Reklama

Reklama

Vraždy na Shetlandech

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2013–2023), 42 h 42 min (Minutáž: 53–60 min)

Předloha:

Ann Cleeves (kniha)

Hudba:

John Lunn

Hrají:

Douglas Henshall, Steven Robertson, Gemma Chan, Alexander Morton, Alison Peebles, Anthony Flanagan, Martin Wenner, Jordan Young, Lewis Howden, Kari Corbett (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Kriminální seriál podle novel Ann Cleeves. Jimmy Perez je detektiv na skotských Shetlandech, odlehlém souostroví, kde se téměř všichni znají. Polovina obyvatel má nejbližší sousedy za kopcem, dveře se tu nezamykají, a když dojde k vraždě, je pravděpodobné, že někdo z malého policejního sboru je příbuzný oběti, a kdekdo z obyvatel má za to, že ví, kdo je vrah. (noby)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (34)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skotsko miluju, atmosféra naprosto fantastická, prostředí přenádherné, hudba úžasná, postavy vyšetřovatelů skvělé. Na mrňavých Shetlandech se navíc tak nějak všichni více či méně znají... Vraždy na Shetlandech jsou absolutní TOP detektivního žánru. Lahůdka, ve které je perfektní snad naprosto všechno. Dvojdílné adaptace předloh v prvních dvou sériích byly výtečné, ale pak seriál začal žít vlastním životem a celosezónní případy ho vytáhly snad ještě výše! Tohle je opravdový skvost a nádherná, fenomenální záležitost, na kterou se těším týden co týden. Lepší detektivka v televizi neexistuje a je zcela jasně to úplně nejlepší, co v tomto žánru Británie nabízí. 90%. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že třetí série je trochu slabší - asi tím, že je roztahanější než ty předchozí. Ale přesto je to supr seriál. Musím konstatovat, že nejvíc na seriálu obdivuji prostředí (jsem úchylák do čehokoliv skotského) a taky postavy. Ty příběhy zas tak úžasné nejsou. Celkově to však pěkně zapadá. Jen aby se z toho nestaly Vraždy v Midsommeru. Ony ty Shetlandy taky nejsou moc velký, tak aby nebyly brzo celý vyvražděný :-) ()

Reklama

noby 

všechny recenze uživatele

Prostředí zapadlých ostrovů, kde se toho moc neděje, dobře dotváří minisérii samotnou, která si nechce na nic hrát. Případ není příliš neobyčejný, policejní práce a její tempo působí skutečně (do míry, kterou s nulovou zkušeností s policejní prací posoudím :)). Pocit skutečnosti, neuhlazené a občas trochu hloupé, je největší devizou Shetlandu. Škoda jen, že i v podstatě jedinou. Nenadchne, ale uspokojí. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Shetland mám čím dál radši. Ještě mi zbývají 2 části a budu mít konečně dokoukanou 2. řadu. Není to žádná výjimečná záležitost ani na britské poměry, ale slušně vykreslené postavy a atmosféra se cení. Na rozdíl od jiných krimi seriálů a sérií jsem se tu nesetkala s nepřehledností a překombinovaností. Nebo už si to nepamatuju. :) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dvojdílná první série byla jako studený předkrm skvělá. Ostrov, kde je jen obloha a moře, a kde svědkem záhadné vraždy mohou být nanejvýš racci. Originalita možná pokulhává, ale inteligentní divák může na nudu zapomenout a to díky ohromujícímu prostředí ostrova, tak i podobou se skandinávským stylem vyšetřování. Zatím čtyři, rád to po další sérii zvednu... ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama