Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraha a vydierača Sheltona konečne dolapí inšpektor Scotland Yardu Long. Pred popravou sa odsúdenec vyhráža smrťou pomocou "Gallowej ruky" riaditeľovi banky - v ktorej ho chytili, svedkovi - pomocou ktorého bol chytený, sudcovi - ktorý ho odsúdil a Longovi - ktorý ho chytil. Veľké prekvapenie nastane, keď sa proroctvo začne napĺňať...
Klasickú detektívku podľa románu Edgara Wallaceho natočil zručný remeselník Harald Reinl, ktorý sa preslávil filmami o Winnetouovi. (Flego)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (7)

fragre 

všechny recenze uživatele

Ach ano, trošku slabší kousek, ale zklamání jistě ne. Opět pěkná braková záležitost s motivem pomsty ze záhrobí. Karin Dor je jistě nejlepší "dívka v nesnázích" této série západoněmeckých wallaceovek, neboť jí sluší i strachem a hrůzou rozšířené oči, což jistě samo o sobě vydá aspoň za půl *. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mŕtvy ožíva a začína napĺňať svoje proroctvo... Štvrtá "wallaceovka" v poradí dopláca na prílišnú "ukecanosť", určite mal byť kladený väčší dôraz na kriminálne činy. . ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

další z mnoha Wallacovek od Reinla. Tihle dva jsou snad domluvení unudit diváka. Nechápejte mě špatně ten film má atmosféru a ve své době to musela být hodně solidní detektivka ale bohužel zub času hlodal na všech těhlech filmech a já prostě buďto usínám nebo čumím za jak dlouho to skončí. Jedno se ale musí nechat tyhle filmy mají celkem těžké poznat kdo je vrah(když ho vyloženě na začátku neukáží). Další detektivka z mnoha. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Tento film určitě nelze zařadit mezi to lepší, co vzniklo podle knih Edgara Wallace, děj je zde vyprávěn poměrně překotně, některé zvraty jsou zpracovány až příliš stroze a tudíž i neuvěřitelně. Akce ani tajuplné atmosféry tu málo není, ale zkrátka děj není vyprávěn plynule. Také mi zatím na adaptacích Edgara Wallace příliš nesedí komické postavy ztvárněné Eddiem Arentem (u nás je známý jako představitel komické postavy Lorda Castlepoola z filmů o Vinnetouovi), v knihách, které jsem četl na mne tyto postavy nepůsobily tak okatě přitrouble. Doporučit tento film prakticky lze jen těm, kteří chtějí vidět když už ne všechny, tak alespoň většinu z této kriminální řady. Slabší dvě *. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bouře, hřbitovní branka se zmítá ve vichru, otevřený hrob, rakev... Rozkošná kopice mrtvol - postavy padají jak mouchy. Jednu chvíli jsem měl pocit, že snad do konce nikdo nezbyde. O zábavu se tentokrát nestará ani tak E.Arent jako Joachim Fuchsberger, který připomíná roztržitého Clouseaua - ať se snaží sebe víc, mrtvoly se okolo něj vrší, on padá do jedné léčky za druhou, až to vypadá, že tentokrát prohraje. Na krásnou Karin Dorovou je opět radost pohledět. Tahle wallaceovka je poněkud ztřeštěná (jeden si hned vzpomene na Čtyři vraždy...), ale já se bavil dobře. A na konci je veverka! Nu, 4* jsou tím pádem jasné. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama