Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York je ohrožován sérií záhaných vražd. Podivným psychopatem je na zakázku zavražděna i Anna Gordonová a její malá dceruška. Annin manžel, podnikatel Francis sám najme soukromého detektiva Sama Parkera. Ten je přítelem agenta FBI Jerry Cottona (George Nader), který je pověřen policejním vyšetřováním. Cotton přichází na stopu organizaci, který psychickou manipulací obstarává vrahy pro předem vybrané osoby. Dochází k řadě soubojů a přestřelek, v nichž Cotton předvede své mimořádné schopnosti a v napínavém závěru dochází k překvapivému odhalení ... (Mariin)

(více)

Recenze (42)

tahit 

všechny recenze uživatele

Řekněme hned na počátku, že atmosféra tohoto filmu bývá nikoli neprávem přirovnána k filmovému kultu Jamese Bonda, který byl na rozdíl od tajného agenta FBI za totality původně divákům odpírán a dorazil do Československa teprve oficiálně až po listopadové revoluci, netýkalo se to samozřejmě různých kopií filmů na kazetách VHS s příchodem videa. Filmový fajnšmekři snímek Smrt v červeném jaguáru v béčkovém rytmu jistou dávkou nostalgie ocení. Vlastně už jen proto, že příjemnou součástí filmu je výborná hudba a také vynikající původní český dabing, na kterém si dali tvůrci opravdu záležet. A ne jako ten dnešní rychlodabing, který przní pěknou češtinu, což je spíše k pláči. Pro úplnost ještě dodám, že tehdejší hvězda šedesátých let v západní části Německa herec George Nader, ztělesnil Jerryho Cottona skvěle. Myslím, že tahle stará německá Amerika za zhlédnutí stojí. Přiznávám, že se na mém subjektivním hodnocení nostalgie trochu podepsala. Mně se to prostě líbilo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Herbert Reinecker .. Zábavné německé béčko od režiséra několika Vinnetou! Jerry Cotton je zajímavý hrdina a přiznám se že jsem se u těchto 'bondovek' velmi bavil. Kdypak nám je televize zase dopřeje? Už je to opravdu mnoho let, co jsem tyhle filmy viděl .. a chtěl bych znovu! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že jsem tenhle film jako kluk miloval. Bylo to někdy na začátku 90. let, když otec koupil video a Smrt v čerevném Jaguaru byl zřejmě jeden z prvních filmů, na kterej jsem se na videu díval. Videokazetu s timhle filmem jsem sjížděl snad každej den a pamatoval jsem si z toho každej detail, každou hlášku. Tehdy mi to připadalo jako strašně drsnej thriller. Potom přišly i jiný filmy a na Smrt v červeném Jaguaru jsem zapomněl. Dostal jsem se k filmu celkem náhodně až teď. Z dnešního pohledu už mi to přišlo jako taková těžce naivní pohádka o jednom supermanovskym agentovi FBI. Nicméně film docela odsejpá, pořád se tam něco děje, je tam dost mrtvol, atd... Jinak naprosto příšerný je, že hromada filmovýho materiálu je z nějakejch jinejch filmů, což vyloženě bije do očí. Prostě vidíte detail, jak postava jede v nějakym autě (většinou žlutej Chevy Biscayne či Impala ´59), následuje záběr třeba na nějaký úplně jiný auto v barvách policie, pak střih a postava vystupuje opět ze žlutýho Chevroletu. Ale koukat se na to dá, i když v dnešní době už je nutný brát to hodně s nadhledem. 60% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

"Na ženu uvažuješ docela logicky." Jerry Cotton je hrdinou populární německé série šestákových "rodokapsových" detektivek a podle toho vypadá i filmová adaptace jednoho z jeho dobrodružství. Rozhodně nečekejte důmyslnost hitchcockovských thrillerů či drsnost italských poliziotteschi filmů. Smrt v červeném jaguáru dnes baví hlavně svou jednoduchostí, přímočarostí, dětskou naivitou a úsměvnými dialogy plnými nechtěných hlášek. Zní to sice jako výsměšné odsouzení, ale film je tím vším spíše roztomilý než odpudivý. Zvlášť pro diváka, který se v dětství těch brakových detektivekv sešitové vazbě něco načetl... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dalsi kousek z Cottonovske serie mi prisel trochu slabsi tentokrat je to spis takova detektivka i kdyz akce si taky uzijeme dost ale ta pointa mi prosta moc nesedla snazi se to tvarit vic serioznej nez je zdravo nejlepsi je zacatek s tim luxusnim prvnim psychopatickym zabijakem co klidne odpravi i matku z malym ditetem ten je zahranej bezchybne ale pak uz sem se preci jenom lehce nudil a predevsim tusil jak to asi dopadne ale kazdopadne nechybi jeden tradicne ulitlej kaskaderskej kousek ani par hlodu k tomu Jerry v cervenem jaguaru jsi malem prisel o zivot dam ho prelakovat! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Chováš se jako kaskadér!" Ano, Jerry se chová jako kaskadér, ovšem jeho jednání není ani tak risk, jako spíše hazard. Někdy mi přišlo, že až schválně nebo snad i naivně se vrhá do akce, aniž by domýšlel následky. Když pronásleduje padoucha do skladiště, stačilo by málo, aby ho z té čekající smečky někdo zastřelil. Jenže to by skončil film, a tak divák ví, že se to nestane. Na druhou stranu jsou tyhle bondovské příběhy zábavné, a kdo má rád nejstarší filmy s 007, mohl by si užít i jejich německou variantu. Snad jen po letech už mé dávné nadšení vyprchalo a ze západoněmecké produkce 60. let mám přeci jen raději filmy podle E. Wallace. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

V dětství můj nejoblíbenější hrdina Jerry Cotton, dnes už je to spíše jen dobrá vzpomínka. Po mnoha letech jsem opět oprášil řidiče červeného jaguáru, bavil se, ale ta akční stránka by ještě chtěla doladit. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jedna z řady německých "bondovek" s americkým hercem Georgem Naderem v roli agenta FBI Jerry Cottona. Ostatní herci jsou Němci (škoda jen, že do role vyšetřovatelky Rii Payneové nebyla vybrána atraktivnější žena). Akční kriminálka od Haralda Reinla, režiséra Vinnetoua, je plná naivních sekvencí, ale stejně jako americké bondovky pobaví. Nejde o nic víc než do filmu převedený sešitový rodokaps s Cottonem a tak je třeba to chápat. Film má celkem spád a místy i zajímavé scénky, kladné a záporné postavy jsou výrazně typizované, vše doprovází rytmická hudba Petera Thomase. Ani tři, ani čtyři hvězdičky. Přesněji: 3 a půl... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podle IMDB sedmý z osmi filmů o Jerry Cottonovi. Jedna z nejlepších cottonovských detektivek, u které sice tušíte vraha, jistoty odhalení se vám však dostane až v poslední chvíli příběhu. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Trapná nápodoba bondovek, celý tenhle Jerry Cotton člověka pobaví hlavně nechtěným komičnem, vznikajícím díky dírám v logice a neumětelství mnoha zůčastněných. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dnes už zastaralé a mnohokrát směšné, ale pořád svižné a zábavné. Vidět to před 25 lety, byl by to můj hodně oblíbený film. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Počátkem devadesátých let v televizi mě to bavilo velmi, dnes už méně. Dnes už totiž vidím, jak je to celé úsměvné s dětsky naivními dialogy a soustavnými záběry na Golden Gate, aby všem došlo, že tenhle německý film se točil v San Franciscu. Smysl a motiv vražd zůstává poněkud utajen, přestože jich přibývá geometrickou řadou. Od začátku to sice vypadá, že znáte vraha, a i když ho poznáte až úplně na konci, zas takovej surprise to není. Přesto jako variace na neohroženého agenta stále docela dobré. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně příjemné filmové překvapení, neměla jsem o tomto snímku ponětí.. S ohledem na hudební podmaz bylo jasné, že se to nebude brát příliš vážně a byla to skvělá jízda jaguárem, který zřejmě brzo změní barvu... Hlavní postava je dostatečně charismatická, doplňuje ji krásná žena a záporáci jsou víceméně zajímaví psychopati z jedné psychiatrické líhně... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spolu s filmom Der Morderclub von Brooklyn je toto suverenne najlepsi Dzery Kotn. Dzery Kotn je vazne mieneny ako konkurencia Bondovi -a ja to beriem, par scen boilo okopirovanych z bondoviek - to mi nevadi, od prirodzenia som tolerantny. Namet - new York je ohrozeny seriou vrazd, a policia poveri George Nadera ako Dzery Kotna vysetovanim - je sympticky uz z principu. Dzery Kotn si vazi boj dobra so zlom, a zatial vo vsetkych filmoch bol happyend, coz kvitujem. Autiacka na 60. roky namakane, nechybaju prestrelky, rvacky + realie 60. rokov mam rad . 95 % ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mám ze všech "Cottoučů" (vyvsětlí mi někdo, proč se ten Jerry vlastně jmenuje "bavlna"?!?!) asi nejraději. Protože se mi zdá asi nejméně přihlouplý a ze všeho nejvíc z něj dýchá pravé filmové napětí. Nápad s psychologicky manipulovanými vrahy je sice trochu na hraně přijatelnosti, ale v rámci žánru funguje skvěle a dokonce se v několika momentech dá říci, že rafinovaně (už ta úvodní vražda maminky ve vaně a malé dcerušky na schodech... Když jsem to viděl jako škvrně poprvé, strachy jsem ani nedutal). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Triler určite nie, ide o akčnú kriminálku. Aj keď je to asi najlepšia cottonovka, stále sa nemôžem zbaviť dojmu, že je to taká slabá imitácia bondoviek. Opäť trápne zadné projekcie, divný strih, herci slabučkí, hlavne u žien. Je to však záživnejšie ako predchádzajúce cottonovky a celkom akčné. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

je zábavné sledovat, jak až na pár záběrů New Yorku jsou všechny reálie typicky německé (zvědavá frau s dcerou pronajímající byt, sídliště ve výstavbě). Jerry Cotton je skutečně čistočistý brak nemající ani svého autora, neboť je vytvořený kupou bezejmenných pisálků. Jenže tady nejde o scénář, který naprosto nedává smysl, ale o hru dospělých kluků na špiony a zločince. Reinl hází na plátno jednu praštěnou akci za druhou, takže nuda nehrozí, a mozek se vrátí ke fantaziím desetiletého kluka. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl jako malý kluk. S odstupem času musím uznat, že stále poutavá detektivka s neskutečně působivým záporákem, která nemá daleko do Bondovek. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Famózní úvod! Ještě před úvodními titulky se předvede Jerry á la Tarzan s kokrhelem na hlavě. Takovouhle vlnu zatím v žádném díle neměl. :-) Pak titulky: Československá televize uvádí ..... v hlavní roli GEORGE Nader (jako fakt řekli G E O R G E, né Džordž anglicky, né Gjorg německy, ale George :-)) Po titulcích už to začne pěkně odsejpat. Klasika. Jerry drandí v červeném jagoši, má i premiéru ve formě první telefonní video konference v dějinách JC série, je tu vyloženě odporný Bösewicht, pár mrtvol, technické vymoženosti. Akorát ta Cotton girl není moc pěkná. Ale aspoň není úplně pitomá. Krásné 4*. ()

Reklama

Reklama