Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (87)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 353 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 1515,3 mil. (NIRO)
  • Gal Gadot si měla zopakovat roli Gisele, ale její scéna byla z filmu vystřižena. Ve filmu se tak objeví jen na fotce a v archivních záběrech. (NinadeL)
  • Skutečný Lykan Hypersport byl vyroben v počtu sedmi kusů v SAE. Jeho exkluzivní cenovka je dána 440 diamanty, které jsou umístěny v předních světlometech. (xisp)
  • Lykan Hypersport, se kterým Dom (Vin Diesel) proskočil tři mrakodrapy, postavila firma W Motors speciálně pro film. Použila levnější materiál na výrobu karoserie – sklolaminát místo uhlíkových vláken – a upravený podvozek z Porsche Boxter. (xisp)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. března 2015 na South by Southwest FF v Texasu. (Varan)
  • Honička vozů a následně i černého autobusu, během níž se Toretto (Vin Diesel) a spol. snaží vysvobodit hackerku Ramsey (Nathalie Emmanuel), se odehrává v pohoří Kavkazu v Ázerbájdžánu, ale natáčela se na hoře Pikes Peak v rezervaci Pike National Forest ve státě Colorado. (Majklkm)
  • Pozorný divák si může všimnout, že ještě před setkáním Dominica (Vin Diesel) a Briana (Paul Walker) v závěrečné scéně u křižovatky, je možné na krátký okamžik vidět v přecházející scéně oba vozy představitelů, jak jedou za sebou. (dickens)
  • Podle webu Movie Mistakes obsahuje Rychle a zběsile 7 největší počet chyb ze všech filmů roku 2015. Celkem 41 chyb, mezi které patří faktické chyby, špatná kontinuita záběrů nebo viditelný štáb a jeho vybavení. (PauloZ)
  • Pouhých 10 dní promítání stačilo k překonání hranice 800 milionů amerických dolarů v celosvětových tržbách. (daviDyk)
  • Ve filmu si zahrála menší roli Zafara bollywoodská hvězda Ali Fazal. (Sancoo)
  • Na konci filmu se objeví sestřih všech scén Briana O'Connera (Paula Walkera) z celé série Rychle a zběsile jako pocta zesnulému herci. (Shadowspark)
  • Zápas v americkém fotbalu, který sleduje Hobbs (Dwayne Johnson) v nemocničním pokoji na TV, je záznam zápasu univerzitní ligy mezi týmy Miami Hurricanes a Florida State Seminoles z 16. 11. 1991. V něm můžeme vidět přímo Johnsona, který byl tehdy hráčem týmu, jak v dresu Miami "sackuje" quarterbacka soupeřova týmu ("sack" je označení pro situaci, kdy je quarterback sražen nebo vytlačen mimo hrací plochu). (BS)
  • Dominic Toretto (Vin Diesel) ve filmu opět řídí Dodge Charger 1970. Auto, které Deckard Shaw (Jason Statham) řídí v závěrečném souboji s Dominicem, je Aston Martin. Od Rychle a zběsile 5 (2011) je toto potřetí za sebou, co Brian O'Conner (Paul Walker) řídí stejné auto, tedy modrý Nissan GTR. (Shadowspark)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama