Reklama

Reklama

20 Feet from Stardom

  • USA Twenty Feet from Stardom (více)
Trailer 2

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (9)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Asi je hrozně snadné 20 Feet from Stardom odstřelit jako cukrkandlovou načančanou ozdůbkou na přeslazeném dokumentárním dortu. Ale koho z nás se toto téma nedotýká? Snad jenom malý průřez metalistů se s doprovodnými vokály pravidelně nesetkává a nemůže se vcítit do příběhů "těch vedle". Oni jsou všude kolem nás, ano jsou nedocenění a poselství tohoto dokumentu je až příliš okaté. Já jim to přesto žeru. 20 Feet from Stardom není výborně natočeným dokumentem, není filmem, který posouvá žánr dál a ani se nezapíše do historie. Je malým hřejivým (jak se mi příčí tato slova použít, ale zkrátka se skvěle hodí), který musí udělat všem fanouškům hudby radost. Zvláště těm co pokaždé za nejsilnějších momentů písně Gimme Shelter od Rolling Stones ukápnou nějakou tu slzu... jako já. A je to venku. 75 % ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokument o anonymních vokalistech, kteří nikoho nezajímají, protože jen stojí na pozadí a dělají "úúúúú ou jé"? Inu... co nám takový dokument vůbec může říct? Že trávit život v přítomnosti hvězd, účastnit se na jejich práci, ale nemít ani blízko k nějaké slávě je fakt pech? Suck to be you, měla ses, holka, pokusit o sólo. Abych filmu nekřivdil, není špatný. Umím si ho odpoledne představit na Prima Zoom, kde by vyčníval jako zlatá ovce uprostřed stáda. Na Oscarech je tohle téma ale trochu směšné. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

není to žádný revoluční hudební dokument, ale má dobrý vhled a místy bere za srdce. 20 Feet From Stardom je energická pocta vášni, talentu a tvrdé práci zpěváků. O talentu, hvězdách a hudebním průmyslu. Je tu také realita mnoha zničených kariér, manipulací a nedostatku vděčnosti umělcům, kteří hudbu pomáhali vytvářet. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument se nejlépe pozná tak, že dokáže zaujmout i navzdory látce, která vám je zcela cizí. A těžko z mého pohledu může být něco papírově méně zajímavého než dokument o podstatnosti a historii zámořského pěveckého křoví. Zvláštní je, že i když jsem touto oblastí zcela nepoznamenán, tak jsem si z toho vlastně nic neodnesl (až na objevení Lisy Fischer). Že to černé holky tenkrát neměly lehké je snad každému jasné i tak a že být dobré křoví je nelehká profese sama pro sebe a dřina plná odříkání, tak to by jednoho rovněž napadlo. A nic více tu není. Tedy vlastně je. Spousta mluvících hlav, kde se všichni vzájemně plácají po ramenou a tu a tam to rozčísnou poutavou historkou. A pak také skvělá práce s hudební složkou, ale to je u hudebního dokumentu tak nějak samozřejmostí. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, že niekedy sa tie najúžasnejšie spevácke talenty ukrývajú práve za chrbtami slávnych spevákov. O tom aké to majú vokalistky (či černošky alebo belošky) ťažké ak sa chcú presadiť ako sólistky. Až zimomriavky mi niekedy naskakovali z toho úžasného spevu a parádnej hudby!! Mimochodom tohtoročný Oscarový dokument :) ()

Galerie (16)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama