Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné sýrárně na Sicílii jsou tak špatné technologické postupy, že odpadní vody z provozu zabily veškerý život v řece pod výpustí ze závodu. Je z toho obrovská aféra a vedení potravinářské firmy je donuceno pod hrozbou zavření továrny a možného krachu celého holdingu jednat. Nabízí se nejlogičtější řešení: zlepšit a zekologizovat výrobu. Šéf si nicméně vybírá nikoli logické, ale italské řešení, konec konců je jich na výběr tolik – lze zkorumpovat místní autority, aby stáhly obvinění, je možné najít úplatného žurnalistu, který napíše článek s opačným vyzněním a změní veřejné mínění, jde také kontaktovat nějakého církevního hodnostáře, co zatahá na patřičných místech za nitky.
Zvolena byla nakonec cesta vlivného politika s kontakty na centrálních úřadech. Signor Pedicò (Adriana Facchetti) je muž, jenž míří ze Sicílie k nejvyšším metám v Římě. I ten dokáže domluvit zákulisní dohody. A producent sýru Straccolone mu dokáže nabídnout protislužbičku, neboť ví o slabůstce ctihodného politika, má rád ženy. Zejména ty vdané a ředitel by byl ochoten přinést i nejvyšší oběť, kdyby ovšem jeho manželka nebyla taková ošklivá svíčková bába. Musí si tedy pomoci – vymyslel plán, jak podstrčit politikovi najatou prostitutku, kterou představí jako svoji ženu. A našli krásnou Cocò (Edwige Fenech), s níž se vydali k donu Pedicovi do jeho vily. Tam se ovšem nakonec vyskytuje postupně mnohem více párů a začíná pravá italská bláznivina. (chamonix)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uplne neznama talianska ludova komedia, ktorych som videl uz na mraky. Za prazaklad juhoceskej trilogie Slunce seno sa povazuju filmy rezisera Comenciniho Pane amore e gelosia 1954 a pane, amore e fantasia 1953. Pozeral som to hlavne kvoli genialnej Edwige fenech, vidl som zo znamejsich tvari aj Nella Pazzafiniho /L´arciere di fuoco 1971/ : 79 % ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně dobrý! Začne to skvělou znělkou a pokračuje to s vynikajícím vtipy až do konce. Divím se, že to vůbec není známé u nás. Určitě by se to chytlo. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Učebnicová veselohra sestavená vlastně jen z nedorozumění mezi a napříč piklujícími postavami, které vedou k mnoha situacím, kterým se nedá nesmát. Samozřejmě nechybí ani slapstick humor a celé je to taková commedia dell'arte, která klidně mohla z velké částí scénaristicky vznikat až na place. Skvělá momentka. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama