Reklama

Reklama

Rosie

Trailer

Obsahy(1)

Loren Meran je gay a jako úspěšný spisovatel ve svých čtyřiceti letech čelí vážné tvůrčí krizi. A ke všemu se musí z Berlína přestěhovat do východního Švýcarska, aby se postaral o svou starou matku Rosie. Jeho matka, která nikdy nezkazila žádnou legraci, odmítá jakoukoliv pomoc - od cizích i vlastních. Loren se v rodném městě Alstattenu cítí jako ve vězení. Není to jen matka, co musí Loren zvládat. Sám čelí krizi středního věku. Pod tlakem rodiny odhalí Loren svá dlouho skrývaná tajemství. Přes veškeré události málem přehlédne lásku, která nenápadně klepe na dveře rodného domu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný, lehkonohý film o zdaleka ne tak jednoduchých a lehkých věcech. Má hlavu a patu, příběh je nevtíravě poutavý a životný. A vtipný. Hlavně zásluhou Sybille Brunerové v titulní roli - její Rosie je jednou z nejnezapomenutelnějších babiček filmového plátna, srší vtipem, nadhledem a párou do života, kterou by ji mohly závidět nejen její děti, ale i já sám. Zatím to nejlepší na letošních Mezipatrech.80% ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film, který většina z nás zhlédne se zájmem, svérázná matka, neoobyčejně obyčejní lidé, dobré herectví, milující Mario a tápající Lorenz, prostě ŽIVOT … a oceňuji též výborné zpracování ve formě reálných milostných scén, což v mnoha filmech není pravidlem (a potom je to víceméně na obtíž) … a Sibylle Brunner? Není to žádná superhvězda, ale kvalitní herečka, co měla to štěstí na rozdíl od tisíců jiných, být ve správné době na správném místě ... 88810 ()

Reklama

felliss 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem potřebu odcházet z kina, ani jsem nedočkavě neočekávala konec. Ten spíš přišel sám dosti nečekaně, když jsem se závěrečnými titulky vlastně netušila, co a jak chtěl tento film říct. Spousta nevyužitých věcí ve mně zanechala jen pocit toho, že to sice bylo hezké a příjemné, ale jaksi neucelené a nedotažené do konce. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

O čem ten film byl? O Rosie? O Lorenzovi? Prý zejména o Rosie, jak je hybatelem. Ale to vlastně vůbec není pravda. Vše se tam děje samo a úplně bez základu logiky, kterou film nastavil. Vztah mezi Lorenzem a Rosie je neviditelný. Absolutně nic neříkající "stylizované záběry" do krajiny nebo z auta. Celkově nesnesitelně nudná kamera. Chaotický ?asociační? střih. Vítězný film Mezipater. Uf. // QFF Mezipatra, Brno, 2013 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film se jmenuje Rosie, ale vlastně o Rosie zase tak úplně není, spíš skoro vůbec, protože ten její syn si všecky podstatný záběry vyžral pro sebe. Možná to soudím jako chlap, protože mi tady plno scén bylo krajně nepříjemných a to jsem vůbec netušil. Ten její teplej syn si snad vysloužil nejvíc gay záběry, co jsem zatím dosud viděl. Švýcaři prostě nemůžou natočit něco, co by bylo alespoň trošku normální, jak tak koukám. No, když už nic jiného, tak tam alespoň světu ukázali Škodovku. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama