Zdánlivě jednoduchý pracovní úkol se promění v děsivou noční můru. Během obhlídky nelegálních restaurací odhalí renomovaný kritik jídla Marcos hrůzy tajného spolku kanibalů. Renomovaný novinář Marcos přijme investigativní pracovní nabídku - podívat se v utajení na zoubek nově vzniklým "nelegálním restauracím" a napsat o nich článek. V rámci svého vyšetřování zjišťuje, že se v jednom z těchto zařízení konají tajná setkání, během nichž si účastníci stolování pochutnávají výměnou za ohromné finanční částky na lidském mase. Co se zpočátku jevilo jako běžná novinářská práce, se nakonec promění v děsivou noční můru, kde nikdo není tím, kým se zdál být. Připravte se na překvapivý a naprosto nečekaný konec!(Cinemax)
Známy španielsky kritik jedla Marcos Vela pri svojich gurmánskych zážitkoch prichádza na stopu tajomnému klubu, kde sa servíruje steak z ľudského mäsa. Cez priateľku sa mu podarí do klubu s ťažkosťami preniknúť. Buď prežije a odhalí pravdu alebo tiež skončí ako predjedlo nejakého zvráteného boháča. Španielsky kanibalský horor operuje hlavne s reálne podaným kriminálnym príbehom, komorným nádychom a mrazivými scénami ľudskej zvrátenosti.(Killer_The)
A já byl tentokrát spokojený. Čekal jsem sice bohapustou řezničinu, ve finále mi až tak nechyběla. Se současným španělským horrorem mám poněku problém, jednotlivé snímky mi přijdou velmi nevyrovnané a spíše mizerné. Film má zvláštní neklidnou atmosféru, a i když nepřináší nic nového, je svým způsobem nepříjemný. Samozřejmě mi na mysli (kromě kanibalských a buransko-kanibalských filmů) vytanul nejen Švandrlíkův Guláš, ale především Peter Greenaway a jeho Kuchař, zloděj...(zde však chyběla jeho výtvarná stránka). A možná i trochu Dravci, ač mají jiné motivy. Novinář Marcos je krajně nesympatickou postavou a já bych mu nachystal poněkud jiný osud, ovšem vymyslel to celé vtipně, musím uznat. Fugu? Sázka do loterie, při které můžete přijít o vše.(12.3.2015)
„Omnívoros“ má problém s tím, že se snaží být drsný, ale vlastně není až tak moc explicitní. Ne, že by to vadilo, ale myslím, že se mohlo jít ještě trochu dál. Prostřený jídelní stůl ale vypadá dobře. Možná je trochu škoda, že se film snažil o pointu, která je sice dobrá, ale její podání je takové jalové. Stejně se mi ale snímek zamlouval a z hlediska kanibalského hororu je tohle vskutku celkem gurmánské, i když bez přehnaného gore.(4.6.2014)
To je vždycky super pocit, kdyý narazím na film, který je svým námětem a scénářem osvěžující a neviděný. Atraktivní luxusní restaurační zařízení přispívají k zážitku pozitivně hlavně díky tomu, že vám film nepřipadá levný a ještě ke všemu je hlavně velmi dobře napsaný a postavy nejsou jen duté skořápky. Jak je tu několikrát zmíněno, krve a brutality se tolik nedočkáte, ale o to víc jsou Omnívoros atmosferičtější. Tento snímek mě neštval vážně v ničem, takže nevidim důvod, proč tomu ty čtyři nedat.(26.6.2019)
Známy gastronomický recenzent chce napísať zaujímavý článok a tak sa rozhodne dostať do reštaurácie, kde údajne servírujú ľudské mäso. Keď sa mu to však podarí, zisťuje, že kanibalizmus nie je práve príjemnou gurmánskou špecialitou. Pomerne znepokojivý horor, ktorý sa snaží brnknúť na 2 struny; jednak divákom obľubujúcim dej, napätie a atmosféru a zároveň tým, čo hľadajú exploitačné scény a gore. A hoci mám v obľube horory, kde to dokáže zafungovať spoločne, v tomto prípade to úplne nevyšlo, keďže ani 1 zo spomínaných nie je rozpracované naplno. Za jedno pozretie to však rozhodne stojí.(15.10.2013)
Naznačená myšlenka porážky druhu Homo sapiens pro lidskou spotřebu je zajímavá a myslím, že v praxi by se celkem osvědčila, jatečného dobytku tohoto druhu je po celém světě chováno velké množství a jeho nevyužití pro potravinářské účely je bohapustým plýtváním. Zaznamenal jsem však několik pochybení z hlediska platné legislativy na ochranu hospodářských zvířat při usmrcování, samozřejmě si uvědomuju, že v současné době není Homo sapiens považován za hospodářské zvíře, nicméně případná později zapracovaná pravidla budou z těchto předpisů zcela jistě vycházet. Vezmeme-li to chronologicky, pominu teď samotný odchyt divokých jedinců, v budoucnu se jistě dočkáme registrovaných chovů, tak především musím vytknout způsob ustájení, kde nebyly dodržovány minimální standardy z hlediska prostoru, nebyly instalovány napaječky a nebylo k dispozici ani řádné osvětlení. Při porážce pak docházelo ke křížení cest, tedy naháněcí ulička vedla přes soukromé prostory podnikatele. Vlastní způsob porážky pak nesplňoval základní kritéria na omezení utrpení jatečného dobytka, mechanické omračování pomocí paličky na maso je zcela nepřípustné a spařování a odštětinování před porážkou už by se dalo kvalifikovat přímo jako trestný čin týrání, stejně tak jako vykrvování bez předchozího dokonalého omráčení. Další chybou, tentokrát z hlediska hygieny porážky, byl pouze jeden pracovník, který manipuluje s živým dobytkem a zároveň opracovává čerstvé maso. Vlastní prostory pro porážku s malou kapacitou však vypadaly jako dostatečné, stěny i podlahy byly omyvatelné, byl přístup k tekoucí pitné vodě a pracovník byl vybaven pracovním oděvem, chyběla pouze pokrývka hlavy. Jako zásadně nevyhovující však spatřuji nepřítomnost veterinárního dozoru a neprovedení veterinární prohlídky masa a orgánů před uvedením do oběhu. Nicméně chápu, že tato záležitost se teprve objeví v předpisech až po zlegalizování porážky tohoto druhu. Závěrem se dá říci, že toto instruktážní video by v některých ohledech mohlo být při vypořádání se s výše uvedenými námitkami použito i jako prezentace pro legislativce Evropské unie a zavedení Homo sapiens jako porážkového zvířete.(16.3.2015)
darkrobyk
A já byl tentokrát spokojený. Čekal jsem sice bohapustou řezničinu, ve finále mi až tak nechyběla. Se současným španělským horrorem mám poněku problém, jednotlivé snímky mi přijdou velmi nevyrovnané a spíše mizerné. Film má zvláštní neklidnou atmosféru, a i když nepřináší nic nového, je svým způsobem nepříjemný. Samozřejmě mi na mysli (kromě kanibalských a buransko-kanibalských filmů) vytanul nejen Švandrlíkův Guláš, ale především Peter Greenaway a jeho Kuchař, zloděj...(zde však chyběla jeho výtvarná stránka). A možná i trochu Dravci, ač mají jiné motivy. Novinář Marcos je krajně nesympatickou postavou a já bych mu nachystal poněkud jiný osud, ovšem vymyslel to celé vtipně, musím uznat. Fugu? Sázka do loterie, při které můžete přijít o vše.(12.3.2015)
kaylin
„Omnívoros“ má problém s tím, že se snaží být drsný, ale vlastně není až tak moc explicitní. Ne, že by to vadilo, ale myslím, že se mohlo jít ještě trochu dál. Prostřený jídelní stůl ale vypadá dobře. Možná je trochu škoda, že se film snažil o pointu, která je sice dobrá, ale její podání je takové jalové. Stejně se mi ale snímek zamlouval a z hlediska kanibalského hororu je tohle vskutku celkem gurmánské, i když bez přehnaného gore.(4.6.2014)
dubinak
To je vždycky super pocit, kdyý narazím na film, který je svým námětem a scénářem osvěžující a neviděný. Atraktivní luxusní restaurační zařízení přispívají k zážitku pozitivně hlavně díky tomu, že vám film nepřipadá levný a ještě ke všemu je hlavně velmi dobře napsaný a postavy nejsou jen duté skořápky. Jak je tu několikrát zmíněno, krve a brutality se tolik nedočkáte, ale o to víc jsou Omnívoros atmosferičtější. Tento snímek mě neštval vážně v ničem, takže nevidim důvod, proč tomu ty čtyři nedat.(26.6.2019)
George Stobbart
Známy gastronomický recenzent chce napísať zaujímavý článok a tak sa rozhodne dostať do reštaurácie, kde údajne servírujú ľudské mäso. Keď sa mu to však podarí, zisťuje, že kanibalizmus nie je práve príjemnou gurmánskou špecialitou. Pomerne znepokojivý horor, ktorý sa snaží brnknúť na 2 struny; jednak divákom obľubujúcim dej, napätie a atmosféru a zároveň tým, čo hľadajú exploitačné scény a gore. A hoci mám v obľube horory, kde to dokáže zafungovať spoločne, v tomto prípade to úplne nevyšlo, keďže ani 1 zo spomínaných nie je rozpracované naplno. Za jedno pozretie to však rozhodne stojí.(15.10.2013)
PetrPan
Naznačená myšlenka porážky druhu Homo sapiens pro lidskou spotřebu je zajímavá a myslím, že v praxi by se celkem osvědčila, jatečného dobytku tohoto druhu je po celém světě chováno velké množství a jeho nevyužití pro potravinářské účely je bohapustým plýtváním. Zaznamenal jsem však několik pochybení z hlediska platné legislativy na ochranu hospodářských zvířat při usmrcování, samozřejmě si uvědomuju, že v současné době není Homo sapiens považován za hospodářské zvíře, nicméně případná později zapracovaná pravidla budou z těchto předpisů zcela jistě vycházet. Vezmeme-li to chronologicky, pominu teď samotný odchyt divokých jedinců, v budoucnu se jistě dočkáme registrovaných chovů, tak především musím vytknout způsob ustájení, kde nebyly dodržovány minimální standardy z hlediska prostoru, nebyly instalovány napaječky a nebylo k dispozici ani řádné osvětlení. Při porážce pak docházelo ke křížení cest, tedy naháněcí ulička vedla přes soukromé prostory podnikatele. Vlastní způsob porážky pak nesplňoval základní kritéria na omezení utrpení jatečného dobytka, mechanické omračování pomocí paličky na maso je zcela nepřípustné a spařování a odštětinování před porážkou už by se dalo kvalifikovat přímo jako trestný čin týrání, stejně tak jako vykrvování bez předchozího dokonalého omráčení. Další chybou, tentokrát z hlediska hygieny porážky, byl pouze jeden pracovník, který manipuluje s živým dobytkem a zároveň opracovává čerstvé maso. Vlastní prostory pro porážku s malou kapacitou však vypadaly jako dostatečné, stěny i podlahy byly omyvatelné, byl přístup k tekoucí pitné vodě a pracovník byl vybaven pracovním oděvem, chyběla pouze pokrývka hlavy. Jako zásadně nevyhovující však spatřuji nepřítomnost veterinárního dozoru a neprovedení veterinární prohlídky masa a orgánů před uvedením do oběhu. Nicméně chápu, že tato záležitost se teprve objeví v předpisech až po zlegalizování porážky tohoto druhu. Závěrem se dá říci, že toto instruktážní video by v některých ohledech mohlo být při vypořádání se s výše uvedenými námitkami použito i jako prezentace pro legislativce Evropské unie a zavedení Homo sapiens jako porážkového zvířete.(16.3.2015)