Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York je ohrožován sérií záhaných vražd. Podivným psychopatem je na zakázku zavražděna i Anna Gordonová a její malá dceruška. Annin manžel, podnikatel Francis sám najme soukromého detektiva Sama Parkera. Ten je přítelem agenta FBI Jerry Cottona (George Nader), který je pověřen policejním vyšetřováním. Cotton přichází na stopu organizaci, který psychickou manipulací obstarává vrahy pro předem vybrané osoby. Dochází k řadě soubojů a přestřelek, v nichž Cotton předvede své mimořádné schopnosti a v napínavém závěru dochází k překvapivému odhalení ... (Mariin)

(více)

Recenze (42)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Chováš se jako kaskadér!" Ano, Jerry se chová jako kaskadér, ovšem jeho jednání není ani tak risk, jako spíše hazard. Někdy mi přišlo, že až schválně nebo snad i naivně se vrhá do akce, aniž by domýšlel následky. Když pronásleduje padoucha do skladiště, stačilo by málo, aby ho z té čekající smečky někdo zastřelil. Jenže to by skončil film, a tak divák ví, že se to nestane. Na druhou stranu jsou tyhle bondovské příběhy zábavné, a kdo má rád nejstarší filmy s 007, mohl by si užít i jejich německou variantu. Snad jen po letech už mé dávné nadšení vyprchalo a ze západoněmecké produkce 60. let mám přeci jen raději filmy podle E. Wallace. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že jsem tenhle film jako kluk miloval. Bylo to někdy na začátku 90. let, když otec koupil video a Smrt v čerevném Jaguaru byl zřejmě jeden z prvních filmů, na kterej jsem se na videu díval. Videokazetu s timhle filmem jsem sjížděl snad každej den a pamatoval jsem si z toho každej detail, každou hlášku. Tehdy mi to připadalo jako strašně drsnej thriller. Potom přišly i jiný filmy a na Smrt v červeném Jaguaru jsem zapomněl. Dostal jsem se k filmu celkem náhodně až teď. Z dnešního pohledu už mi to přišlo jako taková těžce naivní pohádka o jednom supermanovskym agentovi FBI. Nicméně film docela odsejpá, pořád se tam něco děje, je tam dost mrtvol, atd... Jinak naprosto příšerný je, že hromada filmovýho materiálu je z nějakejch jinejch filmů, což vyloženě bije do očí. Prostě vidíte detail, jak postava jede v nějakym autě (většinou žlutej Chevy Biscayne či Impala ´59), následuje záběr třeba na nějaký úplně jiný auto v barvách policie, pak střih a postava vystupuje opět ze žlutýho Chevroletu. Ale koukat se na to dá, i když v dnešní době už je nutný brát to hodně s nadhledem. 60% ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Počátkem devadesátých let v televizi mě to bavilo velmi, dnes už méně. Dnes už totiž vidím, jak je to celé úsměvné s dětsky naivními dialogy a soustavnými záběry na Golden Gate, aby všem došlo, že tenhle německý film se točil v San Franciscu. Smysl a motiv vražd zůstává poněkud utajen, přestože jich přibývá geometrickou řadou. Od začátku to sice vypadá, že znáte vraha, a i když ho poznáte až úplně na konci, zas takovej surprise to není. Přesto jako variace na neohroženého agenta stále docela dobré. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Je to typická oldschoolovka s mizernými efekty s plátnem v zádech, s absurdním jednáním některých zúčastněných a s nepřetržitým hudebním doprovodem. Hlavní frajer je ale sympaťák co umí fackovat a kopat padouchy reálně a uvěřitelně, má sedm životů jako kočka a jezdí v super káře. Škoda, že mu scénář neumožňuje vtipnější a frajerštější dialogy, které by ho pasovaly do role vysněného ochránce všech poctivců! 70 % i za těch pár Bond vychytávek! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Řekněme hned na počátku, že atmosféra tohoto filmu bývá nikoli neprávem přirovnána k filmovému kultu Jamese Bonda, který byl na rozdíl od tajného agenta FBI za totality původně divákům odpírán a dorazil do Československa teprve oficiálně až po listopadové revoluci, netýkalo se to samozřejmě různých kopií filmů na kazetách VHS s příchodem videa. Filmový fajnšmekři snímek Smrt v červeném jaguáru v béčkovém rytmu jistou dávkou nostalgie ocení. Vlastně už jen proto, že příjemnou součástí filmu je výborná hudba a také vynikající původní český dabing, na kterém si dali tvůrci opravdu záležet. A ne jako ten dnešní rychlodabing, který przní pěknou češtinu, což je spíše k pláči. Pro úplnost ještě dodám, že tehdejší hvězda šedesátých let v západní části Německa herec George Nader, ztělesnil Jerryho Cottona skvěle. Myslím, že tahle stará německá Amerika za zhlédnutí stojí. Přiznávám, že se na mém subjektivním hodnocení nostalgie trochu podepsala. Mně se to prostě líbilo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • V 60. letech vzniklo 8 filmů s agentem FBI Jerry Cottonem, kterého hrál americký herec George Nader. Ačkoli příběhy jsou situovány do amerického prostředí, postava Jerry Cottona byla stvořena v Německu. Objevila se v 50. letech v sešitových kriminálkách a dlouho nebyl znám její autor. Dnes se ví, že tvůrců stovek příběhů s Cottonem je více, ale největší podíl na úspěchu tohoto fiktivního hrdiny má spisovatel Rolf Kalmuczak. Film Smrt v červeném jaguáru byl točen kromě Hamburku také přímo v San Franciscu a můžeme v něm několikrát spatřit proslulý most Golden Gate Bridge. (Mariin)
  • V úvodní přestřelce mezi dvěma gangstery a policií má jeden z gangsterů jednu z prvních verzí samopalu HK MP 5 německé výroby. (JohnSmith)

Reklama

Reklama