Reklama

Reklama

Dirty Wars

Trailer
Dokumentární / Válečný / Mysteriózní / Krimi / Drama
USA, 2013, 87 min

Režie:

Rick Rowley

Scénář:

David Riker

Kamera:

Rick Rowley

Hrají:

Barack Obama (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Investigativní novinář Jeremy Scahill je zapleten do nečekaných záležitostí a hledá skrytou pravdu o rozvíjejících se amerických tajných válkách. (Jocker94)

Videa (2)

Trailer

Recenze (16)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Netuším, jestli tyhle dokumenty, které se nám snaží ukázat, jak správná a čestná je válka proti terorismu, něco dokážou, ale jen ať se natáčí, jen ať se jich natáčí co nejvíc. Dokument odhaluje skutečnosti, které byste si nikdy nedali do souvislosti, skutečnosti, které by neměly být nikdy známé. Docela se divím, že novinář Jeremy Scahill je pořád naživu. Je ti dobře. Někdo se v tomhle hnusu musí vrtat a ukazovat nám, jak to vlastně funguje. Jasně, film by šlo udělat lépe, ale jeho vypovídací schopnost je pořád nezměrná. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Určitě si nemyslím, že by si novinář Jeremy Scahill liboval v dezinformacích nebo nějak upravoval výpovědi různých lidí zde uvedené, které potkal a natáčí, často na nebezpečných místech. Z toho je patrné, že skutečnost je tak trochu jiná, než oficiálně Spojené státy prezentují, protože dokument se pouze pokouší odhalit možné či faktické pozadí událostí, jež jsou mnohokrát oficielně opomíjeni. Nalijme si čistého vína. Je přeci známo a teoreticky vzato, že z ideologických důvodů jsou skutečná fakta překrucována či vykládána lživě, ať směrem doprava či doleva. Holt není všechno zlato, co se třpytí. Nakonec posuďte sami. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Som rád za takých ľudí ako je on. Ani investigatívni novinári nie sú úplne čistí, často mnohé svoje činy kryjú útočením na iných, sú členmi rôznych spolkov ako Martin Daňo u nás, no robia aj dobré služby verejnosti, proste to tak je, aj v politike nie je všetko čiernobiele, treba si dávať pozor. Scahill je nie vyložene protiamerický, no jeho práca čo to poodhaľuje a aj odporcovia a neveriaci môžu začať tušiť, ktorá bije ako sa vraví. Toto je na mňa trocha príliš emočné dielo, veľa monológov, no po obsahovej stránke je to ďalšie dôležité dielo. Do mozaiky diania a zločinov sa to hodí na objasnenie a pochopenie udalostí, či záležitostí. Je to z reality, odporúčam. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to nasnímáno efektněji než reklama na prací prášek a do života mi to dalo podobné množství nových informací. Američané sami jsou asi poslední národ na světě, který potřebuje být uporozňován na to, že jejich intervence ve světě jsou ryze pragmatické, cílem jsou prachy, a leckdy to není zrovna čistá hra. Moc mě ale nebaví pohoršovat se nad tím, že si velmoc dle libosti upevňuje pozice. Chce to trochu realismu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The war on terror transformed into a self-fulfilling prophecy. Určitě jste někdy měli učitele, který svým monotónním intonace prostým přednesem dokázal spolehlivě uspat celou třídu a to i navzdory sebezajímavější látce. Jeremy Scahill je právě takovým učitem. A je to škoda zcela zásadní, protože je evidentní, že je kromobyčejně nadaným investigativním novinářem, který se nebojí tepat do nepopulárních témat a pokládat nepříjemné otázky na tělo západnímu světu. Úplně z toho čiší jak je současným stavem věcí znechucen, jak by chtěl narušit status quo "toho o čem se nemluví". Zárověň je i zřejmé, že mu nejde jen o laciné kydání kontroverzní špíny na rodnou hroudu, ale že se skrze odhalení chyb snaží něco změnit. Má talent na to najít ty správné příběhy i důkazy, které sice mnohdy nejsou jednoznačné či bez otazníku nad jejich věrohodností, ale to on ani netvrdí, jen si myslí, že by měly být známy a ať si každý udělá názor sám. Nejde ani tak po velkých konspiracích (a přitom vše kolem JSOC by k tomu přímo svádělo) jako po konkrétních osudech. Chybí mu jediné; soudnost. Měl to přenechat odprezentovat někoho, kdo by to uměl náležitě prodat a kdo by nemluvil až příliš a to i v místech, kde by se slušelo nebýt doslovný. Ono to vůbec působí jako devadesátiminutové předčítání zprávy pro komisi více než co jiného. Tomu odpovídá i forma, která není ideální a snaží se nedostatek relevantního obrazového materiálu zakrývat snímáním Scahilla při chůzi městy, jízdě vlakem apod. Čili sice vrcholně zajímavé i přínosné, ale kvůli formě a nešťastnému projevu prostě spíše nudné. ()

Galerie (5)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama