Reklama

Reklama

Než začne padat sníh

(festivalový název)
  • Norsko Før snøen faller (více)
Trailer

Obsahy(1)

Road movie o konfliktu mezi ctí a svědomím. Mladík z iráckého Kurdistánu se vydává na strastiplnou cestu do ciziny, aby zabil svou sestru, která uprchla před dohodnutým sňatkem a pošpinila tím rodinnou čest. Na své pouti není sám; solidarita Kurdů má však svá pravidla, která nelze porušit. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Misoponia 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že režisér do hlavních rolí obsadil neherce. Nevím, jestli to v tomto případě nebylo spíše na škodu. Cinema Mundi 2014 ()

golemek 

všechny recenze uživatele

velmi silny film o kulturnich rozdilech a zvycich, navic znamenite zahrane... videno na MFFKV 2013 a zaverecna debata s panem reziserem bylo zavrsenim filmoveho zazitku ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zase jednou film mapující silný morální dilema v hlavním hrdinovi, který se v průběhu děje vyvíjí. Navíc s prvkem "road movie" v podání ilegála, což je žel smutná všední realita, na plátně ovšem málokdy takhle podrobně pojatá. K tomu dobrej výkon hlavního hrdiny. A opepřený nám vzdálenou kulturou a uvažovánim. Pro mě nejlepší záležitost 48. KVIFF ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Iráku, Turecku, Německu a Norsku. (Cheeker)

Související novinky

Začíná Severský filmový podzim

Začíná Severský filmový podzim

07.11.2017

Severský filmový klub již poosmé pořádá tradiční přehlídku kinematografie severských a pobaltských států. Festival divákům nabídne 24 snímků ze 7 severských zemí. Přehlídka začíná 9. 11. v Praze a… (více)

Reklama

Reklama