Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Malý je síce na svoj vek inteligentný, ale na konci naivný. Z plesnivého ožrana, čo sa mu venoval za prachy a keď ho naučil zarobiť, ukradol mu peniaze, spravil pre účely školskej besiedky svätca, ktorý to s určitým sebazaprením veľkodušne prijal. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Kéž bych mohla říct, že Miluj souseda svého je originálnější kousek... Příběh sice v žádném případě nenudí, ale až moc z použitých vypravěčských trop je jenom variací na už viděné jinde (chlapec a bručoun, pomoc se šikanou, svobodná matka, co věčně nemá čas). Plusové body ale musím dát za pointu, které je o přijetí a smíření, ne o napravování. Bill Murray a Melissa McCarthy svoje civilní party zvládají s přehledem, jenom Naomi Watts vyfasovala parodii na ruskou prostitutku. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to příběh značně inspirovaný filmem Gran Torino , aneb vztah stárnoucího mrzutého veterána a outsiderského kluka ze sousedství, akorát bez auta a střílení, tentokrát s famózní „dámou noci“ ruského původu v perfektně laciném podání Naomi Watts. Na rozdíl od svého předobrazu film nevystoupá do tak dramatických zákrut a konců, a proto nejspíš zobrazuje realistický pohled na muže bez iluzí a neúplnou rodinu ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert pro Billa a kupodivu jeden z nejlepších výkonů Melissy McCarthy, jaký jsem viděl (vedle Bridesmaids.) Nesmírně si cením toho, že někdo ji do svého filmu nenacpal, jen aby se ztrapňovala před kamerou a opakovala hloupé vtipy jako např. v Z cizího krev neteče a tak dál. Ona je velmi dobrá herečka, ale bohužel si vybírá/jsou jí nabízeny role, kde nemá skoro co předvést. To samé bohužel nemůžu říct o své oblíbené Naomi Watts, jejíž výkon tu působí jako parodie, tedy neuvěřitelně trapně. To je ale asi jediná výtka a za skvělé finále a přiměřené vtipy i emoce nemůžu jít pod čtyři hvězdičky. :) ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Svatý Vincent funguje, protože má výtečný casting; závěrečný sentiment vůbec nevadí ba naopak, v tomto poctivém hereckém podání působí velmi příjemně (a lidsky!). Jediné co moc nefunguje je Naomi Watts, která tlačí tu komedii až moc na doraz; a český překlad titulu, který tak trochu boří důvtipný název, který má co do činění s vyzněním příběhu. 70% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám radost z Billa Murrayho, konečně vystoupil ze škatulky herce jednoho výrazu, který pořád hraje ty samé postavy a konečně něco předvádí. Rolí "Svatého Vincenta" si evidentně zahrál s velkou chutí a výsledek je nad očekávání dobrý. Herecky je ostatně snímek silný, kupříkladu ruská angličtina Naomi Watts je neodolatelná. Pohodový, příjemný film s typickým americkým koncem, ale nad tím můžeme zavřít oči. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jakkoli film sem tam nabíral body za důkladnou studii mého stáří, dokázal se jich v závěru zbavit s lišáckou elegancí. Tyhle sázky na jistotu mě iritujou a ještě se kvůli nim nenávidim za to, jak projeví moji nízkost tím, že se zkrátka předvídatelně bavim jenom nad tim, jak je Bill Muray alkáčsky cool a sere celou ulici. Naštěstí je St. Vincent dost mizerně natočenej, má přímo příšernej střih (vypadá to, že byl na poslední chvíli transformován do PG-13) a závěr je přesně tak připosranej a nezábavnej, že by skutečný Vincent hodil po televizi botou. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten rozjezd je naprosto ultimátní. Bill Murray předvádí přčsně to, co od něj očekáváte a nejednou vaše očekávání i předčí, což je hrozně fajn. Já mám tyhle staréí nerudné ale své chlápky hrozně rád, tak nějak si představuji své stáří a doufám, že budu takovýhle free fucker. Naomi Watts s brutálně krátkou minisukní a kulervoucně sexy ruským přízvukem mě prostě srazila hákem k zemi. Tohle bych od ní nikdy nečekal a fakt trvalo, než jsem se ujistil, že je to opravdu ona. Melissa McCarthy konečně ukázala, že dokáže i normální role, a dobře. Hodně, hodně příjemný a lidský film. Hodně jsem se nasmál, trochu jsem si pobrečel (scény s Vincentovou manželkou mě prostě drtily). Jen ten konec byltakový trošku moc americký. Vždcky si u toho říkám, že když takhle okatě musí před diváky strkat skoro normální věci, se světem není asi něco v pořádku. Ne že bych byl přesvědčen, že je. Není. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Svatej Vincek aneb otravná agitka hrdinství a hlavně dokonalá reklama těch nejlacinějších amerických filmových klišé. Místy k nepřežití, naštěstí to k mírné snesitelnosti dokáže táhnout Bill Murray, no ale vážení, s tím vychvalováním cynických hlášek, bych to zase tak nepřeháněl. Wattsové nechutné přehrávání je na pár facek. Líbivě primitivní a zoufale nedotažený film. S Melfim končím. 40% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

pěkné. K dokonalosti mi tam něco chybělo. Pobavil jsem se, ale neudělalo to ve mně nějaký silný pocit, že bych teď na ten film myslel ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem... Kdybych si přečetl předem obsah (což zásadně nedělám, protože ve většině případů potom znáte tak první hodinu filmu), věděl bych jak film skončí ještě dřív, než začal... Takhle jsem to zjistil až asi po pěti minutách filmu... Na to, že se mělo jednat o komedii, jsem se moc nenasmál, ale je to prostě ten film, kdy z kina všichni odcházíte s takovým tím přiblblým úsměvem... Jedna věc se ale musí Vincentovi nechat - už dlouho jsem neviděl, že by tolik lidí zůstalo v sále až do konce závěrečných titulků... :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takové komediální Gran Torino a odvažuji se tvrdit, že Murrayův protivný dědek přehrává toho Eastwoodova a to byl Eastwood vynikající. Jinak účel téhle komedie není o tom vyvolat smích, ale jen úsměv a ten udržet na divákově tváři po co nejdelší dobu. A to se filmu, až na drobné výkyvy, poměrně daří. A podařil se i závěrečný prvoplánový doják, jakkoliv tyhle konce nemám rád. Ale tady mě to vzalo. Herci parádní a vedle zmíněného a hlavně nepřekonatelného Murrayho příjemně překvapila civilní a neuřvaná Melissa McCarthy. Tuhle herečku nemusím, ale tady tleskám. Chris O´Dowd jako kněz a Naomi Watts coby těhotná šlapka byli už jen tou třešinkou na dortu povedeného castingu. 80% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„I'm showing him how the world works. You work, you get paid, you drink. - You're drinking alcohol? - ...I honestly don't remember.“ Zkoušeli jste si někdy představit Gran Torino jako komedii? Pusťte si Svatého Vince a nedá vám to tolik práce. Když jsem dostal doporučení na tuhle komedii, tak by mě nikdy nenapadlo, že se u toho budu takhle moc smát a bavit. Tenhle film je prostě dokonalý! Bill Murray se vrátil s plnou parádou! Vincent (Bill Murray) je důchodce, co nechodí daleko pro facku. Domů si vodí prostitutku (Naomi Watts), sází na koníčky, pije whisky a kouří doutníky. A zapomněl jsem na jeden důležitý fakt. Nemá totiž rád lidi. A oni nemají rádi jeho… Po jedné prohýřené noci mu zaklape na dveře malý 12ti letý klučina, že se jmenuje Oliver a bydlí hned vedle. Díky pár náhodám skončil bez klíčů a máma se vrací až pozdě. „Můžu tady počkat? – To jako… V mém domě?“ Příběh začíná a starý Vincent ho seznamuje s tím, co potřebuje v životě nejvíce. Odhodlání, tvrdou ránu a správnej výběr koně. Opravdu jsem to nečekal, ale film je ještě lepší, než bych si mohl kdy myslet. Bill hraje dokonalou postavu svým dokonalým sympatickým postojem. Pouto, které jeho postava naváže s klukem je jedním slovem – kouzelné. Pak nechybí dlouho ke skvělému situačnímu humoru, božím hláškám a nakonec i dojemnému zakončení. Emoce ve filmu jsou jednoduše upřímné. Jako komedie film v žádném případě nezklamal, protože si upřímně nepamatuju, kdy jsem se u filmu takhle často a příjemně smál. Oblíbená Naomi Watts hraje naprosto perfektně ruskou dívku noci. Kdo by to byl do ní řekl, ale její přízvuk a chování je prostě dokonalé. A oblíbený komik Murray? Pro Billa je to úžasná labutí píseň. Sám sebe se ptám, proč jsem nedal pět hvězdiček. Tuším, že až uvidím film podruhé, tak je s klidným srdcem dám… (89 %) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešte že to malo Billyho, však? Nie že by bol jediný, ktorého si v tejto roli viem predstaviť, zvládlo by to aj pár ďalších pánov hercov. Ale len pár. Také je to hrubé zrno, že až takú jemnú a presnú prácu s prejavom si to od hlavného predstaviteľa žiadalo. Ešte že tí najlepší nie sú vždy najdrahší, však pán Melfi? ;-) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Líp než EdaS a JohnnyD bych to nenapsal... :) Sice je to trochu prvoplánové, nicméně po celou stopáž sympatické. 3* je málo, 4* zase trochu hodně. Nicméně nenudil jsem se ani chvíli a ten americký dojemno-klišovitý (a také lehce kýčovitý) proslov na závěr jsem si dost užil! :) ()

seale 

všechny recenze uživatele

Mám totožný názor s POMO a tak u mě film získal jen dvě hvězdičky. -> Nákup laciné holky dětské postýlky: "chtěla bych nějakou krásnou a levnou". Kino se směje. Vtipná parafráze přechází i na samotné zhodnocení filmu. Škoda, Bill je klasik. Asiže jsem se nemohla ubránit porovnání s jinými klasikami, třeba Lepší už to nebude, Cena za něžnost nebo Pán velryb (kde figurují podivínští senioři, co mají svůj svět a je na tom položen scénář). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Malý veľký filmík stojaci hlavne na Murrayovi a jeho pohodových kreáciach. Tažko filmu vyčítať, že je taký aký je. Pretože aj napriek chybám má v sebe celkom pekné scénky a ako na celok sa na to dobre pozerá. Nečakal som, že bude Watts taká sexi aj s ruským prízvukom. McCarthy kupodivu veľmi príjemná v rovine nie šialenej a uškriekanej blbky, ako ju poznáme s komédií a dokonca aj ten Jaeden Lieberher v podaní malého chalana je omnoho znesiteľnejší ako väčšina jeho rovesníkov. Ono je to taký ten tradičný hodnotovo pozitívny guláš, hľadajúci pekné veci tam, kde väčšinou nie sú. Nie je prehnane vtipný a nesie v sebe akúsi horkosť. Pritom, ale dojíma tým najpohodovejším spôsobom. Netvrdím, že si ho znova zajtra pozriete, ale garantujem vám, že keď ho budú dávať v telke, alebo ho niekto navrhne ako fajn film navečer, nebudete sa brániť. A Bob Dylan nakoniec bol, je a vždy bude tým správnym zakončením akéhokoľvek filmu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak si Bill Murray znova strihol toho svojho otravneho morousa, ktory je v jadre dobrak. Tento jeho stereotyp ma uz prestava bavit. Nepomôze mu ani scenar, ktory neprinasa absolutne nic nove alebo originalne a je napisany jak podla sablony indie pohodovych nezavislych filmov. Vsetko je od zaciatku do konca predvidatelne a vdaka tomu uz dost nudne. Ani svojimi vykonmi to herci nevytiahnu z priemeru a tak za zmienku stoji len to, ze Melissa McCarthy prekvapivo nie je tak neznesitelna ako v ostatnych filmoch. Co je prilis malo na to, aby tento film stal za pozretie. 4/10. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc příjemná oddychovka s klasickým americkým klišovitým proslov-finále, které je ale jediným výraznějším mínusem téhle podívané.. je to sice od první do poslední minuty naprosto předvídatelné, ale tak nějak to vůbec nevadí.. a Murrayho Shelter from the Storm v závěrečných titulcích je boží! ()

Reklama

Reklama