Reklama

Reklama

Superman posedlý Lois Lanovou zrovna trénuje se Supergirl, když se dozví, že Brainiac zamířil na Metropolis. Nezastavitelný obrovský kolos. Brainiac definitivně prověří skutečnou sílu "muže z oceli". Obrovský nezastavitelný android na obzoru. Záhadná ohnivá koule se řítí přímo na Zemi. Nebojácná a překrásná reportérka, která udělá vše, aby získala svou reportáž. Pro Muže z oceli je to den jako každý jiný... jenže tentokrát se ke vší smůle stará o svou neposednou sestřenici Supergirl. Společně se musí postavit staronovému nepříteli Braniacovi, který kdysi zmenšil a uzavřel Kandor, hlavní město Kryptonu. Superman je rozhodnut v boji s Brainiacem zachránit nejen město, ale i celou planetu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (50)

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $725,922 //počet predaných kusov 60,002║ Až nečakane vydarený dej, akcia a animácia. Tento počin sa pekne vytiahol, lebo predošlé animované pokusy pôsobili troška monotónne bez patričného nádychu a hĺbky tejto úžasnej hrdinskej mytológie. /95%/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vysloveně příjemný film podle komiksu Superman: Brainiac. Jedná o druhý animovaný film s velkým prostorem pro Supergirl. Její origin máme v Superman/Batman: Apokalypsa a tady už jde o rychlou bezchybnou jízdu. Škoda, že chybí v kolekci českých DVD. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím pochválit kvalitní animaci, která z mého pohledu snadno strčí všechny oblíbené manga seroše do kapsy. Nejsem fanouškem Supermana a tak pro mě tento animák měl působit jako seznámení s komiksovou předlohou. To se filmu, myslím si, daří dobře. Tento animák představuje všechno, co si od filmů podobného ražení představuji. U Warnerů by se měl inspirovat i Marvel, a ne práci přenechávat Asiatům a jejich děsné animaci -> Iron Man: Rise of Technovore, really? ... 90% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

John Noble sice dává Brainiacovi hodně, skrz naskrz průměrný animák pro teenagery ale nakonec přeci jen z bláta nevyhrabe. Po kreslených DCčkovských Supermanech z minulých let jednoznačně zklamání, a to nejen proto, že jsem opět nepříčetný kvůli (občasným) hnusným 3D modelům. Zachraňuje to pár super bitek a fuckující Lois, jinak ale nezbývá než se znovu těšit na Justice League. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť ale pre mňa sú všetky tieto supermanské animáky na jedno kopyto. Príbeh je zaujímavý snáď v každom animáku a animácie je tiež dobrá, rovnako ako tu, ale aj v tomto Supermanovi dostane záporak na prdel tak ako vždy a Superman to s ťažkosťami vyhrá. Je to fajn. Je to vlastne hodne fajn, čo sa týka hlavného záporáka, ktorý sa zdá byt skutočne silný, ale nejaké emócie ako napr. u nového Batmana som tu nezaregistroval, čo je škoda, pretože je to zatiaľ stále o tom istom. Sedemdesiatpäť minút inak ubehne ako voda a pokiaľ nečakáte nič viac a len ďalšieho porazeného záporáka, tak sa je rozhodne na čo pozerať. 70% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino raz povedal Johnovi Travoltovi, že nie je dôležitý comebackový film, ale ten ktorý nakrúti potom. Ak je to pravda, tak mi odľahlo. Totižto už som pomaly lámal palicu nad DC animákmi, až ma úplne dostal predošlý The Dark Knight Returns. Nasledujúci Superman: Unbound je dobrou správou, že DC je skutočne späť. Superman: Unboud je vyváženou zmesou akcie, romantiky, skvelej mytológie a najmä nadupaného príbehu s až wellsovskou pointou. Animácia je úžasná a akákoľvek pachuť po anime, ktorá sa jeden čas v DC filmovom univerze rozmáhala, je chvalabohu preč. Vrcholom je úžasný Brainiac, ktorý je nielen skvelo nakreslený, no bravúrne napísaný. Vskutku epický zloduch. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Superman: Unbound je určitě kvalitní animák, o tom žádná. Nicméně na úplný vrchol tohoto žánru bohužel ztrácí. Svého předchůdce Superman vs. Elita tak nepřekonal. Přesto jde o kvalitní podívanou. Potěší zapojení Superděvčete, které na rozdíl od řady jiných předchozích pokusů nepůsobí jako pěst na oko, ale je její postavy využito vcelku smysluplně. Stejně tak Brainiaca jako Supermanova soka vidím vždy rád. Animace je možná lehce zvláštní a netradiční (obzvlášť co se týče supermanova protáhlého obličeje - takto to vypadá, že byl pro tvůrce předlohou Kirk Douglas, nebo někdo podobný), ale rozhodně nepůsobí rušivě. Dabing byl tentokrát svěřen nováčkovi ve světě animáků Mattu Bomerovi aka "Nealu Caffreymu" z White Collar, stejně jako Staně Katic z Castlea a oba se svých rolí zhostili dobře. Takže ještě jednou zopakuji, že Superman: Unbound se podařil, avšak já osobně čekal více. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se jedná o klasický animák se Supermanem - Superman, Supergirl, Lois+Clark relationship, Brainiac, záchrana světa a všudypřítomné dozvuky katastrofy Kryptonu - prostě zábavný Superman nic víc nic míň :-) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Technicky zas o něco dál něž loňské filmy, ale nějak jsem čekal zas trošku důraznější akci a svižnější děj, než jsem měl možnost sledovat. Není to vůbec špatné a i zapojení supergirl je zajimavá a atraktivní volba. Dějová "mezigalaktická" rovina s pojídáním světů byla taky hodna supermanovského impéria. Jenže ten obal mohl být, v porovnání s jínými filmy, rozhodně vtíravější a s ohledem na Brainiaca možná i epičtější. I když, závěr mě bavil. 3,5* ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Není to špatné-Brainiac je konečně opravdu respektbudící záporák(ikdyž některé věci mohl udělat chytřeji ..ale to je prostě ta arogance-no)........ Superman samotný je ale v poloze, která je možná až moc lidská(chybí mu ta charakteristická ikoničnost a epičnost)-což mi osobně moc nesedí....No a na technické stránce filmu by šlo jistě taky ještě dost zamakat. Pobavilo, ale nejlepší Supermanovský animák to rozhodně nebude... ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Superman Unbound mi zrovna nezahrál na tu správnou notu. Příjde mi, že je to opravdu velmi průměrný animák. Navíc jsem měl i problémy s kresbou, která je mi bohužel moc nelíbila. Lois Lane vypada jako vampír, nemůžu si pomoc. Záporák Brainiac, byl sice dobrý, ale ten závěr, no trochu nedůstojný. Takže jediné, co mě malinko bavilo byla supermanova sestřenka Kara, ale tolik prostoru zase neměla. Prostě průměr a nic víc... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost osobní záležitost. Onu geniální 5dílnou minisérii, která v podstatě nastavila na 3roky dopředu, tón všech ´S´ sérií (včetně Supergirl;-) samozřejmě mám. Oproti předchozímu filmu též s Karou, mi zde vůbec nevadí opět mnoho změn. Hl.ta, že Kara je zde mnohem víc, než v předloze. Tak to mi nevadí vůbec. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Animace na úrovni, ale v konečném důsledku nic moc. Příběh o Supermanovi a o tom, jak dokáže zachránit svět. Hm, mám pocit, že ani tohle není nic nového. Co se musí filmu nechat, tak to je fakt, že je drsnější než klasické mainstreamové komiksy a stříká zde krev. To samozřejmě nezachrání scénář, který je hodně průhledný a hodně sází na to, že znáte mytologii a něco vám to řekne. Mytologii znám ale rozhodně se mě to nějak moc nedotklo. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi třema a čtyřma, ale nakonec se mi to zas tolik nelíbilo. Superman neni moje parketa ne proto, že by se mi nelíbil, ale že neznám jeho universum. Kara byla příjemné zpestření jinak testosteronového vesmíru Kal-Ela, ale samotný vzhled Supermana se mi nelíbil, stejně jako lehkost, se kterou utřel Brainiaca. Viděl jsem už lepší animáky. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Osobně preferuji předchozí filmy ze stáje DC. Brainiac je zajímavý záporák, ale dle mého není naplno využit. Bez ohledu na to, že film je relativně krátký, na mě také působil docela zdlouhavě a nezáživně. Jediné, co se mi skutečně líbilo, byla drzá Lois, která se s ničím nemazlí, jinak ale docela zklamání. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Unbound si zaslouží nadprůměrné hodnocení jen proto, že je o něco lepší než ostatní sračky, které poslední dobou z dílny Bruce Timmina vypadávají. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Jak chceš bojovat s někým, kdo má znalosti 10 000 světů? Film byl fajn, konečně pořádně epický záporák, kterého ale pořád nechápu, že dokázal porazit... ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byl zajímavý příběh. Zase jsem poznal Supermana o něco víc.. Animace je bezva. A Lois s Brainiacem byli fakt povedení, i když ten "zelenáč" vypadal trochu jako směs ještěra a Voldemorta ;-) ()

Reklama

Reklama