Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Záchrana světa

  • USA Justice League: The Flashpoint Paradox
všechny plakáty
Trailer

V této napínavé adaptaci komiksu z roku 2011 cestuje Flash v čase s cílem napravit klíčové události v životě své rodiny. Jenže to způsobí řetězovou reakci a dojde k vytvoření katastrofální roztříštěné alternativní reality, ve které Liga spravedlivých nikdy nevznikla a Superman není k nalezení. Uprostřed nového světa pustošeného nelítostnou válkou Wonder Woman a Amazonek s Aquamanem a Atlanťany se Flash musí spojit s mnohem krutějším a násilničtějším Batmanem i vládním agentem Cyborgem, aby se společně pokusili obnovit Flashovu původní časovou linii. (HBO Europe)

(více)

Recenze (134)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby za predaj Blu-ray v USA $1,196,138 //počet predaných kusov 85,500Tržby za predaj DVD v USA $817,739 //počet predaných kusov 62,614║ ďalší vydarený animovaný komiks, dobrá akcia, príbeh a temné prevedenie /80%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Trpí to tradičním neduhem "crossoverových" setkání ze stáje DC; nezná to míru dobrého vkusu. Málem na to dojel již údernický synátor a toto je na tom ještě o stupeň hůře. Místo aby se to soustředilo na několik málo postav, tak se tu promenáduje jedno velké jméno vedle druhého. Ne snad, že by měli nějakou úlohu, ale čistě proto, aby se tu objevili, měli svých dvacet vteřin slávy a geekové si je mohli odšktnout ze seznamu svých vlhkých snů "ten versus tamten". A tak tu sice uvidíte kde koho od DC, ale tak nějak se pro tu promenádu jmen nedostává na ty hlavní, o kterých to je především. Což je škoda, protože ta látka má ve své dospělosti ohromný potenciál a především pro postavu Flashe dělá první poslední. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Headshot tady, uříznutá ruka támhle .. takhle vaše miláčky z cereálií Nestlé určitě neznáte. Bylo by to perfektní, nebýt té otravné Narutovské animace, tak či tak - Flash je borec, Hal Jordan za pět minut stihl hláškovat líp, než během jednoho celovečerního filmu, Wonder Woman je fucking hot, když se zlobí, Aquaman doesn't suck anymore, Superman hubennější než já, Batman drsnější než Clint Eastwood a kupa dalších drsňáků, jak jste je ještě nikdy neviděli. Tahle comicsárna stojí za to!) 4* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprostej luxus a rozhodně jeden z nejlepších DC animáků, co jsem doposud viděl. Tohle kdyby bylo ve filmu v nějaké podobě převedeno, tak bych byl mega spokojený. Uvidíme jak si s Flashpoint Paradox poradí nadcházející 3. řada Flashe PS: Flashpoint Batman naprosto nejlepší postava!...10/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nová hranice byla v pohodě (a měla Lucy Lawless), Krize na dvou Zemích přispěchala s pořádnou bandou záporáků, Zánik byl dokonale chladný a konečně The Flashpoint Paradox je epický. Touha Barryho Allena po jeho předčasně zesnulé matce otevřela bránu peklu, což poněkud připomíná lepší časy Cliva Bakera a tak to má být. Batman není, Kyborg na to nemá, největšími záporáky jsou císař Aquaman a krutá vládkyně Wonder Woman, jejichž svazek je smrtelným jedem pro celý svět. Řekněte Shazam! a podívejte se na tu krásu ještě jednou a znovu a znovu a nikdy vás neunaví. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak léta plynou, tak si osobně zcela upřímně nedovedu představit, co bych dělal bez každoročních animovaných dávek od DC/Marvelu. Až to dítě ve mně jednou nečekaně zemře bude to šok... Nová týmovka JLA pracuje s totálně úžasným a nápaditým scénářem (konečně na jiné reality došlo!), ke konci však překvapivě mírně ztrácí dech. Ale jen trochu. Go, Flash, go! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Na najlepšie Batmanovky to síce nemá ale aj tak s prehľadom najlepší Justice League animák. Osudová depresívna atmosféra , kopa časových paradoxov a s tým súvisiace množstvo prekvapení a zvratov (príbeh Supermana je úžasný). Snáď sa raz dočkáme aj hranej verzie 9/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pokaždé když se dc nebo marvel odkloní od tradičního dušínovského pojetí, bývá výsledek dobrej. Tady se podle mého všechno povedlo, krom jediného - díky naturálnějšímu ztvárnění ostatních hrdinů působí Flash podobně jako čivava s mašličkou uprostřed hejna divých, vyhladovělých vlků z tundry. Jinak si ovšem nemám na co ztěžovat, krom mé tradiční nelibosti nad jednotným vzhledem všech superhrdinskejch animáků, který je tak neoriginální a nudný, až mě z něj bolí sklivec, díky tomu pak i dobře ztvárněná akce nepůsobí tak dobře, jak by mohla. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem hodně osudové a moc bych si přál aby se postavička Flashe s kterou jsem se poprvé setkal, dočkala regulérního filmu podobně jako třeba Green Lantern (samozřejmě ve vyšší kvalitě). Na můj vkus zde jinak pobíhá mnoho postav, z nichž jsou pro mě až na vyjímky všechny neznámé. Jsem moc rád že se dabování propůjčili mí oblíbenci Perlman, Fillion. Doufám že zase někdy natrefím na nějaký podobně zajímavý komiksový animák. PS: Obrovské plus spatřuji ve všudypřítomné temnotě těchto animáků oproti jejich vymazleným hraným bratříčkům pro širokou diváckou obec. Tady prostě komiksové postavy umírají třeba i kulkou do hlavy nebo do srdce. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Luxus. Asi najlepšia Justice League aká bola natočená. Obsah ma zo začiatku moc nezaujal a to, že sa to celé ma odohrávať v alternatívnej realite mi moc nevoňalo, ale hneď s kraja naberie Flashpoint Paradox taký grandiózni rozmer, až som neveril vlastním očiam. Brutálne dobrá a štýlová akcia, struhujuci príbeh, záporáci a predovšetkým fajn hlavné postavy. 95% - 5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý apokalyptický príbeh a línia s Batmanom a Jokerom (!!!) by si zaslúžila samostatný film. No a konečne film, kde je Flash hlavný hrdina! Teraz už len nakrútiť live action Flasha! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Z JL: Flashpoint Paradox bych mohl být opravdu nadšený jedině kdyby mi bylo dvanáct. Je sice lepší než třeba taky dost chválené Batman: Mask of the Phantasm, ale ne proto že by tu byl třeba lepší příběh nebo propracovanější charaktery, nebo to byl celkově dospělejší film, ale protože tohle je čistokrevný slash, ve kterém se mohli scénáristi urvat ze řetězu. Prostě fanfikce ve které si hrají se situacemi "co by byly nejvíc cool", dokonce včetně hrátek s románky mezi nepravděpodobnými postavami a jejich sexuální orientací. Přesně jako když si fanynky píší knihy o tom že Severus Snape je gay, a Ron začne chodit s Hermionou a Pottera to nasere a chce mu dát přes hubu (teď vyloženě parafrázuji zápletku Flashpointu). Jako samostatný příběh bez návaznosti na zbytek toho komiksového světa to ani omylem nefunguje. Ale když to beru jako slash, tak to zábava je, ne že ne. Nihilista Batman, Aquaman vyhlazuje lidstvo, Superman je posera, Joker je [spoiler], hromada superhrdinů umře, k tomu pár záběrů z velkolepých bitev ve zdevastované Evropě. Prostě jo, je to docela cool sranda. Samozřejmě bez jakýchkoli následků, pointa je přesně taková jak snad každý čekal od začátku. 7/10 ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Co na to říct. Je to víceméně klasický animák od DC. V poslední době jsem jich viděl několik, a musím říct, že tento patří k nadprůměru. Shodou okolností jsem to viděl krátce po seriálovém Flashovi, kde rozebírali stejnou událost, a animovaný film to tentokrát vyhrál na plné čáře. Oproti serálu je to temné, na DC i celkem logické a nezačne to nudit. Prostě mi k srdci přirostla spíš animovaná a komiksová verze flashe, než jeho seriálové dvojče. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyzbrojený informáciou, že ide rozhodne o lepší kúsok než tohtoročný hraný celovečerák som aj napriek postupnému a nezvrátiteľnému  odklonu od superhrdinských komiksových adaptácií dal tomuto animáku šancu. Tie od DC sú dlhodobejšie kvalitnejšie než kvázi temné a nabubrelé hrané filmy a Flashpoint Paradox nie je našťastie výnimkou. Máme tu začiatok tretej svetovej vojny, vybuchujú atómové bomby, je tu množstvo záporných postáv a ono je tu toho nakoniec tak veľa, že by to vydalo na seriál, kde by som sa v deji strácal asi menej a všetkého by som si aj viacej užil, pretože by tu bolo viacej priestoru na všetko a divák by si občas mohol aj vydýchnuť. Hodnotím v rámci animovaných DC filmov, v porovnaní s DCU pre kino je to o triedu vyššie. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komixový animák, jaký jsem zatím viděl! Prostě nemám slov. Tentokrát se děj věnuje hlavně Flashovi. Vrátí se v čase zachránit svou matku a tím dá všechno do pohybu. Taky se tu utká se svým hlavním záporákem Profesorem Zoomem. Celý svět je vzhůru nohama. Objeví se tu skoro všechny DC postavy. Záporáci jsou hodní a klaďasové jsou zase zlí. Batmana dělá brucův otec Thomas a z jeho matky se stal Joker. A Superman je zase zavřený pod zemí. Škoda že v tom filmu nemá víc prostoru společně s Green Lanternem. A Aquaman s Wonder Woman chtějí zničit celý svět. Zní to dost šíleně, to se prostě musí vidět. ;) "Utíkej, Barry!" ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší animák, co jsem kdy viděl. DC je na animáky prostě machr, zde je tolik brutality a drsných scén, až to hezký není, opravdu v některých situacích to není pro děti. Výborný film ze světa DC trochu jinak, u mě naprostá spokojenost...byly momenty kdy se mi téměř zastavil dech a kdy jsem jen s napětím očekával, co bude dál. Nemám nic, co bych vytkl. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo suprově a nabitě, jenže pak to postupně ztracelo šmrnc a zábava se vypařila a zbyla jen lehce nezáživná nuda. Chyběli tomu vtipné hlášky. Flash byl dobrej. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Většinou žehrám na zbytečně natahovanou stopáž filmů a tady mám opačný problém - Flashpoint Paradox nastřeluje spoustu témat a nemá čas se jim poctivě věnovat. Komiksový film na téma bradburyovské Ozvěny hromu zkrátka nemůže mít hodinu a čtvrt. Film tak stěží zvládá dodat nějakou charakterizaci Flashovi a alternativnímu bezohlednějšímu Batmanovi. Wonder Woman a její boj s Aquamanem už takové štěstí nemají. Film to je sympaticky nekompromisní, ale s tím zaměřením na drsnost a temnotu to přece jenom na můj vkus přehání. S takovýmhle vděčným námětem to ani nebylo třeba a víc jsme mohli prozkoumat tuhle verzi univerza JL jako z noční můry. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

opravdu temná atmosféra a zejména výborná zápletka s alternativní realitou, kde je všechno jinak, dělají z tohohle animáku číslo 1 mezi všemi kreslenými Justice League.. rozhodně bych jednou chtěl něco takového vidět v hrané podobě na velkém plátně.. ()

Reklama

Reklama