Reklama

Reklama

Vraždy na Shetlandech

(seriál)
Trailer 3
Velká Británie, (2013–2023), 42 h 42 min (Minutáž: 53–60 min)

Předloha:

Ann Cleeves (kniha)

Hudba:

John Lunn

Hrají:

Douglas Henshall, Steven Robertson, Gemma Chan, Alexander Morton, Alison Peebles, Anthony Flanagan, Martin Wenner, Jordan Young, Lewis Howden, Kari Corbett (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Kriminální seriál podle novel Ann Cleeves. Jimmy Perez je detektiv na skotských Shetlandech, odlehlém souostroví, kde se téměř všichni znají. Polovina obyvatel má nejbližší sousedy za kopcem, dveře se tu nezamykají, a když dojde k vraždě, je pravděpodobné, že někdo z malého policejního sboru je příbuzný oběti, a kdekdo z obyvatel má za to, že ví, kdo je vrah. (noby)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (34)

venison 

všechny recenze uživatele

Po S01-S02: Příjemný detektivní miniseriál se sympatickým hlavním hrdinou. Jednotlivé kriminální příběhy jsou vždy rozděleny na dva díly, takže pokud divák chce, může a nemusí si dát naráz dvouhodinovku. Jednotlivé případy nejsou nic světoborného a jsou spíše běžnějšího rázu. To, co mě na seriálu baví je pro mě neznámé prostředí Shetland. Seriál hezky znázorňuje běžný život, přírodu, ale i místní tradice. Plus soukromý život hlavního hrdiny je veden je okrajově, což je také příjemná změna v tomto subžánru. Po S03: Bohužel tvůrci opustili koncept 1 případ/2 díly a tentokrát natáhli vyšetřování přes celou sezonu, takže se bohužel stává seriál tuctovější a sem tam jsem zápasila s hluchými místy. Uvidíme, kam k jakému konceptu se do budoucna přikloní. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na konci druhé série, konstatuji, že jsem byla velmi spokojená a tak zvyšuji hodnocení až na horní příčku. Postavy mně byly bližší a celkově konstatuji, že kriminální zápletky v prostředí na Shetlandu mají svůj osobitý ráz a atmosféru. Pěkně pomalu, ale jistě se Jimmy dostal k vyřešení případu s prima kolegy, kteří mu byli vždy k dispozici. Ale strom jsem tam snad vážně ještě neviděla, možná tak keřík. Je to i přehledné, takže jsem v těch postavičkách neměla hokej, jak se mně někdy stává. - Tak a jsem na konci třetí série, kde se nám to malinko zkomplikovalo, ale výsledek byl uspokojující. Nicméně jsem s vyšetřovací partou pokračovala dál až do šesté série, kde je jasné, že musí následovat sedmá. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dvojdílná první série byla jako studený předkrm skvělá. Ostrov, kde je jen obloha a moře, a kde svědkem záhadné vraždy mohou být nanejvýš racci. Originalita možná pokulhává, ale inteligentní divák může na nudu zapomenout a to díky ohromujícímu prostředí ostrova, tak i podobou se skandinávským stylem vyšetřování. Zatím čtyři, rád to po další sérii zvednu... ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že třetí série je trochu slabší - asi tím, že je roztahanější než ty předchozí. Ale přesto je to supr seriál. Musím konstatovat, že nejvíc na seriálu obdivuji prostředí (jsem úchylák do čehokoliv skotského) a taky postavy. Ty příběhy zas tak úžasné nejsou. Celkově to však pěkně zapadá. Jen aby se z toho nestaly Vraždy v Midsommeru. Ony ty Shetlandy taky nejsou moc velký, tak aby nebyly brzo celý vyvražděný :-) ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Z ostrovů kde neroste ani strom, celej rok je stejný počasí a žije tam pár tisíců lidí, kteří navíc mluví strašným skotskonorským dialektem přichází solidní detektivka. Atmosféra ostrova pomáhá uvěřitelnému vyšetřování v prostředí, kde jsou téměř všichni příbuzní a všichni se znají. Uspokojí čtenáře a diváky klasických britských a severských krimi. Mě tedy rozhodně. (V letošním roce se podle imdb můžeme těšit na tři další dvoudílné případy.)....2014 - s druhou sérií zvedám na plný počet. Tohle mě hodně baví, detektivka jak má být. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama