Reklama

Reklama

Fešanda a boxer

(festivalový název)
  • USA Cutie and the Boxer (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek amerického tvůrce Zacharyho Heinzerlinga je navýsost upřímným a náladovou hudbou umocněným portrétem komplikovaného vztahu svérázného japonského umělce Ušia Šinohary a jeho ženy Noriko, kterým se po čtyřiceti těžkých letech konečně pootevřely brány newyorského uměleckého světa. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Boxing painting mě napadlo zkusit asi před týdnem a půl a už už jsem se na to chystal, spojit dvě mé oblíbené činnosti, coby inovátor, když jsem narazil na tenhle dokument... na dokument, kde totéž dělá japonec Ushio Shinohara už několik desítek let (dřív bych byl zklamaný, teď nejsem). Se svou ženou, malířskou Norikou, žijí oba v bytě v New Yorku, kam se přestěhovali. Najdou si chvíle mezi tou nouzí, bavit se, zatímco umění je démon, neberou se až tak vážně, jak by se třeba brali lidi tady, minimálně co já znám a vím (rodina, známí). Přežívají a žijí život, jaký chtěli, možná ne úplně přesně takový, jaký chtěli, určitě si ho každý barvil lépe, ale to k němu patří, vždycky chtít výš a výš stoupat. Krásné titulky na konci! A de facto i krásný dokument o moderním umění sám o sobě. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sympatická sonda do života jednoho podivného páru. Docela milé a naplněné nenuceně pozitivní energií. Možná chybí přesahy a pokusy o nějaká poselství, možná je naopak právě to dobře. ()

Reklama

Alchemilla 

všechny recenze uživatele

Dvě květiny v jednom květináči, občas se obírají o potřebné živiny, občas kvetou, ale jedna druhou potřebují. Ushia je energický, nespoutaný bohém a umělec horko těžko vydělávající na živobytí. Noriko je něžná, křehká, nezlomná umělkyně, která se může umělecky realizovat teprve v posledních letech. Velice citlivě natočeno, dokument vůbec jako dokument nepůsobí. Pohlazení po duši. ()

Galerie (7)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama