Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

ciapok 

všechny recenze uživatele

na filmy bez talentu sa nedá hnevať. Na tento sa hnevám, pretože má v mnohých miestach a postavách ambíciu byť veľmi silným a vplyvným kusom v kategórii drsná komédia. Výnimočné postavy - chlapec - nebol odporne dojímavo doterný ako asi všetky takéto typy detských postáv v amerických filmoch. Jeho matka - wow, výborná voľba; teší ma, že nezvolili takú tú sexi milfku, brunetu s cvičeným trpko-sexy utrápeným úsmevom, hovoriacim "o 15 minút za rohom ti dám fajku". Bill - jediné čo poviem, že je proste vo forme ;) Naomi - kto by to bol povedal, že vrcholom jej vyzretia bude vedľajšia rola ruskej tehotnej šľapky. Miestami však badať nepeknú klietku z igelitu klišé, ktorá dusí a pridáva skysnutú pachuť gýču. Aj napriek (klasika) záveru, z ktorého som sa trochu posral tureckým medom, takmer plný počet. ()

Sunti 

všechny recenze uživatele

Humorný snímek s nádechem emocí, krásně ztvárněný starý "páprda" Vincent v podaní Billa Murraye. Ideální snímek na sobotní večer kdy zalezete se svojí drahou polovičkou nebo jak to dělal Vincent s kočkou před "plátno" a vychutnáte si těchto 102 minut zábavy s mírným emočním zvratem na konci. Abych to nějak shrnul, snímek prostě potěší není to nic na co budete vzpomínat za půl roku, ale jeden pěkný večer sním určitě prožijete. PS: Děkuji CSFD za moje první místo na předpremiéře :) ()

danihelka 

všechny recenze uživatele

Je to spis prijemna agitka na Billa. Jako by se chtelo rict: "Jo Murray je tu stale a je kurevsky dobrej", ale to je tak vsechno. Film je sam o sobe trosinku o nicem a az primitivne predvidatelnej. Ale Billy, Billy je proste trida.... ()

Rob318 

všechny recenze uživatele

Komedie, rozhodně ne. Nebýt Billa, byl by celý příběh mimo jak pejzácká kletba. (vážně musí cpát náboženství všude?).Neodpustitelné je jak moc prošvihly komediální talent" Ajtáka". Nedokážu tomu odpustit prvoplánové dojáky, mířené na Hamburgrojedy, které filmu ubraly a to velmi, na kvalitě. Ale, protože mám slabost pro lovce duchů který ve filmu prostě zářil, zaslouží si film slabé tři. ()

CitySP 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek v němž Bill opravdu exceluje. Svým hereckým výkonem mi dokázal, že rozhodně ještě není ze hry venku. Sympatická komedie, opravdu sem si Billa náležitě užil. Vtipných situací tu až tolik není a první třetina filmu opravdu není moc záživná. Vše ale umocní závěr filmu. St. Vincent je film který si rád pustím znovu :)) ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Nebyť skvelého Billa Murray-ho tak by som film obišiel. Sám Bill ale film neutiahne, keď tam niet kvality scenára. Jeho vtipy a herectvo je niečo úžasné a skvelé, bez neho by film za veľa nestál. Preto že Billyho Vincent je tak skvelo zahratý dostal film odo mňa 1 až 2 hviezdy navyše. Takže čistý priemer 50% z toho Bill 40% ()

Elfhob 

všechny recenze uživatele

Skvelý film. "Kritici", ktorí tu dávajú 3 hviezdičky majú evidentne slabšie rozvinutý zmysel pre humor (bez urážky), čo je ale bohužiaľ dnešný trend všade okolo nás... ()

kucoteam 

všechny recenze uživatele

Uz pri pohlade na obal DVD som vedel o co pojde, ale je to kus umenia z nicoho upliest bic, ktory Vas sviha od smiechu az k slzam a to, ze to ubehlo ako voda hovori za vsetko. ()

realma 

všechny recenze uživatele

Jak je to snadné, stačit natočit film jen tak, netlačit na pilu a nesnažit se z námětu dostat víc než v něm je. Pohodový film, který má svižné tempo a nesnaží se věci komplikovat. ()

silverscreen 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete jít na film, kde nehrají krásní herci, nebudete překvapení dějem, za pár hodin zapomenete, že jste na něm byli, tak doporučuji návstevu kina. Když ho ale náhodou neuvidíte, nic se nestane.... ()

Sadi 

všechny recenze uživatele

Spíš drama. Komedie je tam oproti dramatickým scénám poskrovnu, ale perličky se tam najdou, "Praskla mi voda." "Tak zavolej instalatéra.". Po dlouhé době slušný film, který nevycházel z války, porušení zákona nebo psychického narušení hlavního hrdiny. První část mi přišla taková až moc poamericku sentimentální (jízda autem jako páni, prachy, zmrzlina, etc.), ale potom se to zase zvrtlo, Bill byl skvělý a Jaeden mě překvapivě dostal víc než Melissa. Ale obsazení dobré, scénář taky, soudrack jsem teda nijak nevnímala, ale celkově jsem spokojená. ()

anuki 

všechny recenze uživatele

Bill murray je taky můj svatej!!! Výborná Naomi. Super film, chechtal sem se od začátku do konce.. :-) :-) ()

jeklik12 

všechny recenze uživatele

Bylo to fajn, Ale... Vážně nechápu proč si film neudržel onu pohodovou atmosféru která panovala na začátku filmu. Asi v polovině filmu se snímek postupně mění na menší drama což je podle mě velká škoda. Bill Murray předvádí parádní výkon, až se člověku nechce věřit, že to celé jen hraje. Naomi Watts jsem nikdy neměl moc rád a v tomto filmu hraje zbytečnou postavu, která se stará o dědulu, aby se neřeklo... Poslední třešničkou na dortu je podle mě parádní soundtrack, který se dá poslouchat i jen tak na procházce. ()

koksak176 

všechny recenze uživatele

U takéhoto filmu je dôležité, čo od neho človek očakáva. Pre mňa bol pohodovým, ľudským, miestami zábavným, miestami zľahka, ale únosne dojemným príbehom o dvoch základných veciach, ktoré sú vo filme aj pomenované - pracuješ, platia Ťa, piješ. A druhá - nikto o nikom nič nevie. Ale súdime všetci. Určite to nemá na Lost in Translation, ale nejako mi to nevie vadiť. ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

Jaj, to je velká škoda! Bill hraje super hru, ale tolik nevyužitého potenciálu, co z toho ještě šel vytěžit. No, asi největší zklamání je to, že se film rozjede jako super komedie, ale najednou v půlce filmu nastane obrat o 180° a rázem je z toho vážné drama, odkud se komedie vytratila. ()

Reklama

Reklama