Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

Peter Bračík 

všechny recenze uživatele

Sledovat filmy o starych mrzutoch je asi pre mna to prave. Nebolo to Gran Torino, kedze sa jednalo o komedialny zaner, ale malo to svoje vlastne caro. ()

creativek 

všechny recenze uživatele

Podle galerie a obsahu jsem se na tento film předem těšil, čekal jsem komedii ve které bude nějaký starý otrapa a hodný, chytrý, sympatický kluk který se s nim skamarádí a skončí to uvědoměním „jak jsem se choval špatně“. Netrefil jsem se úplně, ale byl jsem aspoň dost blízko svému odhadu. Ke konečné nápravě mrzouta nakonec nedošlo, což je akorát dobře a filmu to u mě přidalo. Na povrch vyplouvá trocha skutečné povahy Vincenta, takže trochu tušíme že se něco musela stát, určité události, které jej změnily. Průměrný film, po kterém ale nemusíte litovat svého času. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Parádní film a samozřejmě konec pro citlivky jak dělanej. Z určitého pohledu mi to ze začátku připomínalo Gran Torino. Taky tu je zatrpklý stařec, který dává školu života mladíkovi. Film má ale trochu lidštější notu a lepší konec. Za mě moc povedený kousek. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem průměrnou komedii a dostala velmi dobré sociální drama. Děkuji za příjemný zážitek. Nesuďme lidi, pokud je neznáme-tohle si musím zapamatovat hlavně já,protože tuhle vlastnost bohužel sdílím s mnohými lidmi. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je herecký bůh, o tom není pochyb a utáhne celý tenhle film na svém malíčku. I příběh je rozehraný moc fajn, má spoustu příjemně vtipných momentů, bohužel ten brutálně patetický závěr je velká černá skvrna. Skutečný Vin by se jim na takovou šarádú zvysoka .... Jinak to mohlo být za poctivé 4*65% ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Ano, mám ráda filmy, kde se plaché dítě dostane pod hroší kůži dospělého zatrpklého člověka, ze kterého se vyklube, že zas tak hroší kůži vlastně ani nemá. Páni, já vše potřebné napsala v jedné větě. Supeeeer :D ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Typický americký "feel good" nezávisláček. Vtipný, dojemný, šíleně předvídatelný příběh o sblížení osamělého malého kluka s věčně ožralým dědkem ze sousedství, který jsme viděli stokrát v různých variacích, a přesto pořád funguje. Za skvělého Murrayho, a Naomi, která mi obvykle projasní každý film, ve kterém se objeví, jsem přihodil hvězdu. ()

magu 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony už zhodnotili iní, slzavý koniec tiež, takže nie je čo dodať? Klasická oddychová komédia. Obyčajný priemer, ale zapamätám si ju vďaka prvej ČSFD projekcii v BA. Vďaka všetkým za túto možnosť. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Meganuda, ktorá sa snazi tváriť sentimentálne, žiaľ nedarí sa jej ano to. O komédii sa baviť vôbec nedá. Navyše postavy vo filme niesu sympatické, slabé herecké výkony vo veľmi slabom príbehu. A keď mám pravdu povedať ani neviem prečo som film namiesto "odpad" hodnotil jednou hviezdou. Ten film nemá čo ponúknuť. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Bill Murray čím je starší, tým je lepší. Film je to síce predvídateľný, ale s tak príjemnými hereckými výkonmi je to zanedbateľný nedostatok. Ak niekto dokáže natočiť vyrovnanú kombináciu komédie a drámy, obsadiť (po dlhej dobe) detského predstaviteľa, ktorý nie je protivný ani otravný, ba dokonca vie hrať, tak to je u mňa umelec. Vrcholom filmu je pre mňa úplný záver. Počuť Murrayho spievať "Shelter from the Storm" od Boba Dylana a pritom ho sledovať ako polieva "trávnik" a poťahuje z cigaretky, to si zaslúži ešte minimálne jedno zhliadnutie! 80%. ()

ruzmim 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Bill je fantastický. Od začátku sympaťák a po mrtvici ještě větší. Je to spíše drama než komedie (bránici mi to rozjelo 1x) a na konci aby ani jedno oko nezůstalo suché - byl jsem připraven a slzu včas zamáčkl. Do televize akorát. 65% (55% dělá Murray). ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Dojemný na nic si nehrající film s opravdu vynikajícím veteránem Billem Murrrayem.Vincent(Bill Murray)starej, věčně ožralej mrzout,kterej si pravidelně platí prostitutku,a kterou zřejmě přivedl do jinýho stavu,se jednoho dne vzbudí po opici a s rozbitým čelem a zjišťuje,že bude mít nový sousedy v podobě matky se synem se kterým se pozdějí sblíží,což by ho ani ve špatným snu nenapadlo.Nečekal jsem,že mě Murray ještě dokáže upoutat.Ani bych nevěřil že je to americkej film bez zbytečných klišé a dalších blábolů kolem.Naomi Watts co by těhotná prostitutka taky výborná.Pohoda za 80%. ()

maxcold 

všechny recenze uživatele

Další příběh jak se ze starého, protivného, sprostého a nechutného chlapa stane.... Ne ne...tady ne tak uplně. Bill Murray (podle mého) uzrál jako víno. Ne že by byl teď chutný, to ne, ale do téhle role sednul jak prdel na nočník. A Naomi Watts jako levná ruská štětka, tak to je úlet, který mě fakt potěšil. Příběh nic moc, akce vůbec, vtip malinko a stejně mě to drobátko dojalo. Celkově lepší průměr. ()

xtomyx 

všechny recenze uživatele

Ironie, dojetí, drama, smutek a štěstí představují pro mě moc podařenou podívanou. Skvělá hudba, moc příjemně to působilo. Herci úplně úžasní. Konečně Melissa McCarthy nehrála jen potrhlou ženskou, o Billovi nemusím psát nic kladné, to je samozřejmnost. Po filmu mám přehnaně moc pocitů štěstí a proto celých pět hvězd. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Všetci máme radi, keď sa film vyhýba klišé. Občas sa im však zabrániť nedá, a vtedy máme radi, keď s nimi film nakladá opatrne. St. Vincent je nimi ale predchnutý tak, že je ťažké hodnotiť ho príliš vysoko, i keď srdce k tomu zvádza. Bill Murray je Pán Herec a asi sa nájde len málo ľudí, ktorým jeho poloha mrzutého, životom zradeného suseda neučarovala. Zdatne ho však dopĺňa i trojlístok postáv okolo neho, všetci však vykazujú pramalú dávku originality či prínosu. Film nenudí, je príjemne úprimný, hrejivo sentimentálny, horko vtipný. Avšak bez invencie, takže pozretie diváka vlastne nijak nezasiahne. Silných 60%, ale keby v tom nehral Murray, jednalo by sa o tuctovú záležitosť. ()

Reklama

Reklama