Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

TSZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mi na snímku nic vyloženě nevadilo (a párkrát jsem se výrazně pousmál), neobsahuje asi nic, kvůli čemu bych si ho pamatoval nějak déle. Nejvíc se zřejmě bude mluvit o výkonu Billa Mureyho, ale já byl hlavně překvapen z Melissy McCarthy, která zde patrně poprvé v životě předvádí cosi jako koukatelný herecký výkon. Jinak jde o standardní (a předvídatelný) film o změkčení starého mrzouta prostřednictvím dětské bezprostřednosti, což jsme viděli již mnohokrát. ()

maruli 

všechny recenze uživatele

Nejvíc člověčinou prodchnutý a nasáklý film od dob...snad Mary a Maxe. Totálně mě to dostalo. Je to syrový, vošklivý, skvěle cynický, dost na hraně, půlku filmu jsem ani nechtěla vědět, jak to dopadne - a pak to do sebe všechno zapadne, je to krásný, dojemný a strašlivě lidský a já brečim a směju se dohromady a říkám si, jak jsem mohla pochybovat o fimu, ve kterým hraje Bill Murray? A skvěle hraje. Zatraceně skvěle. Tak jistojistě brzy na viděnou, sousede.. ()

quorra 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert nejen Billa Murryho a Melissy McCarthy, ale taky Jaedena Lieberhera, což je teda jen tak nevidí! Film se zpočátku tváří podvratně, ale pak se asi Melfi lekl a v poslední třetině se vrátil do bezpečných a mělkých vod rodinného filmu (ani tu kojící bradavku neukáže, srab). Celá ta pasáž se školním projektem je tak stokrát viděná, nezajímavá a nepřekvapivá, že shazuje celý film na úroveň odpoledního televizního vysílání a to je fakt škoda. No, naštěstí to zachrání titulky (což je vlastně ale asi smutný, nebo ne?) ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

3-4* opravdu těžko hodnotit, film je pěkný, rozhodně stojí za to se na něj podívat... Ačkoliv nejde vystihnout třeba jen jednu scénu, ale jako celek to celkem funguje. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Americká verze snímku Jak na věc. Určitě ne lepší, avšak ani nijak výrazně horší. V každém případě jiná. Tak trošku příměstská po americku, vonící po spáleném oleji, prošlapaném blátě a primitivní televizní kultuře. Oním rozdílovým bodem je samozřejmě samotný Murray. Ten jeho minimáčský ksicht je prostě tažný. ()

Nelishka91 

všechny recenze uživatele

Na to, že nemám ráda Billa Murraye, této role se ujal naprosto bravurně. A ano, na konci jsem řvala jako želva při Oliverově proslovu...co víc? Je to dojemný film a teď mě omluvte, jdu si pro kapesník. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, která v první polovině sází na "mrzutý" humor a v té druhé části útočí na city. Povedený snímek, který spolehlivě zachrání nudný večer. ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Bill je naprosto úžasnej a rozhodně nikdy nezklame. Celkově jsou herecký výkony na vysoký úrovni...Naomi jako těhotná ruská štětka, ten vyzáblej špunt nebo Chris O'Dowd, překvapivě tolerantní učitel. Jinak film nepřináší nic moc novýho nebo objevnýho, ale má zkrátka příjemnou atmosféru. A vůbec nenudí a to se taky počítá. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Jako komedie mi to moc nepřišlo, jako drama je to však velmi dobré. Melissu McCarthy nemůžu vystát, ale zde mi překvapivě nevadila. Murray šarmantní jako vždy, navíc chemie mezi ním a malým chlapcem je vcelku uvěřitelná. Příjemný film, který neurazí. ()

hepi_ 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia. Nad očakávania som sa bavil. I keď nektoré veci boli šablónovité, Bill posúval film o úroveň vyššie. Áno, film sa trocha vymyká žánrovej škatuľke - komédia - často ide o čierny, sarkastický humor a v niektorých momentoch o smiech cez slzy. Každopádne film má hĺbku a verím, že nebudete plakať len od smiechu ale aj od dojatia_humor, Bill, humor, hudba a fantastická kamera 85% ()

JLH 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, Bill Murray hraje super, ostatní dobře sekundují. Vtipů a vtípků je dost, ne všechny u mě padly na úrodnou půdu, ale celkově dobrý. Možná kdyby se film nesnažil prokládat chvilkama komedii vážnější notou, ale bez skrupulí si dělat srandu ze všeho, tak by z toho byla komedie ještě o chlup lepší. 3+*. ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Příběh mrzutýho ochlasty, kterej se náhodou a tak trochu nechtěně spřátelí s malým otloukánkem od sousedů je možná lehce předvídatelnej, ale Bill Murray je pan herec a má štěstí a čich na role, ve kterejch prostě z každýho průměrnýho filmu udělá klenot. Vincentův příběh vám vykouzlí rohlík přes celej ksicht a dost možná vám vydrží celej den. I přes ten nepochopitelně debilní překlad. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Při letmém pročtení obsahu St. Vincent se mi bleskově vybavilo Eastwoodovo Gran Torino - svéráznej, mrzutej dědek, noví sousedi, ..., ale přes jisté společné prvky jsou to hodně odlišné filmy. SV mě rozhodně neoslovil jako zmiňované GT, ovšem i tak se jedná o jakž takž zábavný kousek, plný pozitivního náboje. Největší šok mně připravila Naomi Watts v roli ruské "lady of the night", s (podařeně) hrozným přízvukem, již dosti opotřebované a k tomu všemu těhotné. No, nevím jestli tohle bylo úplně nutné... ale třeba se tím tvůrci někomu do vkusu trefí. Já se budu snažit rychle zapomenout:) ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Ani zklamání, ani nadšení, prostě když se nudíte nebo máte takovou tu melancholickou náladu, kdy je vám všechno putna, pak je tohle dobrá volba. Taková hořká komedie, kde vám občas cukne koutek, ale to je tak vše. Celkově se na to dívalo celkem dobře, ale nic, co bych si pamatoval nebo snad chtěl vidět znovu. ()

RoninNiro 

všechny recenze uživatele

Je to take Murayove Grand Torino, resp. jeho komedialna verzia. Dobre sa na to pozera a aj to chyti za srdce, co viac moze clovek od dobreho filmu cakat? ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní herecké výkony, hlavně Naomi Watts, která skvěle dokázala zahrát Rusku s perfektním ruským přízvukem a samozřejmě Bill Muray, který prostě komediální role hrát umí. Mellisa McCarthy mě popravd příjemně překvapila. Po tragickém výkonu ve filmu Drsňačky jsem nad zlomil hůl, ale zde svou roli zahrála na jedničku. Příběh je trošku v jistých věcech ojetý, ale i tak baví díky dobře napsanému scénáři a plynutosti děje. Rozhodně jsem se nenudil a rád jsem tento snímek sledoval. ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Katolícka cirkev musí krochkať blahom, ak predmetom nového svätého muža je alkoholický stroskotanec, ktorý neustále fajčí, kľaje, gembluje a jazdí pod vplyvom alkoholu. Billov výkon je fajný, len výklad slová svätý ostáva zabudnutý na jeho pustom trávniku, ktorý sa skôr podobá vyschnutej stepi ako krásnej zeleni. Celkový výsledok filmu je rovnaký ako americký výklad slova demokracia - mucha sediaca na kravskom lajne. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Děděk Muryaovic (a to nemyslím pejorativně) se snažil, seč mohl, ale ten film je tak stupidní, že to prostě nepomohlo. Téma ohrané, kluk protivný, jeho máti ještě víc. A Wats je tu přímo hnusná. Pořád jsem čekal nějakou „pecku“, prostě něco, co se v ději semele, aby to konečně dostalo „šťávu“, ale kde nic, tu nic. Až zhruba po hodině se z nudné „komedie“ stane ještě nudnější polodoják. Navíc ta stopáž byla přímo nemožná. Ať se pan Murray nezlobí a jeho fandové také ne, ale za takový klišoidní scénář nemohu hodnotit než jako depresivní koninu, na kterou podruhé ani omylem. /Pročpak zase tak pitomý český distribuční název?? Asi aby se to více pletlo s názvy stejnými/. No a úplně na závěr, za ten výkon si Bill Murray přeci jen nezaslouží naprosto nulové hodnocení. A tak mu dávám plusko a to, to největší. ()

Peter Bračík 

všechny recenze uživatele

Sledovat filmy o starych mrzutoch je asi pre mna to prave. Nebolo to Gran Torino, kedze sa jednalo o komedialny zaner, ale malo to svoje vlastne caro. ()

Reklama

Reklama