Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

Purish 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhom čase starý dobrý Bill. To, čo ten človek vyžaruje na mňa vždy pôsobí vynikajúco... Žiaľ, mám taký nepríjemný pocit, že o tejto snímke nedokážem povedať (ani napísať) nič viac. Film som videl pred tromi dňami, ale len s ťažkosťami si dokážem spomenúť na iných hercov, alebo dokonca príbeh samotný. Žeby starecká senilita?? Nie... myslím, že to je skôr o nezáživnom, až gýčovitom scenári a ak by Bill nebol Bill, asi by som nedal viac ako 1/5. Ale keďže Bill je stále Bill, dávam 3/5. Mimochodom, najúžasnejšia scéne má asi 2 minúty a je neuveriteľne krásnym výkonom Herca s veľkým H. Jedná sa o záverečné titulky, popri ktorých Bill polieva kvetináč. Áno, tak málo stačí... ()

icewhite 

všechny recenze uživatele

Ten zmetek si ty role samotářů a ztroslotanců prostě užívá a já mu to věřím v každém filmu od začátku do konce. bylo to fakt dobrý. :-) ()

nacomeno 

všechny recenze uživatele

Táto komedydráma útočí na diváka hromadou sentimentu a na záver patetickými žvástami. Film sa oplatí pozrieť len kvôli Murrayovi a Naomi ()

Final 

všechny recenze uživatele

I ve svých 64 letech to umí Bill stále rozbalit. Směsice vtipných i smutných scén působí trochu nevyváženě, ale dojem z filmu nekazí. Melissa McCarthy si zahrála po boku legendy, což je sice změna oproti jiným béčkovým komediím, ale její snaha se nakonec vyplatila. ()

lienocenka 

všechny recenze uživatele

Ako to napísať čo najstručnejšie? Toto je presne ten typ filmu ktorý bol do kolonky "komédia" zaradený buď omylom, alebo prešpekulovane, aby si ho pozreli aj ľudia čo o drámu bežne nezakopnú. Za hlavného hrdinu by mal byť považovaný malý Oliver a nie Vincent (Bill Murray), lebo podľa mňa je to film o ňom - ako vníma svet, ako bojuje s neprajnosťami, ako sa učí zvládať svet. Ale koniec filmu ma dostal úplne. Považovať za svätca Vincenta bol asi vrchol. Nie som žiaden "svätuškár" to nie, ale podľa mňa to bol jasný výsmech celej kresťanskej ideológii. ()

Eviel 

všechny recenze uživatele

K-kaktuss --- né Kokot desnej kokot ! Strašne ma bavil Bill Murray celý čas som doslova žral jeho výkon + tie brepty , ktoré boli veľmi trefné a vkusné a záver bol už len podčiarknutím za super zážitkom , ktorý mam z tohoto filmu...Pri poriadnom sledovaní je to striedanie smiechu so slzami naozaj povedené 4* ()

damapo 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi to, nicméně je to podle mě otázka filmového vkusu. Mé přítelkyni se to líbilo nesmírně. ()

sml41 

všechny recenze uživatele

Príjemno trpká-komedia, povedal by som aj z bežného života, ktorá nikoho neurazi a pobaví. Začalo to ako klasicka sprostosť, ktorú som chcel po 15min vypnuť ale celkom zaujímavo sa to začalo vyvíjať. B.Murraya ako herca ja moc nemusím, naposledy som ho videl v Zombielande a tuším ešte za detských čias v Krotiteľoch duchov ale rola mrzutého suseda mu sadla ako - "riť na šerbel". Celkom ma pobavila Naomi Watts v nevšednej úlohe ruskej "ľahkej devy" a Melissu McCarthy si v inom filme než "comedie" ani neviem predstaviť... "u mě dobrý" 8) ()

petra79 

všechny recenze uživatele

Krásný film o tom, že i jeden protivný ožrala může být svatý. Film o lásce, odpuštění, důvěře.... a o tom, že svět není černobílý. Vtipné a i slzička ukápla:-) ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný a především zahraný zcela předvidatelný příběh, role pro Murraye jako stvořená. Film balancuje sice na hranici kýče, ale nikdy ji nepřekročí. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Nestává se často, aby mě zaujal nějaký festivalový snímek. Rozuměj tzv. umělecký film o ničem. Ale tohle mi sedlo. Nejen Murray, ale i ruská Naomi je k sežrání. Celkově příjemná jednohubka. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná - Murrayovi ten věčně nasranej chlápek, co chlastá, kouří, sází na koně a topí se v dluzích, sedí a zvládá ji s bravurou. Humorné pasáže se většinou povedly, ty vážné taky nejsou špatné, ale místy vyznívají nepřesvědčivě. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Příjemné komediální drama, tedy asi více drama než komedie. Na Bill Murrayemu to stojí a padá, zajímavou vedlejší roli prostitutky z východu tu má Naomi Watts, i klučina neztrácí. Jen nevím proč, ale nesedí mi těžkotonážní Melissa McCarthy, kterou navíc i ne úplně příjemně nadabovali. Ale přece jen emoce to nějaké mělo, takže mírně přidávám v hodnocení až na čtyři hvězdy. ()

Filooos 

všechny recenze uživatele

já si to pustil vlastně jen jako pozadí k práci. Tu jsem velice brzo odložil a potom si jen užíval. Krásný film ()

MiselB 

všechny recenze uživatele

Trošku lepší film o protivném sousedovi, co se z něj nakonec vyklube docela fajn chlap. Celkem mě to chytlo. ()

les62 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný film se zářivou hvězdou první velikosti. Pan Murray předvedl opravdu skvělý herecký výkon podpořený dalšími spoluhráči. A tak nevadí ani "americký konec" (oni je prostě umí). Příjemný, odpočinkový film, který kupodivu ani nedá moc nahlédnout pod pokličku smutného života hlavního hrdiny. ()

Miso1985 

všechny recenze uživatele

Keď bol tento film ešte len ohlasený celkom som sa tešil.No vo výsledku mám pocit že mi niečo chýbalo.Ako Billov Vincent je slušný "týpek",aj malé chlapča je v pohode a naše dve žienky relatívne tiež ujdu a keby aj nie nedostali tolko priestoru aby to bolo cítiť.Ale je tam proste "to niečo"..Príbeh je vystavaný typicky ako sme už vela krát videli ale pán Murray tomu svojou charizmou dodáva naozaj šmrnc.Dve tri scény stoja za povšimnutie.Výsledok je ale "len" lepší priemer. ()

StandikK 

všechny recenze uživatele

Bill Murray ve filmu exceluje. Nápady jako sekání trávy netrávy, lehká žena skáčicí po Vincentovi anebo závěrečný proslov rozhodně zvyšují kvalitu filmu. Zajímavý kousek, který stojí za zhlednutí. ()

Reklama

Reklama