Reklama

Reklama

Kanibalové 2

  • Itálie La montagna del dio cannibale (více)
Trailer

Tento kmen žije v horách uprostřed ostrova. Nejvyšší vrchol nazývají Horou kanibalského boha. Na jejím vršku je svatyně šamanů, kteří provádějí posvátné lidožroutské obřady. Susan však nechce nikdo doprovázet, a proto se musí na cestu do hor vydat pouze s několika přáteli. Na Novou Guineu přijíždí manželka známého cestovatele Susan. Hledá manžela, který je již několik měsíců nezvěstný. Domorodci jí vyprávějí o zvláštních indiánech, kteří uctívají svého boha lidskými oběťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

majo25 

všechny recenze uživatele

Typický zástupca kanibalských filmov, ktoré patria do brakového trilového subžánru. Ale oproti takým Kanibalom z roku 1980 má v niečo navrch. Možno aj obsadením, Stacy Keacha by som v takomto druhu filmu určite nečakal, a možno ani bondgirl Ursulu (von der Leyenovú), tak či tak tam iba kvôli jednej vyzliekacej scéne a veľa toho neponúkla. Brutalita a gore scény sa objavia až v závere, teda keď nepočítam rozrezanie leguána ešte za živa. Príbeh obsahuje viacero nelogizmov (súboje, oštepy, gore,...) a divných chovaní postáv a to podkopáva aj akú-takú atmosféru. Nedotiahnutý záver iba podtrháva kvalitu scenára a vôbec celého snímku. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru nedoceněný kanibalský zářez, který se může poprávu stavět vedle snímků Cannibal Holocaust, Cannibal Ferox nebo Last Cannibal World. Mountain of the Cannibal God je sice pojatý jinak než výše zmíněné lahůdky, ale svou originalitou je lehce dotahuje. Martino klade velký důraz na příběh, takže zpočátku sledujeme spíše dobrodružný snímek z džungle, kde se setkáváme s jejími zvířecími predátory a strastiplnou cestou neoficiální záchrané výpravy. Kanibalské orgie se rozjedou na plné obrátky až v druhé polovině filmu, kde se také dočkáme nečekaného dějového zvratu. Kanibalové jsou ztvárněni dost věrohodně a herecké obsazení je také celkem obstojné. Pravdou je, že onanie jedné z kanibalek je jak vystřižená z nějakého porna a soulož s prasetem působí více než úsměvně, ale tím snímek utrpí pouze nepatrnou vadu na kráse. U mě čtyři poctivé hvězdy. ()

Reklama

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Po velkém váhání to házím do odpadu. Je to stejně hnusný jako první film(byt to s ním nemá nic společného). 75 minut sledujeme cestu džunglí a sem tam někdo zařve. Dozvíme se ,že záchraná expedice je vlastně výprava za uraniem a vůbec tu nejde o člověka,ale o prachy. Pak sice konečně přijdou na řadu kanibalský orgie a to je zase ten pověstný kámen úrazu. Nechutný a zvrácený viz soulož domorodce s prasetem to už je podle mě moc. Domorodkyně si tam mastí frndu ,jinýmu zase uříznou ptáka. K tomu všemu domorodec lilipután (pochybuju ,že by ho nechali naživu ,když neroste). Prostě je to hnus ,který nemá ani pořádnou hororovou atmosféru. Opět se ukázalo ,že kanibalský žánr je ten nejhorší aspoň pro mě. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

Kanibalské filmy nemusím,ale bol som zvedavý a navyše Ursula Andress..... vysledok. ?Ursula Andress mi pripadá ako z amaterskeho okresného divadla,ostatní su na tom rovnako.Ale ok kanibalské filmy nie sú o herectve.Takže - záver: NUDA - strata času,a osobne by som to neradil ani medzi kanibalské filmy-taká nepodarená imitácia. P.S.U.Andress vyzerá dobre ale i tak odpad (film) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Kanibali 2 sú chybne vnímaní ako pokračovanie filmu Kanibali z roku 1980, čo je vylúčené hneď z dôvodu že ,,dvojka" bola nakrútená o dva roky skôr ako údajný prvý diel, jednak aj tým, že film sa dočkal pokračovania v roku 1988 pod názvom Kanibali 2: Zelené peklo. Toto je však naozaj iba malá výtka, pretože inak sú si tieto filmy v mnohom značne podobné, v oboch prípadoch funguje schéma expedície do pralesa, kde sú jej členovia postupne konzumovaný pôvodnými obyvateľmi džungle. Veru hlavným pilierom tohoto filmu je požieranie všetkého možného navôkol, mnohokrát videné aj v záberoch vzájomne sa hltajúcich zvierat, ešte k tomu obohatené aj o niekoľko bizarných či inak humusných scén (pohlavný styk s prasaťom). Tomuto filmu sa však dá beztak vyčítať menej ako jemu o dva roky mladšiemu ,,predchodcovi". Má omnoho sympatickejší, i keď nespočet krát obohraný, dej a nie je v ňom až toľko brutalít a nechutností, takže prilepšenie o 1* je pre mňa pomerne adekvátne. Ursula Andress je ako herečka otrasná, je až zarážajúce s akým kľudom sa poddá kanibalom čo z časti vynahradí v niektorých odvážnejších scénach. Inak atmosféra filmu je vcelku vydarená k čomu v nemalej miere podomáha aj hudba bratov de Angelisov, snáď v závere mohol mať film väčší spád. K skratkovitému pozretiu filmu stačí zhliadnutie trailera. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel především na Srí Lance. Velká část záběrů byla natočena v botanické zahradě v Peradeniy. (gjjm)

Reklama

Reklama