Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem viděl plakát, řekl jsem si, že to bude neskutečná kravina. No, nemohl jsem se více mýlit. Není to kravina. Ten film mě dostal a překvapil. Bill Murray je zde skvělý, ale tentokrát opravdu hraje poměrně náročnou roli. Konečně jsem dostal možnost vidět Melissu McCarthy v něčem, kde může ukázat, že je schopná herečka. No a nakonec výborná Naomi Watts, také jiná než obvykle. A do toho skvělí dětští herci. Tohle jsem si užil se všemi emocemi. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ten klučina byl prostě fakt inteligentní a skvělý. Nejlepší herecký výkon. Až potom následoval Bill Murray. "Is that Vinc's? - Baby? - Yeah. - I like to stay away from whole situacion. Jsem hrozná měkota, protože při závěrečném ceremoniálu, kdy ho jmenoval svatým jsem brečela jak vůl. 4* si to rozhodně zaslouží už jen proto, že Melissa McCarthy je tu po hodně dlouhé době v relativně normální roli. "She died? - No she shrunk herself. She's living in this now. Rent free." ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bill Murray po dlouhé době opět předvedl, že dokáže v jedné roli spojit jak tu komickou tvář, tak i svoji druhou silnou stránku, kterou jsou vážně laděné postavy a role. Film si nehraje na žádný Oskarový hit, jde o naprosto čistý příběh ze života, kde nám právě Bill umocňuje ten velmi příjemný pocit, který při jeho sledování budeme mít! V některých chvilkách je příběh i dost emotivní, ale konečný mix všech fází děje, dělá film jako celek velmi poutavý, zábavný a doporučující ke shlédnutí. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

První kinovýkop letošního roku a hned taková pohodička. Bill Murray je holt záruka zábavné pokoukané, tady navíc s dramatickým srdíčkem v závěru, takže i slzička ukápla. Indie jednohubka se střídmým dějem, bezva hudbou a kvalitním hereckým ansámblem… spokojenost na všech frontách. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Mě ten film vyloženě nebavil. Jelikož je psáno komedii, tak jsem naivně komedii čekala. Bill Murray byl samozřejmě úžasný, ale tomu filmu pomoci nedokázal. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Nevšední a pohodový film. Murray vnáší do filmu svěží vítr a jeho role jako by mu sedla jak gatě na zadek. V průběhu filmu jsem se bavil a nezaznamenal jsem ani jeden okamžik kdy bych se nudil. Určitě tento film doporučuju, ale nedám tomu maximální hodnocení, jistá nadstavba či že by mě to nějak extra ohromilo to zas ne, klasická americká komedie, která není trapná a hlavně není tak křečovitě vtipná což je velké plus. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Vincent je zvláštny film, určite nebol zlý, vlastne Bill faking Murray nebol zlý. Bol skvelý a presne taký akého som ho chcel mať. Akurát celkovo tomu chýbalo nejaké korenie, niečo čo by to spestrilo, aby som na to nezabudol hneď druhým mesiacom. Nazdar ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Pohodová dramedie, která asi ani nechce být něčím víc. Od prvních minut je zcela jasné, jakým směrem se bude ubírat a opravdu se poté už jen odškrtávají povinné žánrové položky a film už nenabídne žádná další zásadní překvapení, natožpak zvraty. Melfi ale ví, co točí a na debutanta odvádí hodně dobrou a spolehlivou práci. K vesměs pohodové atmosféře se přidávají příjemně nekorektní hlášky a poznámky, které vykouzlí úsměv na rtech svou trefností a neotřelostí. Taktéž s určitou melancholií se mu v závěru daří pracovat obstojně a snad nikdy nesklouzne k laciným emocím a dojímání diváků, ačkoli úplný konec už k tomu má nebezpečně blízko. Nad průměr povyšují film herci, jejichž obsazení je přesné a nelze mít proti němu jedinou námitku. Murray je fantastický a v každé scéně je radost se na něj dívat, jeho Vincenta nelze nemít rád, i když má ke vzoru ctností na míle daleko, debutující Lieberher mu skvěle přihrává a kooperace mezi nimi naprosto funguje. Za zmínku určitě stojí i výborná (!) McCarthy, která je snad poprvé v kariéře snesitelná, neotravná a svým způsobem sympatická. Výborní Watts s O´Dowdem jsou pověstnými třešínkami na dortu, které dotvářejí veskrze pozitivní dojmy z této předvídatelné, nijak objevné, přesto ale více než sympatické žánrovky. 70% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Prvá pol hodinka bola dosť vtipná, zvyšok filmu bol priemer priemerov, okorenený klasickými americkými klišé (zahorklý vojnový veterán). Film by bol hodný 3 hviezd, keby to nezabil poučný, slzopudný záver. Ďakujem POMOVI, že CSFD projekcia v BA, sa stala realitou. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Bill Murray se dal využít ještě lépe, tím spíše, že jeho postava nabízela spoustu možností. Taky to trochu přehnali s tou limonádou na konci. Jinak ale film pobaví, nenudí ani neurazí, líbilo se mi i obsazení dalších rolí (ruská štětka Naomi Watts, Chris O'Dowd, Terrence Howard). Nominace na nějaké ceny nejsou dle mého názoru na místě, ztráta času to ovšem není. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Parádní hořkosladké drama plné lidskosti a životních mouder, které baví, rozesměje, ale i dojme. A to vše naprosto nenuceně. A k tomu ještě sympatičtí herci s báječným Billem Murraym v čele. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

První polovina zábavná, v druhé polovině přichází klasický scénáristický zločin - polepšit bezcharakterní postavu a vše dovést do příšerného morálně přijatelného konce. Ano, ještě pořád se takhle prasí filmy. Samozřejmě film nese Bill Murray a jeho sarkastický dětský protějšek překvapivě není tak otravný, jak se od dětí v převychovávacích filmech čeká, ale bohužel jediné klišé, kterému se film vyhýbá, je spárování Murraye s matkou kluka. ()

donvitoso 

všechny recenze uživatele

Komediálnější a odlehčenější Gran Torino. Naomi je tam z mého pohledu tak trochu navíc a ještě jí to ani moc nejde. Bill je výborný, ostatně jako téměř vždy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V podstate som si nič od toho nesľuboval, pretože Billa Murraya akosi nemusím, ale musím uznať, že v tomto filme bol vynikajúci! A napokon aj celý film bol veľmi milým prekvapením s príjemným posolstvom o tom, že niekto sa síce ako svätec navonok neprejavuje, ale vo vnútri skrýva mnoho cností. Začiatok bol síce rozpačitý a dosť sa to vlieklo, no keď sa to poriadne rozbehlo a začali sa odkrývať charaktery a minulosť hlavných postáv, tak sa mi to páčilo viac a viac. Záverečná prednáška o "svätých medzi nami" bola peknou a dôstojnou bodkou za celým príbehom, ktorému sa našťastie podarilo v mnohom vybočovať od klasických klišé. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak vtipné, jak bych čekala, spíše tam jde o vývoj hlavní postavy, kterou skvěle ztvárnil Bill Murray, ta role mu opravdu sedla a je vidět, že si to užíval. Naomi Watts by tam být vůbec nemusela, docela mi v tom filmu vadila. Nicméně příběh o chlapci, který si najde idol ve svém sousedovi má něco do sebe. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rejzu Theodora melfyho teda vobec nepoznam, a ako komedia film dobre odsypa. Ma par momentov na zasmiatie sa, Melissa McCarthy /Drsnacky, Spy 2015/ svoju rolu zvladala velmi dobre, hoci teda vela komedialneho talentu nema - ono zase som videl len malo bab komediantiek, vacsinou su komedianti chlapi . od kultoveho Pierra Richarda cez Hardyho a Laurela az po povedzme Bustera Keatona. No ni, US styl humoru sa po dlhej dobe zase aspon trochu priblizil Europe : 72 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný a moc sladký, vadilo mi to? Ne. Bavil jsem se? Ano. Bill Murray je king! Jenom ať prosím točí víc filmů.... Jak jsem se tu nedávno ptal na postavu bručouna, co všechny posílá do prdele, tohle je ono. *:)* Dost mne bavily vedlejší role. Mellisa Prasnice McCcarthy nebyla snad v prvním filmu na zkopnutí ze skály a Naomi Watts jako ruská ženština k sežrání a Chris O'Dowd strašnej pohodář, ten měl mít víc prostoru. *:)* 8/10 moc příjemných a spokojených. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z těch příjemných filmů,který si na nic nehraje a nesnaží se divákovi podsunout něco čím ve skutečnosti není.I přes svojí lehkou průhlednost dokáže St.Vincent nejen rozesmát,ale s noblesou zabrnkat i na vážnější notu.Hlavním tahounem je jednoznačně výborný Bill Murray,ale neztratí se ani ostatní - trošku atypicky obsazená Naomi Watts s ruským přízvukem a hodně překvapivě i Melissa McCarthy,která poprvé hraje normalního člověka a ne pološílené individuum...80% ()

Reklama

Reklama