Reklama

Reklama

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První film z celkem čtyř podle předlohy Weinerta-Wiltona mi tak nějak unikal, ale musím říci, že jsem byl spokojen. Ano, pro znalce západoněmeckých kriminálek podle E. Wallace a sérií s doktorem Mabusem to nebude nic zcela nového, ale já mám tyhle mysteriózní kriminálky rád. Skvělé lokace - honosné domy, křivolaké uličky, močály... Krásné ženy, padouši a sympatický Fuchsberger, který svoji totožnost poměrně dlouho tají, byť znalí si budou jistě tipovat. Zločinecký gang, indický jed (velmi efektní smrtící prostředek) a boj o místo šéfa. Ten stávající je dlouho neznámý, ovšem svoji pozici si drží více než urputně. A stejně jako v řadě wallaceovek i zde je postava, co se snaží vnést do napínavého příběhu humor. Být to ovšem dnes, tak asi leckdo napíše, že černý Bob je tam kvůli rasové vyváženosti...no, není... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních dvou kriminálních románů od Louise Weinert-Wiltona převedený do filmové podoby osloví diváka hlavně díky charismatickému hlavnímu hrdinovi v podání Joachima Fuchsbergera a akční zápletce s netradiční vražednou zbraní. Co se negativ týká, docela dost mě iritovala postava pomocníka Boba a viditelný zub času, který se podepsal na výsledné podobě filmu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Harald Reinl bol zručným režisérom ( v tomto roku začal s mayovkami ) čo dokázal aj v tomto detektívnom príbehu. Špeciálny agent Harry Raffold ( Joachim Fuchsberger ) rieši záhadné úmrtia pomocou otráveného dymu. Keď sa stane obeťou aj strýko mladej ženy Ann ( Karin Dor ) ide do tuhého. Louis Weinert-Wilton ( vlastným menom Alois Weinert ) napísal 4 krimimálne knižky odohrávajúce sa v anglickom prostredí s rovnakou typológiou hlavných postáv ako používal Edgar Wallace a s pomocou španielského koproducenta vznikli štyri filmy ( v poradí Der Teppich des Grauens, Die Weisse Spinne, Das Geheimnis der schwarzen Witwe, Das Geheimnis der chinesischen Nelke ). Tento film má síce svoje tempo, ale neprináša nič nového, len recykluje ostatné podobné západonemecké kriminálky. Prvý komentár, druhé hodnotenie. ()

Reklama

Reklama