Reklama

Reklama

Frøn med masken

  • Západní Německo Der Frosch mit der Maske (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

V Londýne panuje strach a hrôza. Zločinec, ktorý nosí na tvári žabiu masku, terorizuje mesto. Policajný detektív sa infiltruje do jeho gangu, ale je zavčasu odhalený a zabitý. Okrem inšpektora Elka (Siegfried Lowitz) sa o prípad zaujíma aj Richard (Joachim Fuchsberger), synovec šéfa Scotland Yardu. (Flego)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (11)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborná wallaceovka se v originále jmenuje Žabí bratrstvo. O něco méně strašidelnější než třeba Tajemný mnich, ale jinak stejně dobrá podívaná. Úvodní záběry na zámecké sídlo mezi stromy dává tušit, že se opět bude dít cosi nekalého. Žabí bratrstvo řádí jako pominuté, jedna velká loupež za druhou, ale policie moc stop nemá. Přístav, Londýn, proslulá mlha, bar Lolita. Škoda absence gotických kulis, ale na les dojde několikrát. V závěru se hromadí mrtvoly jedna na druhou a vše směřuje buď k nepopsatelné hrůze, nebo ke šťastnému konci. Nechybí ani trocha krve, kterou zanechá nejen břitva, ale i dávka ze samopalu. Nestárnoucí klasika, u které divák přemýšlí, kde Němci sebrali pro film tolik ohyzdných obličejů... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zločinecká organizace terorizuje celý Londýn. Svými vražednými útoky se stará každodenně o palcové titulky. Vůdcem bandy je "Žába s maskou", který rozsévá hrůzu a děs, kudy chodí. Scotland Yard se sice snaží o vetření do bandy, většinou to však pro agenty končí se smrtelnými následky... První z geniální řady wallaceovek šedesátých let - nejoblíbenější a bezesporu nejlepší německé kriminální série všech dob. Točeno na originálních místech Londýna a v kodaňských studiích. Chybí pouze šílenec formátu Klause Kinskiho, poněvadž se však jedná o nastartování téhle skvělé série, čtyři hvězdičky dám. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Chce to docela dost trpělivosti, protože poměrně dlouho to vypadá jako průměrná kriminálka s panem Žábou, co vůbec nevypadá jako žába, s mojí slabší znalostí německých herců jsem měl i problém s orientací v postavách. Druhá půlka se ale slušně rozjede, má to akci, spád, dobře hláškujícího Eddiho Arrenta a neznalec konečně rozpoznává kdo je kdo. V závěru několik dobrých zvratů, asi tři happy endy, ale taky zařve někdo, koho je vám docela líto. Z původně zamýšlených 2* se mi to nakonec vytáhlo na lehčí čtyři. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zběsilá a svým způsobem i pěkně krutá podívaná, tolik mrtvých jako tady se nevyskytuje ani v moderních řezničinách a nebýt menší role Eddi Arenta nedočkáme se vlastně ani humorného odlehčení. Žabí banda v čele s démonickým a zakukleným šéfem podřezává, střílí, zapichuje, tráví i jinak nemilosrdně likviduje všechny, kteří jí zkříží cestu za rozšířením svého nakradeného bohatství a zdá se nemožné dostat se jí na kobylku. Opět jsem se nechal vtáhnout do okouzlujícího světa oddychových, ale šťavnatých wallaceovek a opět jsem byl spokojený. Jen nevýznamná výtka, vrah se tentokrát dal vytušit poměrně brzy. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Moje první Wallaceovka a přiznám, mé dojmy jsou dost rozpačité. Celé to působilo na mě tak naivně, a i když knihu neznám, myslím, že filmová podoba tomu moc nepomohla. Do půlky filmu jsem nevěděl, kdo je kdo, a odhalení záporáka mi už bylo jedno (ani jsem ho nepoznal). Snad další filmy budou kvalitnější. V rámci žánru (slabé) 3. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený podľa románu Edgara Wallaceho a bol prvým v poradí slávnej nemeckej série šesťdesiatych rokov. (Flego)
  • Film se stal prvním příběhem z "Wallaceovek", celkem 32 filmů natočených do roku 1972. (Terva)
  • Na billboarde v Picadilly Circus môžeme vidieť upútavku na americký film The Thief z roku 1952. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama