Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájomný zabijak menom Mannaja (Maurizio Merli), ktorý je známy tým, že namiesto zbrane používa sekeru, prichádza do baníckeho mesta Suttonville, potom, čo si poradil s vydedencom Burtom Cravenom (Donald O'Brien). Starosta mesta McGowan (Philippe Leroy), postarší muž na vozíčku, a jeho skorumpovaný námestník Voller (John Steiner) si Mannaju najmú, aby vypátral stratenú starostovu dcéru Deborah (Sonja Jeannine). Mannaja si spočiatku neuvedomuje, že práve Voller, ktorý tajne spolupracuje so skupinou vydedencov, Deborah uniesol. Cieľom zločincov je ulúpiť zásielky striebra zo strieborných baní, ktorých vlastníkom je práve starosta McGregor. Mannaja sa do celej záležitosti zapletie a teraz musí čeliť nielen Vollerovi a jeho bande lupičov, ale aj McGowanovi, ktorý bol zodpovedný za smrť jeho otca. Voller a jeho gang sú pripravení Mannaju zastreliť, ale nepočítajú s jeho schopnosťou oháňať sa vražednou sekerou. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Western porovnávající devastační účinky kulky a sekery a o celý palec, přesněji ruku, vítězí sekyrka. Mannaja působí ve vodách svého žánru jako hejno piraň v Rožmberku před výlovem, krví ani brutalitou opravdu nešetří. A já přes vcelku otřepanou zápletku o pomstě, ani nevím, jestli má nějaký western vůbec jinou či něčím originální, dávám spokojených pět hvězd. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Nevědět, že vznikl tak pozdě a nebýt těch polorozpadlých kulis, člověk by řekl, že jde o starý dobrý spaghetti s patřičnou atmosférou, tradičně přímočarou zápletkou i rozuzlením. Surové scény tu vlastně nejsou (i ta ruka Donalda O’Briana odletí mimo záběr), pověstné zpomalené záběry se tu takřka vůbec neobjevují a celé si to pokojně plyne ve své rozblácené a zamlžené atmosféře, ze všeho a všech bahno jen crčí. Vikingsky působící sympaťák Mannaja, mistr to ve vrhu sekyrek, je nadmíru mírumilovný, férový, morální a pacifistický typ ochránce práva, zjevem se podobající Franco Nerovi, odvážně překonávající nástrahy vlastně všech okolo, zejména pak odporného ulízlého Johna Steinera se svými krvelačnými dogami, odpudivého invalidního šílence McGowana i se svou odpudivou dcerou, kteříto přímo vybízejí k tomu dostat čepelí sekyrky do čela. Maurizio Merli, pro žánr netradiční to chlápek, si vyzkouší všelicos od drsného mučení, zasypání lavinou až po bitku v bahně, ujme se jej veselá společnost pojízdného bordelu i příjemná dívka v něm a on sám sem vnáší poněkud nezvyklý ekologický nádech! Ústřední song zpodobněný příšerně chraplavým umělcem působí dosti ponuře a rušivě, ale ve chvílích, kdy náhodou nezpívá, má pěknou melodii. Sekyrky budou po právu lítat, jen pokud to bude nutné, objeví se tu i nezničitelní matadoři typu Nella Pazzafiniho, což potěší, po celý film od někud vyskakující dosti se nehodící komický stařík, což už potěší méně, dohoromady ovšem skvělá podívaná se zcela klasickým příběhem, tradiční špagetka. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Poněkud drsnější spaghetti western, ale každým coulem herec a pistolník Maurizio Merli v hlavní roli, kterého jsem viděl předtím jen v kriminálním žánru, mě docela překvapil. U nás prakticky neznámý herec a takový pozoruhodný zevnějšek, který by mu mohly tutově závidět dnešní americké hvězdy. Nezbývá než napsat, že jde o jeden z těch zajímavějších titulů z dlouhé řady podobných westernových příběhů. A navíc dávám hvězdu za potemnělou hudbu, která měla těžkou rozeznatelnou příchuť, ale omračovala tónem. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Špagetový dort pejska a kočičky. Ždibec Dolarů, hrst Tenkrát na Západě, několik lžiček Djanga, snad i několik kapek Keomy - a buchví čeho ještě. Jen té boloňské omáčky bylo tentokrát přidáno více, ovšem výsledný dojem to nezachraňuje. Suma sumárum hromada nedotažených náznaků. K tomu na můj vkus nepříliš výrazní protagonisté, snad kromě ústředního padoucha herr Völlera, který se sice usilovně snaží o xicht Henryho Fondy, ovšem na mě působil spíše dojmem Tómy Hluchoněmce. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto mám rád, drsný chlapi, ešte drsnejšie pohľady, kolty vždy pripravené, krásne ženy a do toho všetkého hrá harmonika alebo iná ukludnovačka. Samé bahno, špina, nejaká tá drsnejšia scéna, kopec prestreliek, sympaťák Merli, veľmi krutá dejová linka robia z tohoto filmu veľmi vydarený kúsok v poli westernovom. Príbeh nieje ojedinelým javom vo westerne, ale to nieje skoro žiadny, ale čo ojedinelé je, že má tak drsný základ a toľko mŕtvych som už dlho vo westerne nevidel.Videné v rámci filmovej výzvy od PetrPana. ()

Reklama

Reklama