Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nacházíme se v blízké budoucnosti, rozsáhlé oblasti světa jsou sužovány ekologickými katastrofami. Proti dalšímu znečišťování vystupuje nyní již mocné hnutí pod vedením reverenda Moselyho. Ten je trnem v oku šéfovi obří průmyslové korporace Turnerovi (Saxon), jenž mimo jiné financuje vývoj prvních kyborgů. Nejlepší z nich, bývalý voják Paco Queruak (Daniel Greene), je vyslán, aby reverenda odstranil. V Pacovi se však na poslední chvíli probudí lidské svědomí a Moselyho pouze vážně zraní. Nyní je mu v patách jak policie, tak Turnerovi zabijáci... (J.Connor)

(více)

Recenze (44)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Cool. Amíci a kyborgové si v klidu šprechtí (a to by člověk očekával, že se budou dorozumívat v italštině) a do toho nám odněkud z dáli zní mateřština. Taky někdo dostane přes držku, někdo se zamiluje a někdo si jen tak mezi řečí postěžuje, že mu chybí duše. A já? Já si ještě párkrát udělám výlet do osmdesátek. 60% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Talianska odpoveď béčkového až céčkového formátu na Terminátora, komando a iných amerických akčných filmov. Vo svojej podstate je to čistokrvný akčnák osemdesiatych rokov. Nie je tu nič nové čo tu predtýmto nebolo... drsný namakaný chlapík, strieľanie, výbuchy áut,elektronický soundtrack pochybne vyzerajúce technické vymoženosti... no jednoducho povedané je to reprezentatívna zložka tohoto žánru. Len škoda že v tomto prípade až príliš lacného. Nechýba samozrejme záverečná brutálna prestrelka, len škoda že sa 45 minút deja odohrávala v zapadnutej krčme niekde v Texase. Dokopy sa tam nedialo skoro nič. Pár Southern redneckov sa tam pretláčalo rukami. Najviac ma však zaráža meno režiséra... Sergio Martino. V 70 rokoch nakrúcal tento úspešný režisér celosvetovo uznávané Giallo trháky a toto je (si myslím teda) dosť pod jeho úroveň . No čo už.. pre fajnšmekrov starých akčných béčkových scifi filmov iba doporučujem. Na autentickosti pri pozeraní mi určite dopomohla kópia ktorú som zohnal. A to 1000 krát obohraný VHS rip s rýchlodabingom nejakej slečny z čias komoušov. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Žiadne nostalgické spomienky ma k tomu talianskemu (aj ked vyzerá ako americké) B-čku neviažu, takže som ho bral tak, ako som ho videl. Taliani sa snažili, aby to celé vyzeralo ako typický americký akčný film, a vidiet, že snaha tam bola a treba ju oceniť. Herci však hrajú tak, ako hrajú, snáď až na záporáka Saxona, ktorý si mohol "strúhnuť" aj väčšiu stopáž, ako len pár minút na konci. Hi-tek budúcnosti sa velmi nedočkáte...pár drôtikov u kyborga a jedna hi-tek zbraň. Mohol by som spomenúť aj jeden moderný-retro-počítač so super-mega-bomba funciami vypočítavania, ale to by som sa mu nemohol vysmievať. Logika činov postáv ide na vedľajšiu koľaj, čo aj z väčšej časti degraduje pokusy o dobré akčné scény. Hodnotenie: 50% ()

Vampireman odpad!

všechny recenze uživatele

Pako, Atomový Kyborg, šetří baterky - když už musí Daniel Greene mluvit, ani se nikomu nepodívá do obličeje. Kvůli tomu za celý film řekne leda tak půl hlášky a je s ním proto neuvěřitelná nuda. Zabíjení taky nepatří mezi jeho koníčky a většinou jenom chvíli drtí hlavy dlaněmi. Zasmál jsem se akorát když porazil přeborníka v páce a zachránil ho před chřestýším uštknutím, díky čemuž poražený řízek obměkl a obětoval sebe i svůj kamion pro život Pakovy buchty. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tento film mi v rokoch 80-tych nepochybne ušiel, ale rozhodol som sa, že si ho zohnám a pozriem ho až na Nový rok. Lenže bol som veľmi nedočkavý a pustil som si ho hneď, no pocity mám trošku zmiešané, neviem či sa film Paco neponára do adrenalínového akčného podtónu a znovu sa vracia v štýle amerických akčných filmou ktoré vznikli v tú istú dobu a pre moje počudovanie, boli o stokrát lepšie a zábavnejšie. Tento sa síce hral na Terminátora a svojimi akčnými scénkami pôsobil trochu smiešne (a tie výbuchy neboli odfláknuté, ale mohli byť predsa len lepšie vyrobené) ale oto tu predsa nejde. Ak máte radi B-čkovú zábavu a nebojíte sa zlých kyborgov, smelo do toho, len vám radím film pozrieť v nočných hodinách, máte tak lepší zážitok 60 percent. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Ke konci filmu honí šéf Turner (John Saxon) Paca ve vrtulníku. Lze si ale všimnout, že jsou to ve skutečnosti vrtulníky dva – když je stroj ve vzduchu, je to Bell 206 Jet Ranger, když je na zemi, je to Agusta 109. Přestože jsou si obě helikoptéry tvarově podobné a ve filmu mají i podobné zbarvení, tak kromě jiné imatrikulace má Agusta hlavně na boku o jedno okno víc a zatahovací podvozek. (Stejšn)
  • Herec Claudio Cassinelli zahynul během natáčení při nehodě helikoptéry. (J.Connor)

Reklama

Reklama