Reklama

Reklama

Dynamit v zeleném

  • Západní Německo Dynamit in grüner Seide (více)

Obsahy(1)

Gangsterské zločinecké skupině se podaří zmocnit tajného plynu, který rychle umí člověka omámit a poté usmrtit. Externí přisluhovači bandy jsou tvrdě likvidováni, ale jeden před smrtí promluví. Do akce jest nasazen detektiv Jerry Cotton. Nejlepší agent FBI v přestrojení za specialistu na poplašné zařízení se vloudí do přízně členů bandy, kde dojde i na tvrdé pěsti, nože a revolvery. Pro daný úkol je podstatné, že pronikl do struktury zločinecké organizace. Nic není tak růžové, jak se zdá, ale Jerry Cotton si poradí i v tomto případě a neváhá nasadit i svůj život. Posléze odhalí i pravou tvář….. (tahit)

(více)

Recenze (28)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rolf Schulz, Christa Stern .. Zábavné německé béčko od režiséra několika Vinnetou! Jerry Cotton je zajímavý hrdina a přiznám se že jsem se u těchto 'bondovek' velmi bavil. Kdypak nám je televize zase dopřeje? Už je to opravdu mnoho let, co jsem tyhle filmy viděl .. a chtěl bych znovu! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo tak tomu rikam odpoved na bondovky tenhle film je z tech tri co sem zatim videl asi nejvic takovej bondovskej ukrutne se tu hlaskuje a mne to nejvic bavilo hlavne ten puvodni Ceskej dabing je proste bezchybnej jinak Reinl potvrdil pozici Nemecky rezisersky jednicky byl to proste mistr svoji doby a kdyz clovek sleduje kam az ti Germani klesli je to skoro k neuvereni tohle je kazdopadne tezkotonazni zabava se skvelou a nezapomenutelnou uvodni melodii pravda starne to pred ocima to sice jo ale bavilo mne to vic nez nektery bondovky ze 60 let hlaska na zaver Jerry k padouchovi potrebujes vymenit srdce ja se srdcem nic nemam nech si vymenit i mozek kam jedes? nekam kde se nemusim zpovidat nejaky becce sadla! ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Filmový pulp v tom nejčistším slova smyslu. Klasické šedesátkové béčko, německá variace na bondovky, ovšem ještě o něco (dost) víc přitažená za vlasy a přikrášlená někdy až pochopitelnými kousky hlavního hrdiny (ano, třeba proskok předním sklem automobilu). Takový Italian Spiderman myšlený vážně. A Carl Möhner jest německým Sheenem! Jestli Martinem nebo Charliem, to však nedokáži přesně určit. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Průměrný film. Co se Haralda Reinla týče, patří spíše k tomu slabšímu. Jeho cottonovky jsou si všechny podobné: ukázka amerického industriálního prostředí velkoměsta, v němž bují organizovaný zločin. Cotton jako borec, kterého zločinci pořád váhají konečně oddělat, a tak se mu vždycky podaří vyváznout. Zde Cotton vynikl jako technický specialista na eliminaci bezpečnostních zařízení. Komiksovou scénku z akčních rodokapsů připomínala dívka s bičem, působíci na city zamilovaného hrdiny. Jinak, nemohu si pomoci, ale tvář George Nadera na mne působí tak nějak gumově. Prostě nelíbí se mi...ani ostatní herci se mi v cottonovkách nelíbí. Dost mne proto překvapuje, že Reinl, který měl tak šťastnou ruku na výběr herců v mayovkách (Lex Barker, Pierre Brice, Herbert Lom, Mario Adorf, Klaus Kinski aj.) tady zvolil takový trapný průměr... ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Když v blahé paměti roce 1992 tehdy ještě Československá televize vytáhla Jerryho Cottona z archivu, byl jsem neskutečně šťasten, strašně jsem se vždycky těšil na jeho nové dobrodružství, i na reprízy v ranních hodinách. Jen mi tehdy vrtalo hlavou, proč byl vyroben k některým částem nový dabing. Že by vadili komunističtí dabéři (proto asi nikdy neuvidíme původní dabing Planety opic se Švorcovou), v čele s Jiřím Valou, který si párkrát Jerryho nadaboval (Zahajského mám tušení nechali). Režisér Reinl věděl co si publikum žádá, proto mu naservíroval perfektní komikovou akci, sympatického hrdinu, pěkný ženský (v Německu to zvláštní jev) i solidní hudbu Petera Thomase (ale Raumpatrouille už nikdy nepřekoná). Vrať se mi Jerry na obrazovku, pokud možno s původním dabingem, budu tě čekat. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nejhloupější film z obecně přitroublé Cottonovské série, která se dá brát leda jako nepodařená parodie na Jamese Bonda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tento diel už fakt pripomína Bonda. Cotton konečne poriadne a vtipne hláškuje a balí krásky. Prípad krádeže diamantov je tiež pútavý. A hlavne je to kopa aj dnes pozerateľnej akcie. Zopár kaskadérskych kúskov vyzerá aj po rokoch pôsobivo. Celkovo to je svižná a vydarená variácia na Bondovky. 6/10. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mě příběhy Jerryho Cottona baví. Odsejpá to a na rozdíl od některých jiných jeho příběhů tady nejde o zkázu lidstva, ale "jen" o hrst diamantů. Pravda, ve srovnání s tím, co se už dva tři roky předtím točilo ve Francii a Itálii, tohle je hodně oldschool. A taky je fakt, že při sledování více příběhu Jerryho Cottona dojdete k závěru, že je to strašnej kurevník. Zde v roli děvčete do pelechu Silvia Solar, která na to tak úplně neměla. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Jerry Cotton je moje vzpomínka na mládí to mi bylo 27 mladej chytrej úplný blbec a to mi zůstalo deda :-) rád se podívám i dnes:-) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Německá odpověď na britského Jamese Bonda! Velký to hit československých kin koncem let šedesátých! Zajímavé je, že tento typ filmů cenzor pracujícímu lidu pustil, ale 007 nikoliv. Pravdou je, že v německé sérii filmů s agentem Jerry Cottonem jaksi nebyl komunistický nepřítel, byly všecky takové jaksi stejně bezpohlavní. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tentokrat uz len lahko nadpriemrny Dzery Kotn. Akasi gangasterska skupina ukradne otravny plyn - Dzery Kotn bol vzdy brany ako konkurencia Jamesa Bonda - len Bond potom narastol do pekne rozjetej serie - a Dzery Kotn koncil roku 1969. Jo, vo filme dojde i na tvrde paste, revolvery ... lenze clovek ktory videl uz dostatok akcie, sa nemouze zbavit dojmu, ze tie akcne sceny su niekedy len samoucelne. Ako, jo, George Nader ich zvlada vyborne ....... len proste nevie hrat, nema herecky talent. Na to, ze bola Studena Vojna, nema Dzery Kotn ani jedneho komunistickeho protivnika, a ani jedneho sovietskeho agenta : 72 % ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Naivní, přitroublé a... příliš německé. ale v té naivitě neodolatelné a v podstatě si to vůbec nezadá s dobovými bondovkami. Pár nezapomenutelných momentů (především ta brunetka v zelených šatech a s bičem v ruce). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ďalší oldschool akčnák z rady o západonemeckom, pardón o americkom agentovi FBI, ktorý sa chcel zniesť na vlne popularity filmov o Jamesovi Bondovi. Lacnejšie spracovanie, trápne zadné projekcie, nepodarený strih, divní herci, hlavne u žien je to najviac očividné, ako sa na Američanky absolútne nepodobajú, a tie herecké výkony - akoby by išli na prvú ostrú. Príbeh o včlenení sa do zločineckého gangu nie je zlý, ale kazí ho hlavná postava, ktorá sa správa v niektorých prípadoch neprirodzene. A tie jeho drsné a kvázivtipné hlášky dnes pôsobia bohužiaľ trápne. Rovnako ako akčné súboje. Ale je to o niečo záživnejšie ako v prípade Past sklapne o půlnoci, aj stopáž je akurátna, takže nie je potreba ísť v hodnotení nižšie. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Cotton chce být Bondem, ale chybí mu hravost a nadsázka. Connery zvládal pokus o žeh s nadhledem, Nader je prostě pár pater pod ním. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Mě to baví! Sexy scéna v baru hned na úvod. Holky jako lusk v prádýlku skotačí na pódiu. Záběr na prsa, záběr na dvě kulečníkový koule, znovu prsa, znovu kulečníkový koule. Jako chápeš? Sexy asociace ;-) wow! A pak to jede dál. Jízdy autem na pozadí filmovýho plátna, akce, hlášky, bitky, hezký holky, kocour Jerry, kterej je akční i s peckou z olivy a navíc má celou dobu skvěle nalíčený oči ;-) Problém jsem měla opět s hudbou. Thomas a ta jeho místy kakofonie zvuků, která leze člověku pod kůži podobně jako celou noc kapající kohoutek, to bylo peklo. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Jerry Cotton bývá označován za lacinější variantu Jamese Bonda. Prvotní tvůrčí motivace pravděpodobně takové byly - vytvořit v německu obdobnou sérii filmů s mužným, elegantním agentem. Jisté rozdíly tu ale přece jen jsou. Filmový Jerry Cotton totiž méně zakrývá své pulpové kořeny, zatímco bondovské filmy jsou sofistikovanější, britštější ( teď mám na mysli šedesátkové conneryovky, které ustanovovaly podobu dané subkategorie - která je mimochodem velmi proměnlivá a ošemetná z hlediska ucelenější definice, viz americky vypadající Goldfinger považovaný za ukázkový vzorek )....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/07/jerry-cotton-dynamit-v-zelenem-dynamit.html ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dynamit v zeleném je myslím předposlední díl o agentu Cottonovi a nutno uznat, že celá serie má celkem vzestupnou úroveň. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ja mam pro tyhle pulpy proste slabost... :D Jako, film kde se hlavni herecka jmenuje Silvia Solar a pri unosu ji muci sexbomba Marlies Dräger "bicovanim", proste nemuze bejt spatnej. Plus ty hlasky...kam se hrabe Chuck Norris ;) 5- ()

Reklama

Reklama