Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Členové speciálního týmu stockholmské policie pátrají po vrahovi vlivných finančníků. Komisařka Hultinová je pověřena sestavením speciálního týmu kriminální policie. Jedním z kandidátů na post mezi elitní vyšetřovatele je také Paul Hjelm, doposud vzorný policista, který ale vlivem krize středního věku začíná riskovat a vrhat se do případů po hlavě. Prvním případem ustanoveného týmu A se stává série vražd vůdčích představitelů švédské ekonomiky, které se zdají být nějak provázané s aktivitami estonské mafie ve Švédsku. Mezitím se členové týmu vzájemně poznávají a sbližují. V případě Hjelma a jeho kolegyně Kerstin Holmové ovšem sbližování překročí hranice pouhé profesní spolupráce. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

klima777 

všechny recenze uživatele

Tento počin má (imho) nepříjemnou, téměř socialistickou atmosféru, či spíše feeling (ne, nejde o kompliment...). ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Tento švédsky filmový výtvor sa dá veľmi dobre prirovnať k výrobku. Výrobku, ktorý býval kvalitný - kým sa chýr o jeho kvalite nerozniesol po svete. A tak čím viac ľudí začalo výrobok zháňať a kupovať (dopyt) tým šla jeho kvalita dole. Chcem povedať, že sa dalo čakať, že po obrovskom boome severských (veľmi kvalitných) filmoch a seriáloch musel prísť prepadák, tomu sa jednoducho zabrániť nedá. Prekvapuje ma však fakt, že sa jedná o prepad niekoľkoposchodový - celé prevedenie filmu vrátane hercov a ich výkonov je eufemisticky povedané, mizerné. To naozaj v celom 10 miliónovom Švédsku neexistujú atraktívnejší/zaujímavejší herci, ktorí vedia aspoň trochu hrať? Človek zodpovedný za casting by po tomto "diele" mohol k filmu pričuchnúť leda tak na Mesiaci, keby bolo po mojom. Režisér a kameraman sa majú takisto prinajmenšom čo učiť. Samotný príbeh by ani nebol zlý ale je to tak zmršené - lenivý scenár, blbé dialógy, nesympatickí herci - proste som mal dojem, že to trvalo 4 hodiny, hrôza. Nuž čo, nie je všetko zlato čo sa severom pyšní... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na poctivou severskou kriminálku, které v knižních podobách většinou nezklamou. Tady to mě ale hrozně zklamalo. Začátek vypadal dobře, ale po chvíli jsem zjistil, že tady je prostě všechno špatně. Nápad super, zpracování na poblití. Kdo by to byl u Švédů řekl co? Kamera strašná, hlavní postavy neuvěřitelně nudný. To, že se část děje odehrává v Tallinu nabízí k nádherným záběrům samotného města, které by si to zasloužilo. Tvůrce to ale nenapadlo a tak mi radši ukázali jenom nic neříkající ulice a jeden bůhví jak moc rozpadlej statek. Humus nad humus. A nejvíc mě štve, že si pak pustím novou českou kriminálku Případy 1. oddělení a zdejší uživatelé ji sejmou a ještě mají tu drzost tvrdit, že nemá na severské kriminálky. Tak když už chcete srovnávat, tak se dívejte i na ty špatný a ne jenom na dobrý. Nebo držte hubu. Tenhle film tak už nikdy nechci zopakovat. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

dala som sancu prvej casti, Blinded Man, a lutujem tri stratene hodiny mojho zivota. vyvarujte sa prosim rovnakej chybe. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama