Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh nakrútený podľa skutočnej udalosti, ktorá sa odohrala v roku 2010. Somálski piráti prepadnú a unesú ruský tanker vo východnej časti Adenského zálivu v Indickom oceáne. Po obsadení lode zločincami sa 23-členná posádka ukryje v bezpečnej kabíne kapitána a námorníci vysielajú volanie o pomoc s nádejou, že ich niekto zachráni. Núdzový signál zachytí ruská vojnová loď, ktorá vyšle svojich mužov na nebezpečnú záchrannú misiu. Špeciálny vojenský tím však má už len dvadsaťdva minút na to, aby zlikvidoval pirátov, oslobodil loď a zachránil životy všetkých uväznených rukojemníkov. (TV JOJ)

(více)

Recenze (19)

sniper18 

všechny recenze uživatele

22 minút má na prvý pohľad takmer všetko, čo potrebujem k dobrému akčnému zážitku, atraktívnu zápletku, v tomto prípade o únose lode skupinou somálskych pirátov a následnému nasadeniu vojenskej jednotky, ktorá má loď oslobodiť, eRkový rating, slušný rozpočet a rozhodne mi nevadí ani ruská produkcia, tá si u mňa hlavne v poslednej dobe vytvorila výborné meno a s výsledkom som síce pomerne spokojný, ale určite sa z toho dalo získať aj viac. Dejovo mi to aj celkom vyhovovalo, vyložene slabé miesta som si nevšimol a tempo mi prišlo nadmieru svižné, takže sa mi na to pozeralo celkom dobre, ale chcelo by to aj nejaké napätie. Somálski piráti tu aj napriek množstvu a výzbroji nepredstavujú moc veľkú hrozbu, dokonca sú tu celkom sympatickí a zajatému ruskému námorníkovi prenechávajú veľkú voľnosť, takže tu skôr panuje taká rodinná atmosféra a tak som ani na okamih nezapochyboval, že by s takouto situáciou mohli mať ruské ozbrojené sily čo i len minimálne problémy. A chcelo by to aj trochu klasické podanie, toto na mňa pôsobilo až moc moderne, čo mi pri takejto zápletke až tak moc nevyhovovalo. Čo sa akcie týka, nie je jej úplne málo, vizuálne je bez problémov a technicky je tiež dobre zvládnutá, ale očakával som niečo trochu iné. Od nasadenia vojenskej jednotky proti dostatočne veľkej skupine pirátov a navyše v podmienkach, kedy musia využívať chladné zbrane, aby nedošlo k explózii som očakával omnoho viac. Toto nemá so zásahom špeciálnej jednotky už nič spoločné, skôr mi to prišlo v štýle amerického 300 a takéto hromadné bitky nemajú v takomto filme čo robiť. Ale zase predsa len sa nájde aj pár obstojných krátkych stretov na nože a drsnejších úmrtí. V rámci obsadenia tu síce chýba niekto skutočne charizmatický, kto by to dokázal aj sám celé utiahnuť, ale inak mi prišli postavy celkom sympatické, či už mladý námorník, piráti, ale aj členovia ruských ozbrojených síl, takže som s tým nemal väčší problém. A čo sa týka technickej stránky, vyzerá to dobre, ale Rusi sa to až moc snažili podať ako blockbuster a podľa mňa by tu viac sedel štýl akčného žánru deväťdesiatych rokov. Takže potenciál bol určite väčší, ale aj tak ma 22 minút výraznejšie nesklamalo, obstojná zábava na jedno pozretie. 64% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $452,036▐ Dobrý filmový námet (zúročení napríklad vo filme Kapitán Phillips), aj keď na koľko sa to držalo reálnych udalostí je otázne. Na prvý pohľad to je skôr taký rambovský film, nie je to natočené najhoršie ale má to bližšie skôr k takej americkej hŕŕ akčnej produkcii, kde sa naráža o naivitu a klišé skoro na každom kroku. Keď sa to neberie, čo ponúka film moc vážne, tak sa to dá prekúsnut. /60%/ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nepozerá sa na to zle, ale... Toto sakra nie je bulharské béčko, toto je ruský veľkofilm! Teda má byť. Kvôli 22 minútam zásahu divák sleduje trochu otravný zvyšok (s výnimkov pôsobivého tréningu). Hlavný hrdina je klasicky ruský - chlapec z ľudu, ktorý keď sa naštve vie byť pekne drsný (ale nepreháňa to). Akcia je miestami veľkolepá, ale režisér z nej často nevie vytlačiť napätie, občas mu uteká dramaturgia jednotlivých súbojov. Škoda... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tyjo, čekal jsem smradlavý hovno, ale nakonec fajn to celkem docela trochu ušlo. Enkaři s ákáčkama, vyhrocení námořníci, pohoda jazz a pop. Nesuď knihu podle obalu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ruský Kapitán Phillips křížený se čtvrtými Expendables. Na ruskou produkce celkem snesitelné a s menším množstvím patosu, než bývá zvykem. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatný a konec byl úplně super. To se někdy stane... Přišlo mi to jako věštění z koule současné situace, kdy nemá cenu odvolávat se soudům, prostě ve finále jdete a vyřešíte to silou, i když to není dobrý způsob. Nu, a někdo si na tom buduje světovou kariéru slávy lemovanou mrtvolami. Ale zpět, nikdy jsem neviděla herce s tak silnými lícními kostmi. Film utekl jako voda a tři hvězdičky jsou tak akorát. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Furt mam radsje ruske /europske/ filmy, nez kadejaku cinsko -hongkongsku hrozu plnu Saolinu, chci , kung fu, wu-shu a tychto cinskych nadher. Korejcov tiez velmi nemusim, Japonske filmy uz milujem. No nic, s5 k Ivanovi, teda odborne k ruskemu filmu. Rezisersky je to na urovni, tematika silna, prostredie ruskej lode bolo fascinujuce, dialogy na urovni. Pokojnejsie sceny sa striedaju s tymi akcnymi, nechyba boj na noze /ten ja uz nezvladam, na to nemam/ a Makar Zaporozskij vyzera byt slusny rusky herec, Viktor Mokrorukov /Bratr 1997/ hral dobre : 70 % ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušná ruská trilerovka na lodi s dobrým obsadením počnúc Makarom Zaporožskijom až po Vladislava Ďomina. Dobre natočené, pekné exteriéry, slušná akcia. Dobre sa pozeralo. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

podle mě se snažili tvůrci držet při zemi a přiblížit realitu - tak jak se to vlastně stalo.Klidně ukáží jak se chovají chlapi kteří tráví spoustu času jak v kleci.Pak jsou i úlety.Tvůrci použili i mozek .Somálci jsou tmaví a tak se vše odehrávalo za denního světla.Může mě rozvohnit když se děj kde vystupují i černoši odehrává v noci a herec se zmůže jen na to že poulí bělmo.Který film byl dřív Kapitán Philips anebo tenhle? ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ruský klon amerického Kapitána Phillipse s Hanksem, který má dle mne daleko lepší zápletku, nicméně zpracování je více jako rambovský akční, zatímco u amerického filmu je největší hodnota v realističnosti. Tento film byl fajn osvěžení, ale tím že to mělo formu akčního béčka nebyl potenciál využit. Realita tohoto osvobození byla opravdu jiná: nebyl unesen tanker s plynem, ale ropou za 52 milionů dollarů ( takže ta komedie, že se nemohlo střílet je pasé ), při přestřelce byl zabit jen jeden pirát, žádný ruský voják po palubě nešpacíroval s piráty a konec pirátů nebyl osobní pomstou. Prostě je přivázali na jejich loď a následně odstřelili. ( podle nějakého 200 let starého námořního zákona, může o osudu pirátů rozhodnou dle libosti kapitán ) Jak takové rozhodnutí vypadá mrkněte na odkaz https://www.youtube.com/watch?v=TruV3sxS9Zw ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Natočeno pěkně po Rusku. Klady: vycházeli ze skutečné akce záchranné operace námořníků; na 120 minut to docela rychle běželo; zázračné vynechání balalajek a břízek; ještě, že těm chudákům dali na cestu k rodným břehům obohacenou vodu. Zápory: slabé charizma všech postav, všichni nudní. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně natočeno je vidět, že i rusové si umí poradit na rozdíl od jiných produkcí. Vlastně jsem tomuto filmu chtěl udělit skoro plný počet jen posledních 22 minut to trochu zabilo. Poslední bitka prakticky bez výstřelu moc reálná nebyla. Magoři jako somálští piráti by jistě stříleli hlava nehlava, plyn neplyn. ()

Junk 

všechny recenze uživatele

Natočené podľa prepadnutia tankera Moscow University (Московский университет – Moskovskiy Universitet). Loď bola oslobodená topedoborcom Marshal Shaposhnikov. ()

Reklama

Reklama