Reklama

Reklama

Jasper Jones

Trailer

Obsahy(1)

Snímek vypráví poutavý a dojemný příběh o dospívání čtrnáctiletého knihomola Charlieho Bucktina z Austrálie. Jedné noci, kdy mu místní míšenec z okraje společnosti jménem Jasper Jones ukáže mrtvolu mladé Laury Wishheartové, se Charlieho život navždy změní. S tímto tajemstvím se Charlie, který je přesvědčen o Jasperově nevině, vydá na nebezpečnou cestu ve snaze najít skutečného vraha. Během parných letních prázdnin roku 1969 Charlie porazí místní rasisty, čelí rozvodu rodičů a bezhlavě se zamiluje, když pochopí, co je skutečná odvaha. (HBO Europe)

(více)

Recenze (20)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když už někdo chce natočit nějaký rodinný drama s dětským hrdinou v hlavní roli, tak by alespoň měli zajistit to, že mlaďák se tu bude chovat jako mlaďák a ne jako chlap, kterej vůbec neregistruje, že by se kolem něj řešila nějaká oběšenina. Když jsem si po půlce filmu uvědomil, že tady se ničeho zajímavého nedočkám, měl jsem docela problém film vůbec dokoukat. Škoda. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Je to velmi silné drama, natočené trochu "chladnějším pohledem kamery" a odvaze a schopnosti se vzepřít a odsoudit zlo-bezpráví! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Trochu pubertální. Děti se do sebe zabouchnou a vůbec je nijak extra nerozhodí smrt natož když je v rodině. Nevěra samozřejmě chybět nemohla. A že nešlo o chlapa v krizi, ale ženskou není nijak ohromující. A Jasper Jones? Na to, že se celý film jmenuje po jeho postavě, tak si myslím, že tam nedostal až tolik prostoru a pouhé odhalení jeho rodinného příběhu je fádní. Celkově až moc tuctové. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Adaptace bestseleru - portrét života na malém americkém městě na konci šedesátek očima 14 letého hlavního hrdiny.Téma předsudků, spravedlnosti a ztráty dětské nevinnosti. Nechybí teen romance. Dobré herecké výkony. Takový průměr za padesát procent. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa zdá, že kriminálna zápletka by mohla mať niečo do seba, nedostalo sa mi emočného záveru, niečoho, čo by ma dostalo. Snímok ničím nevyniká, je to len taký priemerný príbeh chlapca, kde sa sem tam mihne nejaká antirasistická myšlienka, nejaké mysteriózno, ale všetko tak trochu necelistvo spracované. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Neskutečně uzívaná a natahovaná záležitost, u níž ani pár skvěle natočených a podaných momentů nezakryje onu scénáristickou a sterilní emoční prázdnotu. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Kdyby scénář napsal Shakespeare, nazval by ho možná Mnoho povyku pro nic, i když se vlastně stalo mnohé. Chladně natočené drama, které si nedokáže plně získat diváka. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se jedná o produkci HBO, tak je to velké zklamání. Drama je odvyprávěno nikoliv odžito. Kriminální zápletka i hlubší témata mají jen okrajový prostor. Ani Toni Collette celé dílko moc nezachránila. Nemastný neslaný příběh jednoho chlapce bez větší hloubky. Utahané, pomalé, bez špetky šťávy. Ovšem oceňuji, že jsem se výjimečně podívala na australský kontinent. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

na začátku je mrtvá dívka a spousta možností kdo na její smrti měl podíl...Ti mladí herci hráli jak o život.Mladý Levi Miller má až neskutečnou podobu s australskou herečkou Nicole Kidmann ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Malé australské drama, dějově ne úplně špatné, ale je fakt, že to je takové dost ospalé a tak úplně mi nesedli ti dětští herci. Navíc se tu možná motá zbytečně moc věcí - klukovo první všechno, rozvod rodičů, rasismus, mrtvola.. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, do čeho jdu, takže jsem byla mile překvapená. Lehce záhadné a tím i napívané, tak trochu ze života. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Takéto mini nezávislé filmy sa točili koncom minulého storočia. Z obrazovky silno cítiť patos a silnejšia ako príbeh je určite atmosféra, ktorú sa podarilo preniesť až do obývačky. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Dětský neboli klucici film..ale neee pro děti.. velký otazník se táhne celým filmem..co se asi stalo..proč..kdo to udělal.. toto vše zafungovalo.. malého cinana mi bylo líto..ale pěkně to tam v té hře odpaloval... a když je někdo statosta..může Všechno..beztrestně.. 60% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Pohodový rodinný, nebo spíše klukovský film pro deštivé sobotní odpoledne. Víc se od toho nedá očekávat. Klukovské problémy a sny, konfrontace se skutečným světem v trochu vysněném světě. Takových filmů je spousta a hodně jich ještě bude natočeno. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Priemerný film o dospievaní a rasových predsudkoch, Chýba však tomu väčší spád a hlavne lepšie vykreslenie postáv. Potešia však menšie úlohy známých hercov (Hugo s Toni). ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který na vás už od začátku vdechne takové zvláštní napětí a drží se vás celý film. Stále máte v hlavě kdo, proč jak a vysvětlení je ve výsledku dost jednoduché. Spousta rodinám bylo ublíženo, ale Jasper byl konečně spokojený.... 65% ()

bedlak 

všechny recenze uživatele

Rozjezd filmu byl dobry, ale odbocky typu nevera, rasismus pusobi trochu rozplizle a pribeh srazeji. Pointa nebo pointy by mohly byt lepe zpracovane. Jinak chvalim vysoko herecke vykony i kameru. Za me 65%. ()

Reklama

Reklama