Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě jednoduchý pracovní úkol se promění v děsivou noční můru. Během obhlídky nelegálních restaurací odhalí renomovaný kritik jídla Marcos hrůzy tajného spolku kanibalů. Renomovaný novinář Marcos přijme investigativní pracovní nabídku - podívat se v utajení na zoubek nově vzniklým "nelegálním restauracím" a napsat o nich článek. V rámci svého vyšetřování zjišťuje, že se v jednom z těchto zařízení konají tajná setkání, během nichž si účastníci stolování pochutnávají výměnou za ohromné finanční částky na lidském mase. Co se zpočátku jevilo jako běžná novinářská práce, se nakonec promění v děsivou noční můru, kde nikdo není tím, kým se zdál být. Připravte se na překvapivý a naprosto nečekaný konec! (Cinemax)

(více)

Recenze (66)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní kanibalský hororový thriller, budící spíše plíživé znepokojení než nějaké intenzivní atmosférické / gore inferno. Vzpomínat se na tenhle kousek určitě moc nebude, ale je řemeslně schopný, chybí logické díry ve scénáři, herci jsou přesvědčiví a závěr je taky docela milý. Navíc to poměrně úspěšně brnká na takové ty temnější znepokojivé struny "co když se taková zvěrstva opravdu dějí", respektive "co bych dělal na hrdinově místě já". Takže za mě spokojenost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIDSKÉ MASO JE FONTÁNA ŽIVOTA A MLÁDÍ. MÁ PŘEKVAPIVĚ LÉČEBNÝ A REGENERAČNÍ ÚČINEK. JIŽ DLOUHO JE ZNÁMO, ŽE VÁLEČNÍK, KTERÝ SNĚDL MASO...“ /// Když jako parchant pár dní užíráte svojí mámu, může se stát, že v sobě objevíte skrytej talent ke žraní i jinejch lidí (pzn. pro zvídavé - a sraní zákonitě taky). Má to svoje výhody – předně: lidí je jek sraček! Ovšem tady jde o shánění, úpravu a porcování potravy až v druhý řadě. Tohle má bejt HLAVNĚ kulinářskej zážitek! (Nebo prožitek?) Ale baví mě i ta cesta k Marcosovu žaludku. Jasan, ta část, ve který lidi vysej na háku sice chuť na nějakou jednohubku potlačí, ale zdá se mi to bejt bezva nápad. Takovej film o překonání morálního dilema, ve kterým je míra šokovat a zároveň servírovat příběh úměrná časový přípravě a výsledek stane se posléze neuvěřitelně harmonickým, který nechává vyniknout jak sladkým, tak hořkým chutím. A jelikož si dovedu představit pokračování, jdu s hodnocení vo bůček vejš. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych žrát Fugu a zůstat živej. 2.) Potřebuju se naučit, jak se správně zdrhá ze špajzu. 3.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč byl film do 18 let nevhodný? Byla tam jen jedna horrorová scéna se spařováním a čištěním masíčka. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jedna slušná gorescénka ma žiaľ zo sedačky nevytrhne. V hodnotení zohľadňujem fakt, že horor mal potenciál, ktorý načisto vyšumel do prázdna... keď si predstavím, aký masakrík z toho mohol byť. Škoda, na môj vkus až príliš umiernené. Očividne sa šlo na istotu, čo ma po celkom nádejnom úvode sklamalo a po istom čase začalo nudiť. Ináč nakrútené slušne a príbeh celkom zaujímavý (atmosféru či nedajbože napätie som nenašiel). To mi však pri kanibalských hororoch k spokojnosti nestačí. Na jedno pozretie v poriadku, na druhé už sotva. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tahle hororová novina si určitě zaslouží pozornost. Španělé přicházejí opět s něčím novým! Omnivoros nás uvádí do světa sociálních elit bez morálky, ve které dominují ti, kteří jsou považováni za méněcenné. K téhle "nadřazené rase" použití násilí je absolutně oprávněné k dosáhnutí jejich účelu, což je výnosný bussines jako je kanibalismus pro bohaté lidi. Slušné, ale né příliš uspokojující.65% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Španělská specialitka připravená na zlatém podnosu, bohužel s nepříliš propečeným steakem. Nic proti labužníkům, kteří dávají přednost syrovější flákotě ze zadního lidského, jen jsem asi čekal aromatičtější bylinky. Ale dost už gurmánských choutek...! "Všežravci" se blíží spíš k takovému Bitter Feast, než ke klasickému kanibalskému hororu. Čekejte tudíž naleštěný vizuál, načančané stolování, přesně trefené obsazení a pomalejší tempo. Mučeníčka nebo gore spíš minimum. Tenhle snímek si pohrává hlavně s příběhem a tím znepokojujícím obsahem. Další kapitolou jsou nádherné baby, co se nebojí svlékat a ukázat své bohaté vnady. Vidět je v jinym filmu...hmm... Ale dost už sexuálních choutek...! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nečakane uhladená Fangoria záštita, nad tak povážlivo seriózne psychologicky spracovaným scenárom. Čo obnáša profesná zanietenosť, ako sa vypláca posadnutosť, až kým človek nezistí , že sa stáva súčasťou toho, čo vlastne vo vnútri odsudzuje a nepripraveného, no udalosťami poznačeného ho pritlačí k zúfalému úniku. Príjemné podprahovo funkčné spracovanie, no viac sa teším na CANIBALa - veď predsa len Perfume....aspoň dúfam. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Známy gastronomický recenzent chce napísať zaujímavý článok a tak sa rozhodne dostať do reštaurácie, kde údajne servírujú ľudské mäso. Keď sa mu to však podarí, zisťuje, že kanibalizmus nie je práve príjemnou gurmánskou špecialitou. Pomerne znepokojivý horor, ktorý sa snaží brnknúť na 2 struny; jednak divákom obľubujúcim dej, napätie a atmosféru a zároveň tým, čo hľadajú exploitačné scény a gore. A hoci mám v obľube horory, kde to dokáže zafungovať spoločne, v tomto prípade to úplne nevyšlo, keďže ani 1 zo spomínaných nie je rozpracované naplno. Za jedno pozretie to však rozhodne stojí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Marcos Vela je uznávaným kritikom na voľnej nohe. Jedného dňa ho kontaktuje jedno z menších vydavateľstiev, ktorému šéfuje šarmantná žena v stredných rokoch, Paola Bardónová. Tá má pre neho zdanlivo jednoduchú úlohu za slušnú odmenu. Napísať knihu či pár slušných článkov o tajných reštauráciách s neobvyklými praktikami. Bez toho, že by si to Marcos čo i len uvedomoval, púšťa sa spoznávania niečoho, čo zďaleka nie je tak bezpečné ako sa na prvý pohľad môže zdať. Nato, že sa Španieli sústredia prevažne na tvorbu atmosferických snímkov s duchárskov tématikou, pre tento krát natočili pomerne originálnu gastronomickú "chuťovku". Kto očakáva mimoriadne "gore", bude sklamaný. Takýchto scén sa vo filme nachádza pramálo. "Omnivoros" je totižto prevažne dramatickým dielom s hlbokou myšlienkou, presadzujúcou niečo nemorálne, zakázané, čo nemá medzi ľuďmi obdobu. Dlhé vláčne scény počas večere, melancholický zvukový doprovod, mlčanie, no zároveň rozhovory o "tabu" téme, určite nezaujmú každého. Proste, a z krátka, tento film nie je určený pre široko spektrálne publikum. Kde sa jeden bude nudiť, druhý bude tlieskať ku genialite odvážneho kroku režiséra - 60%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je libo ochutnat lidské maso? Máte-li ty správné kontakty, zbytečných deset tisíc Euro na účtu, a nechybí-li vám odvaha, jste na nejlepší cestě za největším gurmánským zážitkem vašeho života. Horory příliš často nevyhledávám, ale toto téma mě zaujalo natolik, že jsem si na film vyhradil svůj čas a na Cinemaxu se na něj podíval. A musím říct, že jsem se ani na vteřinu nenudil! A nejzajímavější na tom, je, že ani nevím, čím si mě tento film získal. Možná atmosférou, ale nebyly tady žádné lekačky, žádné brutální scény, prostě vcelku pohodová atmosféra zatížená pouze psychologickou hrou tvůrců s divákem. Možná si mě získal svou nepředvídatelností. Ano, jen u mála filmů mohu říci, že jsem nedokázal předvídat vývoj v následujících minutách, natož jak celý příběh dopadne. Tento film pro mě ale byl absolutně nepředvídatelný a konec byl z mého pohledu opravdu nečekaný. A možná si mě získal jen tím, že si na nic nehrál. Co divákovi bylo slíbeno v anotaci, toho se nakonec dočkal A možná si mě získal prostě jen tím, jak plynul děj a já byl stále více zvědavější, jak se to bude vyvíjet. Prostě je zde zajímavé a neokoukané téma a jedná se o zajímavý film, který zřejmě ideálně a správně funguje jen při prvním skouknutí. Ale to vůbec nevadí. S čistým svědomím uděluji čtyři hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

A já byl tentokrát spokojený. Čekal jsem sice bohapustou řezničinu, ve finále mi až tak nechyběla. Se současným španělským horrorem mám poněku problém, jednotlivé snímky mi přijdou velmi nevyrovnané a spíše mizerné. Film má zvláštní neklidnou atmosféru, a i když nepřináší nic nového, je svým způsobem nepříjemný. Samozřejmě mi na mysli (kromě kanibalských a buransko-kanibalských filmů) vytanul nejen Švandrlíkův Guláš, ale především Peter Greenaway a jeho Kuchař, zloděj...(zde však chyběla jeho výtvarná stránka). A možná i trochu Dravci, ač mají jiné motivy. Novinář Marcos je krajně nesympatickou postavou a já bych mu nachystal poněkud jiný osud, ovšem vymyslel to celé vtipně, musím uznat. Fugu? Sázka do loterie, při které můžete přijít o vše. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Naznačená myšlenka porážky druhu Homo sapiens pro lidskou spotřebu je zajímavá a myslím, že v praxi by se celkem osvědčila, jatečného dobytku tohoto druhu je po celém světě chováno velké množství a jeho nevyužití pro potravinářské účely je bohapustým plýtváním. Zaznamenal jsem však několik pochybení z hlediska platné legislativy na ochranu hospodářských zvířat při usmrcování, samozřejmě si uvědomuju, že v současné době není Homo sapiens považován za hospodářské zvíře, nicméně případná později zapracovaná pravidla budou z těchto předpisů zcela jistě vycházet. Vezmeme-li to chronologicky, pominu teď samotný odchyt divokých jedinců, v budoucnu se jistě dočkáme registrovaných chovů, tak především musím vytknout způsob ustájení, kde nebyly dodržovány minimální standardy z hlediska prostoru, nebyly instalovány napaječky a nebylo k dispozici ani řádné osvětlení. Při porážce pak docházelo ke křížení cest, tedy naháněcí ulička vedla přes soukromé prostory podnikatele. Vlastní způsob porážky pak nesplňoval základní kritéria na omezení utrpení jatečného dobytka, mechanické omračování pomocí paličky na maso je zcela nepřípustné a spařování a odštětinování před porážkou už by se dalo kvalifikovat přímo jako trestný čin týrání, stejně tak jako vykrvování bez předchozího dokonalého omráčení. Další chybou, tentokrát z hlediska hygieny porážky, byl pouze jeden pracovník, který manipuluje s živým dobytkem a zároveň opracovává čerstvé maso. Vlastní prostory pro porážku s malou kapacitou však vypadaly jako dostatečné, stěny i podlahy byly omyvatelné, byl přístup k tekoucí pitné vodě a pracovník byl vybaven pracovním oděvem, chyběla pouze pokrývka hlavy. Jako zásadně nevyhovující však spatřuji nepřítomnost veterinárního dozoru a neprovedení veterinární prohlídky masa a orgánů před uvedením do oběhu. Nicméně chápu, že tato záležitost se teprve objeví v předpisech až po zlegalizování porážky tohoto druhu. Závěrem se dá říci, že toto instruktážní video by v některých ohledech mohlo být při vypořádání se s výše uvedenými námitkami použito i jako prezentace pro legislativce Evropské unie a zavedení Homo sapiens jako porážkového zvířete. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jedna fakt dost nechutná scéna, zajímavě pojmuto a ten konec se mi libil taky.. Celkově to hodnotím jako fajn film s nechutným podtextem. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Což o to: maso jako maso :-D ..... ale tady znatelně chybí napětí a kdybych se na to díval někdy v noci, tak zatuhnu už po 20 minutách. Tak aspoň za ten dobrý nápad a velmi uvěřitelné gore 3 hvězdy, ale jinak jsem se nudil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ač to nebývá mým zvykem, tentokrát jsem si dopředu přečetl několik informací o filmu ještě před jeho puštěním a musím jen souhlasit. Opravdu se jedná o velice pěkně zpracovanou španělskou lahůdku, hororové drama s kanibalskou tématikou, které rozhodně stojí za větší pozornost. V době kdy na nás z televize čumí Babica, Pohlreich a jiní „experti“, nám tady začínající režisér Rojo nabídne trošku jiné kulinářské umění. Prvořadým úkolem tohoto filmu nebylo v divákovi ani tak vyvolat hrůzu krvavými scénami (při kterých by se porcovali lidi), jak by si někteří mohli myslet, ale spíše nahlédneme do lidské duše a především posunutí hranic společenské „etiky“. Opravdu ne každý zná, nebo lépe řečeno ochutnal znamenitá exotická jídla, ty nejlepší kaviáry, nebo Fugu – hlavně z důvodů dosti velké ceny těchto pokrmů či její nedostupnosti na trhu, ale jak nám pánové ukáží, lidské maso by si dokázal obstarat každý. Otázkou je, zda na to máte žaludek. I tady se však pořádají aukce na získání těch nejlepší částí a už jen samotná presentace „zboží“ by s mým žaludkem nejspíš udělala své. Asi nejvíc se mi na tom líbilo, že Španělé to pojali dosti netradičně a ani pomalejší tempo příběhu tu nebylo na obtíž. Spíš naopak. Když k tomu přidám hodně slušné herecké obsazení, byl jsem nadmíru spokojený.70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film o tajné "domácí" kanibalské restauraci je jakoby/rádoby realistický, ale přece jen je z něj cítit artové pozérství a vyumělkovanost. Můžou za to hlavně zbytečně afektované, zkarikované, tedy nepřesvědčivé postavy aktérů-jedlíků i scény odchytu nešťastných obětí a následné "výroby" masa, připomínající mi svou formou špatné exploaťáky ze sedmdesátých a osmdesátých let. Film mě měl coby diváka asi šokovat, ale spíš mě nebavil a nikterak mě emocionálně nezasáhl. Ale možná je to tak dobře, asi bych tenhle deviantní příběh netoužil vidět zpracovaný výrazně realističtěji, tj. věrohodněji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spoilery.Omnívoros nehraje ani tak na nějakou výraznou atmosféru nebo krvavé scény z vraždění obětí jako spíš na to, že porážka lidí a jejich následná konzumace zde v podání gurmánů vypadá jako něco zcela přirozeného. O to je to celé hrozivější. Holení těla oběti před porážkou pak působí děsivěji, než porážka samotná. Stejně tak dražba masa s vystavenými hlavami zabitých. A protože je zde vše zcela "normální", nikdo se tu nechová jako idiot, ať už jsou to oběti, nebo konzumenti. Z logického chování vyplývá i závěr, který působí neotřele, což se dá říct i o neznámých hereckých tvářích, které mile překvapily. Velká spokojenost. 80% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh je veľmi zaujímavý a určite neoklamem,keď poviem,že má aj kus originality.Tento film je krutý,surový,extravagantný ale hlavne nezáživne spracovaný.A hlavne to posledne zamrzí,lebo nebyť nezaživnosti a tuposti v scenári,tak film by bol skoro ukážkový. Vadili mi tam hlavne tie trápne prestupy hlavného hrdinu čo išiel do tej reštaurácie,bolo to ako z veľmi nepodareného detektívneho príbehu o únoscoch.Film dosť často nudil a minimálne si vytvoril čas na napätie i atmosféru.Na tento film som sa veľmi tešil ale nedopadol podla mojich predstáv. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Omnívoros“ má problém s tím, že se snaží být drsný, ale vlastně není až tak moc explicitní. Ne, že by to vadilo, ale myslím, že se mohlo jít ještě trochu dál. Prostřený jídelní stůl ale vypadá dobře. Možná je trochu škoda, že se film snažil o pointu, která je sice dobrá, ale její podání je takové jalové. Stejně se mi ale snímek zamlouval a z hlediska kanibalského hororu je tohle vskutku celkem gurmánské, i když bez přehnaného gore. ()

Reklama

Reklama