Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Neoriginalita je druhoradá, ak sa pri filme cítite príjemne. Aspoň v tomto žánri. A to sa mi nestalo. Vlastne stalo, ale tiež som z toho chytil parádnu depku a tá prevážila. 70% Ps: Naomi Watts kompletne vystrihnúť ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Bill Murray už opravdu hodně zestárl. Role protivného staříka mi k němu ale z nějakého důvodu úplně neseděla, sama nevím proč. Ne že by ji nezvládl dobře, i za srdce to dokázalo chytit.... ale co se týká takového tématu "mrzutý dědek vs. mladý chlapec", mnohem víc mě zasáhl film Gran Torino. Tohle mi asi do budoucna v paměti příliš neutkví. ~(3,4)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Starý bručoun, který se musí postarat o chytré dítko... hmm, kde jsme tohle už viděli... Ale těžko se zlobit, protože Bill Murray i Melissa McCarthy jsou ve svých rolích naprosto skvělí. To stejné musím říct o malém Jaedenovi Lieberherovi, který hraje ono chytré dítko od vedle - to on nese na svých bedrech velkou část emocionálních scén a zvládá je bravurně. Jinak je St. Vincent další fajn indie kousek, který zapomenete do druhého dne. Chtělo by to něco navíc - jako třeba závěr Little Miss Sunshine, kde se užasným způsobem shodí americké soutěže dětských královen krásy. St. Vincent je jen oddechovka, u které víte, že dobře skončí. 70 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pojmy príjemná indie nezávislá komédia a štúdiový komerčný kalkul sa občas zlejú dokopy a vznikne niečo ako Miluj suseda svojho. Tisíc a jeden krát obohratá pesnička s rovnakou dávkou klišé, ako vždy. Zmena prichádza s jedným pomerne nečakaným zvratom, lenže aj po ňom sa všetko dostáva celkom bezproblémovo do starých good feeling koľají. Potešilo ma, ako scenár zapracoval v konečnom dôsledku s vývojom jednotlivých vzťahov, keď uprednostnil to, čo bolo prirodzené a nie to, čo očakáva a chce divák. Takže koniec dobrý, všetko dobré. Ale ani zďaleka nie výborné. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Bill Murray ve své typické herecké poloze sice tradičně baví, ale je účastníkem naprosto tuctové záležitosti, která sice na necelé 2 hodinky zabaví, ale skákat nadšením rozhodně nebudete. Typický příběh o zapšklém dědkovi plesnivcovi, který má v jádru hrozně dobré srdce, jen je velmi obtížné jej objevit. Divák tedy sleduje vznik a vývoj velmi nepravděpodobného přátelství dvou lidí, kteří si toho vzájemně mají hodně co dát. V každém okamžiku přesně víte, co bude následovat, přesto jsem sentimentálnímu závěru podlehl. Veškerý humor je založen na cynismu hlavní postavy a možná se vám párkrát pohnou koutky, ale žádné salvy smíchu nelze očekávat. Velmi tuctový, leč za mě určitě vydařený příjemný karanténní snímek. Lepší 3. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Docela průměrná komedie. Když jsem na plátně viděl svou oblíbenou herečku Naomi Watts, jakou dostala hloupou a stupidní roli, chtělo se mi skoro brečet. Tohle však naštěstí převýší tradičně výborný Bill Murray, který zraje jako víno a jehož výkon, je určitě tím nejlepším, na co si při vzpomínce na tenhle film vzpomenu. Prostě typický, hodný soused, jakých je kolem nás zcela jistě spousta. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Bill Murray jako bručoun, ze kterého se stane - tak trochu chtěně i nechtěně - chůva. Jsou zde pasáže, kterým se opravdu zasmějete, ale pak přicházejí rádoby dramatické okamžiky, které vám dají direkt na solar. Já měl ovšem pocit, že s tímto dávkováním autoři snímku nakládají špatně - a než, že by účelově chtěli diváka emočně nahlodat, spíš mi to připadalo tak, že se nemohou rozhodnout, co vlastně natáčejí. Což byl asi můj největší problém s tímto filmem. Přesto rozhodně St. Vincent stojí za zhlédnutí. Poznámka na závěr: Naomi Watts zde vypadá naprosto šíleně! :D ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tak nějak by možná dopadl Kolja, kdyby Svěrák neměl čas. Veselé i smutné, hořké přesto milé, sarkastické i laskavé, typicky hollywoodské přesto výrazně nekorektní, často předvídatelné ale přesto nenudící. Sólovka Billa Murraye, který projíždí příběhem jako poněkud zarezlá přesto pořád ostře nabroušená kudla a roli protivného mrzouta se zlatým srdcem dotahuje k dokonalosti. Ovšem nutno uznat, že i díky zdatné pomoci výborného Jaedena Lieberhera. První půlka potěší cynika kanonádou sarkastického humoru, druhá pak ty ostatní, zklidněním do vážnější roviny s postupným odhalováním Vincentova života, i na city rozehraným sentimentálním závěrem. Zkrátka velmi vydařená jednohubka, za kterou dík. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nie je tajomstvo, že mám veľmi rád Billa Murrayho, ale mám pocit, že posledné roky sa objavoval v dosť zlých filmoch. Najmä ak išlo oňho v hlavnej role. A dúfal som ,že to tu dopadne inak, a chvalabohu môžem povedať, že rozhodne to o tomto filme neplatí. Úprimne môžem povedať, že pre mňa je tento film veľmi sympatický. Mám rád filmy, kde sa vytvára puto medzi hlavnými hrdinami a je super, keď sú takto sympatickí. Film ma srdce na správnom mieste a jednoznačne je to vidno keď to človek sleduje. Bill Murray je super, Melissa McCarthy sa tu ocitá v trošku inej role, Jaeden Lieberher pôsobí ako skutočný chalan a dokonca aj jeho tyran na škole tu bude mať určitú dávku osobnosti. A občas jedna rana do nosa môže spôsobiť divy. Kto by to povedal? Občas je film trošku priehľadný a možno by som nechcel, aby v závere bol tak na city, ale na druhú stranu je dobré dať do filmu trošku citu a empatie a hlavne tým na niečo poukázať. Pokiaľ má film pointu, tak to funguje dobre. A pre mňa je to super. Skôr by som vytkol nasilu urobenú scénku, kde sa Vince a Oliver musia pohádať a pritom vieme ako to celé skončí. Tam je pre mňa asi najväčší problém. Ostatné podľa mňa funguje veľmi dobre. Má to srdce na správnom mieste, buduje to dobrú atmosféru a rozhodne to má dostatok dobrých postáv na to, aby sme to dopozerali a cítili sa príjemne naplnení. Rozhodne si myslím, že je to film hodný vášho času. Hodnotenie: A ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úplně po všech směrech průměrný černo humorný snímek o nápravě alkoholického, nevrlého dědka, pomocí malého kluka. Film nijak nepřekvapí, ale potěší nestandardním Billem Murrayem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Gala predstavenie pána Billa Murraya. U Naomi Watts človek nechápe ročník narodenia, ako to tá ženská robí? Jej ruský prízvuk, ktorý nehrala prvýkrát, je taktiež dokonalý. Detský herec sekunduje veľmi dobre, nenásilne a dôveryhodne. Vtipné a emotívne momenty robia film tiež nadpriemerným. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Najväčší klad:Herecké výkony:Bill Murray,Jaeden Lieberher.Nie dobré výkony:Melissa McCarthy,Naomi Watts! Slabučká réžia:Theodore Melfi.Film,ktorý nevidieť nie je chybou... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sakra, svatořečením se prohnaly nějaké novelizace, minimálně od Anežky České :-O... No ale kde je napsáno, že svatými se mohou stát jen střízliví sluníčkoví lidičkové, že? Takhle - Bill Murray nezkazí žádnou zábavu, a to ani v případech, které zábavné být nemají, přemoudřelost jeho malého svěřence nepřekračovala únosnou mez a Naomi Watts už dlouho nebyla ve své roli tak fajn fajn fajnová. V podstatě jen další model z řady okoralých srdcí, do jejichž přízně není lehké se vloudit, pokud ta vaše nejsou ještě více potřebná... A díky tomu, že i přes kanonizaci zůstal sv. Vincent, až na malé úlitby zdravotnímu stavu, tím, kým vždycky byl, ukážu i já svou lepší tvář a protentokrát nebudu hrotit pachuť, kterou obyčejně zanechává dojetí proti mé vůli. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Festival filmů, které mě roky míjely pokračuje. Vydařené, příjemné, inteligentní, zábavné, dojemné, pečlivě namíchané, líbilo! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Kašlu na výtky, tak nějak mě to zahřálo u srdce a víc jsem opravdu nechtěl po dnešním psychicky vyčerpávajícím dni. Takže tentokrát si kritiku přečtěte u jiných uživatelů. Maximum! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nebyť fantastického (ako inak!)Billa Murraya, tak ten film môže veľmi ľahko skĺznuť do prílišnej patetickosti a "limonádovosti". Aj sa tak síce deje, ale stále je zachovaná hranica dobrého vkusu a sentiment je dávkovaný tak akurát znesiteľne. Predvídateľnosť je vybalancovaná sympatickým celkovým vyznením. Nič svetoborné, ale na jedno pozretie je to OK:) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o pohodovú záležitosť a Theodore Melfi ( aj scenár ) vytvoril zábavné dielko, plné zábavných a dojemných scén. Nesnaží sa nič vysvetlovať, nikomu sa nepodlieza, všetko pochopí divák sám a to sa mi páčilo. Lenže všetky tieto atributy sa stali tvorcovi pascou a nedokázal z nej vyliezť, všetko posobí mnohokrát príliš násilne. Ale Bill Murray je vynikajúci. 3+ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pár filmů s podobným příběhem zaměřujícím se na emoce diváků už bylo natočeno a tak jsem čekal, že mě to moc nechytne. To jsem se však mýlil, opět mě to dostalo. Sice jednu chvíli si říkáte, že je to takový průměrný poklidný filmeček, ale jakmile se to začne více a více věnovat tomu klukovi a Vincentovi (Bill Murray), tak vás to pohltí a se zaujetím koukáte až do konce. Nejsilnější zážitek je proslov Olivera, kdy Vincenta prohlásí za světce. Z mého komentářu jste asi pochopili, že se jedná spíše o drama než komedii a tohle hodně prospělo Melisse McCarthy. Ona dokáže být v dramatu fajn herečka, je to úplně jiná bytost než když hraje v komediích namachrovanou, ječící krávu. ()

Reklama

Reklama