Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

ZdenoLo 

všechny recenze uživatele

Je to síce také vtipnejšie Gran Torino (2008) čo mu na originalite hodne ubralo ale za to na zábave výrazne polepšilo. Bill Murray je jasná hviezda ale mňa celkom prekvapila aj Melissa McCarthy, ktorá rozhodne do komédií patrí. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrnej film, na kterým mě nejvíc sral dabing Pavla Trávníčka, jehož hlas padne do huby leda tak Travoltoj, ale Billu Murraymu v žádným případě. Jinak nic moc s veletrapným (dementně americkým) závěrem. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Tak urcite, tento film je dojemny, hrejivy, feel-good, ma srdce a vsechno... Ale jen kdyby to nebyla takova nuda, tak predvidatelna a takove emocni vydirani. Dokoukal jsem to jen kvuli Billovi. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Ani by nevadilo, že se těží z miliónkrát proseté hlušiny "vyhořelý chlap dojde spásy (svatosti!) prostřednictvím (cizího) dítěte". Na rozdíl od About a Boy nebo Bad Santa, založených na podobné premise, ale St. Vincent naprosto nesprávně odměřuje ingredience humoru, patosu, lidského teplíčka a adorace rodičovství. Theodore Melfi nechává svůj film emitovat podivný patos a čvachtavou falešnou humanitu, která spolehlivě dusí potenciál slibného hereckého obsazení. Že si s ní nedokáže poradit ani naturel jindy dokonale spolehlivého Billa Murraye, je dostatečně výmluvné. Občasné silnější momenty (zpravidla cynický Murrayův šleh) trčí nad hladinu balastu a kýče naprosto osamoceně; mezi nimi pláně plytké nudy. Prostě - hřejivý film. Se vší sračkoidností, která k tomu patří. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Bohužel je film hodně odvozený od britského About a boy. Konec je skoro úplně opsaný a to mne značně otrávilo. Jinak Bill Murray je standardně dobrý a Jaeden Lieberher je skvělý. Chris O Dowd je kouzelný také jako vždy. Takže film má své nesporné klady ale také nepřehlédnutelné a bohužel neodpustitelné přehmaty. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Viac menej som sa tešil na túto komédiu. Sám som mal v detstve starého mrzutého suseda, ale ten zostal až do smrti starým sviniarom. Bill Murray mal evidentne veľmi vyčerpávajúci rok 2014. A aj napriek vyššiemu veku to v pohode zvládol. Počas úvodných titulkov mi do oka udrelo meno Don Cheadle, ktorý sa na tomto filme podieľal ako producent. Trošku ma to aj potešilo, lebo Don je v pohode chlapík. No a ako klasicky, pri sledovaní filmu po 10 minutách dávam pauzu a idem si na CSFD preštudovať čo to vlastne pozerám. Upútal vcelku obstojný herecký zoznam. McCarthy sa chytá pri veľkých Hollywoodskych menách v poslednej dobe čím viac, Naomi Watts v pohode stvárnila ruskú šlapku, ako vravím pohodová záležitosť s pár vtipnými hláškami. Zdrojom zábavy je postava Vincenta, ten má jednoduché názory, slovník dlaždiča, rád podáva tikety, dá si panáka - môj ideálny dedo by z neho bol. Lenže je z neho aj babysitter. A práve tu objavujeme dvojtvárnosť jeho charakteru, kde síce dosť drsne pracuje a vychováva mladého suseda čo sa nedávno nasťahoval vedľa jeho baráku. V tej chvíli mi to prišlo ako zjednodušené a viac humorne brané Eastwoodovo Gran Torino. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Vím, že jsou už teď tyhle filmy trochu klišé. Protože od Gran Torina, který nasadil zatraceně velkou laťku, byl s těmito náměty docela šupec. Ale přesto že B. Murray není největší můj oblíbec, v téhle roli vynikal. Přátelství, které se nastolilo během krátké chvíle mezi chlapcem a trpícím samotářem, je hluboké, poutavé a ten "americky klasický závěr" mě prostě dostal. Ano, i to se může pořád stávat. Klišé, neklišé, dojalo mě to. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi nevadily patetický filmy na téma "zakyslý páprda se skamarádí s klukem od vedle a to mu ke stáru změní život k lepšímu". A je lhostejno, zda jej ztvárňuje C. Eastwood, Z. Svěrák nebo B. Murray; posledního jmenovaného jsem přestal sledovat poté, co mě ohromně zklamalo Ztraceno v překladu (jinak všemi zbožňovaný film) a teď si říkám, že jsem tak zjevně o mnohé přišel, protože hraje fenomenálně. Film je opravdu příjemné pohlazení a nemá ani moc brutální příběhovou krizi, takže mě z té divácké pohody nic nevytrhlo a je to tak dobře. Měl jsem ostatně dojem, že všichni hráli skvěle - Naomi Watts jsem ani nepoznal, jak skvěle hrála tu ruskou kurvu, ušlechtilý Terrence Howard ve své epizodce byl charizmatický jako vždy a Chris O'Dowd taky skvělej. Jediný, kdo mi tam trochu vadil, byla ta tlustá svině Maggie, ale tak nějak jsem to překousl. 4* dávám proto, že je to sice pěknej film, ale nepřináší nic originálního, jen recykluje. ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Bylo tam pár těch typických emerických hrdinství z Vietnamu a moralizování za každou cenu, ALE...Působilo to neskonale sympaticky, že jste museli všem fandit..I ten malej rozumbrada mi přišel strašně fajn a narozdíl od většiny filmů s označením komedie, u tohohle jsem se zasmála..a usmívala se skoro po celou jeho délku.. A pěkně mě štvalo, jak přelíval tu kytku v závěrečných titulkách, to by se nemělo ...! ;) ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

vynikající, skvělý, zábavný, laskavý a vůbec perfektní. Neuvěřitelný Murray, já ho fakt žeru ! Příběh je totálně šablonovitý, ale to vám nebude vadit, protože dvojka Murray a Leibeher vás strhnou. McCarthy a Watts jsou rovnocennými partnerkami, hudba je výborně vybraná, tempo pěkně odsejpá, prostě takhle nějak má podle mě vypadat dobrá komedie. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 13 milionov dolarov // Tržby_ 54.8 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 753 608 Kč // Diváci v ČR_ 6 036 // Tržby v USA*_ 44.1 miliona dolarov ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Tragikomický úryvok z neusporiadaného Vincentovho života o tom, že v každom človeku sa dá nájsť aspoň kúsok dobra, hoci to tak na prvý pohľad vôbec nevyzerá. Príjemný film s bezprostrednou atmosférou, kvalitnými hereckými výkonmi a svižným hudobným podfarbením. ()

janeke 

všechny recenze uživatele

nie, nie, nie. ani najcharizmatickejší, kúlový a večne sexi Bill Murray, ani božská Naomi (aj keď ten ruský prízvuk nebol bohviečo), ani sympatická Melissa a dokonca ani britsky rozkošný Chris O'Dowd "nezakryli" mohutné klišé, ktoré predvádza dokonalú distribúciu smiechu, plaču, hanby a pohoršenia tak, aby aj trošičku náročnejší divák pri takomto gýčiku nemal zlé svedomie. každopádne.. obsadenie sa podarilo. kto má rád billa, príde si na svoje. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

V rozmezí 22 hodin jsem viděl dva filmy, jejichž děj se točí kolem někoho, kdo se topí v dluzích. A po včerejším příběhu íránský dívky Royi jsem při sledování úžasnýho výkonu Billova (ale skvělý byly i Wattsová s McCarthyovou!) doufal, že tady bude aspoň ňákej hepyend. No a dočkal jsem se, dá se říct. Jenže právě ta (v tomhle druhu filmů povinná) slzopudná scéna málem srazila všecky ty rudý ke dvěma. Naštěstí je film zakončenej příjemnym songem od Boba, při němž jednak běžej titulky, jednak se ukáže, že Vincent je furt starej unavenej mrzout po mrtvici, akorát už neventiluje navenek tu svou nenávist. A díky těm pěti minutám je z toho zpátky poctivejch osmdesát. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Ohraná, předvídatelná zápletka, avšak s milým a občas i vtipným dějem sice nepřekvapí, ale příjemně plyne a nenudí. Za zmínku stojí velice netradiční role pro Naomi Watts i snad poprvé neotravná role pro McCarthy. Ve výsledku jen průměr, rozhodně ne na nominaci na Zlatý glób. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Mám rád tenhle druh filmů - filmy, které mají optimistické vyznění a dávají člověku naději, že svět přece jen není tak posrané místo. O Billu Murraym není potřeba vůbec mluvit... Naomi Watts je pořád neuvěřitelná kočka! A Roy z Ajťáků se začíná profilovat ve více než dobrého herce... Film nepřináší nic zásadně převratného ani nového, něco co by tady ještě předtím nebylo - ale přináší to v takové podobě, že na člověka (pokud není absolutní cynik) to musí zapůsobit. A nějaký patetický konec, jak tady někdo píše? No a co? Ten k tomu patří, tak to má být! ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Šablónovitá vykrádačka z Big Lebowski šľahnutá Olive Kitteridge. V každom piatom zábere sa aspoň mihne americká vlajka. Obvyklý nános patetických kecov s najnovšou módou - vyberať tlstých hercov (už iba černoch mi chýbal, ale zato tam bola ruská-ako inak-ku.va a portoricko-poľský zmrd v škole). Neracionálne ba až absurdné konania postáv. Dieťa s inteligentnejšími rečami ako Einstein. A bonus? Porovnanie miestneho povaľača k matke Tereze s potleskom v miestnej škole (hrdina z Vietnamu, blabla). Bonus 2? Požiajte si peniaze od výpalníckych ksichtov, potom ich nevráťte, následne prídu ku vám domov aby ich z vás dostali, kde vás trafí mŕtvica...a...výpalnícke ksichty sa zľaknú a už nikdy neprídu. Céčkovú snímku ťahá Bill Murray, ale len výslovnou improvizáciou typickou pre jeho štýl. Žiaľ to nestačí. ()

Reklama

Reklama