Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Záchrana světa

  • USA Justice League: The Flashpoint Paradox
všechny plakáty
Trailer

V této napínavé adaptaci komiksu z roku 2011 cestuje Flash v čase s cílem napravit klíčové události v životě své rodiny. Jenže to způsobí řetězovou reakci a dojde k vytvoření katastrofální roztříštěné alternativní reality, ve které Liga spravedlivých nikdy nevznikla a Superman není k nalezení. Uprostřed nového světa pustošeného nelítostnou válkou Wonder Woman a Amazonek s Aquamanem a Atlanťany se Flash musí spojit s mnohem krutějším a násilničtějším Batmanem i vládním agentem Cyborgem, aby se společně pokusili obnovit Flashovu původní časovou linii. (HBO Europe)

(více)

Recenze (134)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Flash v alternativní realitě, která sice má (stejně jako předchozí filmy) rating PG-13, ve skutečnosti se však pohybuje už za touto hranicí. A je to samozřejmě dobře: odtínání různých částí těla, průstřely hlav, permanentně chlastající Batman (však má taky proč!) a Superman jako variace na Frankensteinovo monstrum. Celá animovaná série vyniká skvělými nápady, suchými hláškami, nadupanou akcí, takže většinu hraných velkorozpočtových comicsových produkcí strká hravě do kapsy. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Po pár předchozích zklamáních v případě animovaných filmů inspirovaných u stáje DC Comics, je Justice League: The Flashpoint Paradox příjemným překvapením. Nekompromisně brutální, atmosférický a s neutuchajícím tempem už od počátku. Navíc se nesoustředí jen na Flashe (či Batmana, který je teď hodně v módě a DC se ho snaží nacpat kam jen může), ale i na jiné zajímavé postavy. Naprostá spokojenost. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Alternativní a pořádně krutá a temná realita, rychlý spád. Bohužel je tu však trochu mišmaš v postavách, spousta z nich je tu spíš jen pro to, aby se na pár sekund ukázali, než aby měli nějaký význam. Ale aspoň je to ke konci hodně velká rubačka. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Myšlenka zajímavá, stejně jako zpracování. Bohužel se to snaží být více akční, než atmosférické a kvůli tomu vše působí nedotaženě hlavně myšlenkou a emocemi. K čemu je, že Batmanam je Thomas Wayne, když tu nemáme ani pořádně zmíněnou bolest, kterou si smrtí syna prošel, a tedy nemůžeme plně jeho charakter pochopit. Obdobně na tom jsou i jiné vedlejší postavy tohoto filmu. A z toho důvodu dávám tomuto dílu tři slunce. Nicméně za alespoň jedno zhlédnutí to stojí. 70% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Líbí se vám filmy podle komixů? Chcete si zkrátit čekání na další velkofilm animákem? Z DC stáje znáte Supermana, Batmana, Green Lanterna, seriálového Flashe a nově Wonder Woman, slyšeli jste o Aquamanovi, takže máte pocit, že jste připravení na crossover? Tak jo. Ovšem nebudete tak úplně v obraze, protože v kinech se min. polovina postav z Ligy spravedlivých: Záchrana světa ještě neobjevila. Takže vám často nedojde, jak moc se věci ve Flashpointu liší od toho "normálního" světa. Tvůrci tady totiž nenavazují na filmové příběhy, ale pokračují v rozšiřování animovaného univerza, který je tvořen poměrně solidní hromádkou filmů. Trošku vám pomůže znalost papírových komixů, dozvíte se kdo jsou vlastně zbývající členové týmu a nezaskočí vás, že na jednoho hrdninu připadnou min. dva záporáci. I přes nedostatečné znalosti, ale budete schopni vnímat, v jak velkém průšvihu Flash je a že se dějí věci úplně našišato. Budete sledovat, jak se vše snaží napravit...to už je úděl této postavy, pořád něco napravovat...a odpůrci seriálové Iris zajásají, že v animácích ještě odbory nenařídily přemalovat původní postavy na hnědo... . Jakožto příznivec spíš Marvelovského světa, beru tento film jako příslib toho, že se mohou dít zajímavé věci i u konkurence a kdyby se někdo rozhodl za ty tři roky, než se seznámíme se všemi členy Ligy oživit i tento příběh...byl bych spokojený. Takto je ale pro mě Liga spravedlivých: Záchrana světa dobrá jen na ukrácení času, než příjde do kin něco živého. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Základy DC Universe znám. Pokud ale i pak potřebuju k základnímu pochopení postav a děje načíst další stohy komiksů, je prostě chyba filmu, ne moje. A zmrzačení amerických superhrdinů odpornou mangovou kresbou tomu vůbec nepomohlo. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Justice League byla vždycky spíše komická. V tomhle případě je opravdu fajn, že se tvůrci pokusili hrát na temnější notu, avšak pro příště by nemuseli tak tlačit na pilu. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejznámějších DC eventu se povedl i v animované verzi. Je to drsné, plné alternativních verzí oblíbených hrdinů a papa Wayne byl velký tvrďák. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejlepší z animáků o JL! Fleshe jsem nikdo moc nemusel, ale vidím, že ta postava není uplně marná (a co teprve Aquaman). Teď mi samotnému uniká, proč jsem nedal i pátou hvězdu... Nemám rád komiksové cestování v čase a věci s dalšími dimenzemi a tohle je snad poprvé, co mi to nevadilo, ba naopak (asi k tomu přispěl Batman, toho prostě žeru a tato reinkarnace se mi hodně líbila). Dokonce i hudba byla vynikající, asi si film pustím brzo znovu a přehodnotím počet hvězdiček. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný JLA příběh. Nadupaný, s vymakaným příběhem, plným šokujících zvratů, překvapení, parádní akce a nádherné kresby, která je film od filmu lepší. Už zápletka s Flashem si říká o pořádnou pozornost, a když tam je navíc masakrózní Batman v krutym obleku (otec Bruce Wayna), Joker-ženská a v té druhé realitě je všechno tak krásně zvrácené, je jasné, že je to výjimečné dílo. Nemůžu srovnávat s předlohou, ale filmová verze je dokonalá - místy temná, akční, mnohem dospělejší než některé předchozí díly, třeba jako je Nová hranice. Holt fantastická týmovka za "všechny prachy". Já jsem naprosto spokojený a tento vývoj animčů DCU se mi líbí a jsem už moc zvědavý, jak dopadne Válka, protože tohle nemá chybu, obzvlášť co se alternativních hrdinů týče. 100%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jako milovník seriálového Flashe jsem si tenhle DC animák nemohl nechat ujít, přestože se těmhle kresleným "kraťasům" zas až tak moc nevěnuji. A také v době, kdy jsem Záchranu světa viděl, jsme nikdo ještě neměli sebemenší tušení, že si s příběhem Flashpointu vyhrají i v oblíbeném CW seriálu. V tomhle animáči všechno šlapalo jako hodinky a já si oblíbil naprosto všechny zúčastněné postavy. Konec byl možná trochu hektický, po tolika zhlédnutých filmech se člověk ovšem musí naučit jisté nedostatky přehlížet. ()

Quen11 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto vravím nerd fest, v ktorom je nevyhnutné poznať tieto postavy, ich pôvod, charaktery a len vtedy si to naplno užijete. Je tu cítiť scenáristické nadšenie, hlavne čo sa týka tej obrovskej dejovej masy, disponujúcej absurdným množstvom postáv a súvislostí s ktorými chytro pracuje. No toto je bohužiaľ aj najväčšia slabina filmu, príbeh je miestami neprehľadný a hlavné postavy nedostanú toľko priestoru, koľko by sa patrilo. No aj napriek tomu ide o fanúšikovský mokrý sen. Teraz si poprosím sólový film o tomto alternatívnom "Batmanovi". ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Další skvělý zářez od DC .Animáky od DC mám moc rád a jejich nejnovější kousek potěšil moje fanouškovské srdíčko. Oproti ostatním animákům co jsem od DC viděl je tento mnohem dospělejší a v jistém slova smyslu temnější.Čehož příběh využívá jak to jen jde. Alternativní realita je tady moc dobře ztvárněná a na působivosti jí dodává, že známé postavy jsou tady v protikladu oproti normálnímu(Slade, Luthor) a nebo jsou pozměněny takovým způsobem, že neznalec předlohy nemůže odtrhnout oči od toho co se děje. A že, se toho děje spoustu. Flash jako hlavní postava není vůbec špatný, a jeho příběh je dost zajímavý, přesto v průběhu děje odstupuje jeho příběh do pozadí, jelikož podpříběhy ostatních postav jsou mnohem zajímavější a pro vývoj příběhu nezbytně důležitější(Aquaman, Wonder Women, Batman a Superman). Je opravdu radost sledovat všechno co z příběhu vytěžilo, hlavně co se týče akce. Akce, která je velkolepá a hodně přehnaná, přesto velmi osvěžující.Hrdinové se mlátí hlava nehlava, vzduchem létají budovy, stroje, lasery a šípy, tečou proudy krve a nejeden hrdina umírá v bolestech a nejrychlejší muži si dávají závod o osud lidstva. Je toho trochu moc, ale finále je díky tomu skvěle vygradované.Pomyslnou korunku tomu nasazuje setkání v jeskyni, kdo viděl chápe o čem se zmiňuji. Parádní animák, který ukazuje neuvěřitelný potenciál komiksové vesmíru. PS: Už se nemůžu dočkat na další animák, který má vyjít letos v zimě s jménem Justice League: War. ()

Tomano 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatním Justice Ligám ubylo vtipu a hlášek, ale naopak přibylo temnoty a kupodivu celkem i brutálnosti (záběr na Batmana skrze prostřelenou hlavu ftw). Alternativní reality jsou samozřejmě dělané pro to, aby jsme byli alespoň chvilku v šoku, že umřel nějaký známý hrdina/padouch, než celou jinou realitu zachráníme nebo opustíme nebo resetujeme nebo whatever. Každopádně taky slouží k úpravě vlastností a minulostí okoukaných hrdinů a tady se ty změny povedly na výbornou. Nejlepší asi minulost badass Batmana s pistolema podaná v jedné minutě. Nový origin Flashe, *SPOILER* který se při získávání superschopností vpodstatě upálí */SPOILER*, byl taky hodně silný. Bitvy klasicky zábavně akční, jako u ostatních filmů, akorát tady teklo mnohem více krve. Našlo by se pár kiksů v příběhu, které jsem se ale rozhodl neřešit, protože jsem po dokoukání zůstal nadšený právě kvůli té temné atmosféře. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Opět střetáváme Ligu spravedlnosti v paralelní časové ose (to už to v DC vážně jinak neumí?), která se odštěpila po vymazání Flashe z minulosti. Což vedlo k opravdu drsně temné přítomnosti na pokraji 3. světové, s Evropou zničenou konfliktem Amazonek a vodní říše. Mrtvých jsou milióny, schytá to i většina "metalidí", protože zajímavý scénář si nemusel brát servítky - a také konečně prezentoval Flashe jako schopného a zásadního superhrdinu. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších DC animáků. Skvělý příběh, postavy, temný tón, solidní akce, a výborná poslední scéna s Brucem. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

S každým dílem lepší a lepší ... už se těším na příští rok ... Tohle bylo naprosto wau!!! Co se týče čehokoliv .... a příběh Batman a Joker. To bylo něco neuvěřitelného!!!! Nejlepší komiksovej animák co jsem kdy viděl! 5* 93% ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Určitě lahůdka pro znalce komiksových postav. Vzhledem k tomu, že já těch amerických znám něco kolem deseti (trochu jsem to podcenil, znám jich víc, ale tak nějak povrchně), vnímám tento film jako zajímavé (z průměru nevybočující) poučení plné střelby, zabíjení a přehnaně vážných animovaných tváří: 55% (518 evidentně převážně nadšenců hodnotících přede mnou je na neuvěřitelně vysokém průměru 82%). ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi alternatívny časový skok, keby bolo keby. Ten nový vesmír je fakt super. Batman a vôbec všetci sú nejak extra zmenení. Super filmík. ()

Reklama

Reklama