Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (CinemArt)

(více)

Recenze (387)

verbal 

všechny recenze uživatele

Po unikátní jedničce už se nic originálního vymyslet v podstatě nedalo, a tak si Skot natáhl přes xicht punčochu a vydal se vyloupit Kukuřičné děti a Paní v černém. Na první štaci ho Malachaj se smíchem sekl srpem horizontálně přes prdel, takže na ní teď konečně má presbyteriánský kříž, na štaci druhé na něj Hery Potrat poštval Myslomrda, tudíž z něj nakonec vypadl tupý rychlokvašný blábol, jen aby se rychle zaparazitovalo na úspěchu prvního dílu. K tomu všemu asi pochopil, že scénář tentokrát stojí za vyhnitou pochvu, a tak fikaně vycouval z režie a hodil pádlo do ruky nějakému irskému nekňubovi, který již dříve žluklým zvratkem s názvem Citadela jednoznačně prokázal, že je pro Holyvůd nesporným talentem a mohl by třeba skvěle kouřit čuráky na Sansetbulváru. Když si člověk navíc představí, jaké roztomilé vyfikundace by se daly vyvádět s hustým středověkým lidožravým démonem, a pak spatří jen mikroprostřihy na zfetovaného mastňáka s pomoučenou držkou, má chuť se hlasitě rouhat, i když by pak za to mohl skončit v nebi. A tak nezbývá, než si závěrem s chutí zapičovat, jednak proto, abych splnil kvótu zneužívání bezúčelných vulgarismů HOMOvy nové a lepší filmové publicistiky, a druhak abych vyzdvihl lapidární vševýstižnost a rétorickou variabilitu ženského zevního genitálu v návaznosti na úsporu diskového prostoru. Takže, atmosféra jedničky v piči, scénář a režie totálně na piču, démon kompletně zpičený a jediná piča, která stála za podívání, byla ta katalogová MILFka v hlavní roli (142 znaků!). Pro hochy z filmové teorie ještě uvádím necenzurovanou verzi, protože piča je pro ně příliš abstraktní pojem: Genius loci sekundární progredience lze determinovat jako přinejmenším insuficientní až skurilní, valor režijního a scenáristického kontributu aproximálně osciluje okolo nihilu, eikon démona evokuje sardonický paskvil a femininní prvek mi afikoval iritující asfyxiofilické tenze v genitální oblasti (263 znaků!). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už vím, co to znamená, když se duchařský horor natočí vysloveně po vzoru klasického hororu. Blbě, lacině a bez atmosféry. Námět je jasný, ten se od prvního dílu moc nezměnil. Hlavní slovo tu ale má bratrská dvojice sotva patnáctiletých kluků, u kterých nemá vůbec nic logiku. Přemýšlíte, jestli film inklinuje k současné vlně osmdesátkových hororů po vzoru It nebo Stranger Things, ale kromě těch kluků tu není nic jiného, co by je připomínalo. Takže se přikloníte k tomu, že tenhle film je prostě kravina. Naprosto zbytečná a laciná dvojka těžící jen ze značky. Abych ji ale nekřivdil, tak to, co si kluci pouštěli na páskách, mělo docela atmosféru. To jediné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $27,740,955Tržby Celosvetovo $52,690,149Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ zbytočný planoba /35%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘEKNI TO NĚKOMU A ZABIJEME TEBE I CELOU TVOU RODINU. A NA TEN FILM SE BUDEME DÍVAT POŘÁD DOKOLA…“ /// Tak hlavně si to nemělo brát Sinister do držky. Mělo to vyprávět vo domečku, který dělá to, co má – straší parchanta a druhýho parchanta (no toho moc ne) a maminu (ta vo tom vlastně neví). To, že parchanti společně čuměj na filmy (takový brutálnější home video) ještě neznamená, že tam musí prudit Bughuul. Ale je tady, takže dost zbytečnejch keců, jestli jo (Sinister) nebo ne (Sinister – pro míň chápavý). Pak mně z toho vylejzá, že to zase taková hrůza není. Celkem to straší, zápletka není tragická. Jen to finále je neuvěřitelně debilní, vlastně by se dalo říct, že neuvěřitelný. Pravda, nebejt těch filmů… tak vlastně není na co koukat. Ale dávám 3*, páč su větší srab než vostatní! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mrtvej kámoš má nějaký filmy. 2.) Už mě doma všichni serou. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Áno, áno. Slabšie ako jednotka. Chvíľami to zadrháva, a to poriadne. Prvý problém - Postavy. Zatiaľ čo v jednotke sa s nimi aspoň dalo súcitiť, v tejto časti boli čiernobielo rozdelené na dobré a zlé, a tak mohlo byť úplne jedno, či tie zlé zakapú alebo nie. Ďalej - Znepokojivosť prvého dielu je nenávratne preč a namiesto toho režisér stavia na ľakačky (podobne ako v Insidious 3). Tie sú však vcelku funkčné. Taktiež by som bol radšej, keby tí detskí duchovia fungovali ako kulisa a nie aby tam drístali, pobehovali a vytvárali paranormálnu aktivitu. Napriek viacerým slabinám však horor ako celok funguje dobre a nebol som po odchode z kina rozčarovaný. Párkrát som sa zľakol, potešili vynaliezavé vraždy na páskach, dobrá hudba, a nebudem mať problém si ho spolu z kvalitnejšou prvou časťou zopakovať. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani první díl na mě neudělal příliš dojem, takže od druhého dílu jsem příliš neočekával. Je to slušně natočené, pásky jsou v pohodě ( Krokodýl jednoznačně vede), lekačka na mě nefungovala ani jedna, dokonce ani těch pokusu příliš nebylo ( Insidious 3 jich měl na kontě kolem 15!). Bughuul se moc neobjevoval a finále taktéž jako v prvním díle nemastné neslané. Koukatelný průměr. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bohvieako nebavila, no pár príjemne svetlých (či skôr temných) momentov mala. Nakoľko šlo o hit, producenti rýchlo dali dokopy dvojku. Príliš rýchlo. Scott Derrickson zostal ako producent a scenárista, ale veľa tomu nedal. Dvojka je klasický hororový nízkorozpočtový sequel bez akýchkoľvek ambícií. Už po vizuálnej stránke vyzerá zle, akosi televízne. Bughuul si koleduje o titul jednej z najslabších hororových filmových persón posledných rokov. Od režiséra Citadely som rozhodne čakal viac. A strašne by zaujímalo, ako v tomto prípade preživší polícii vysvetlili to, čo sa stalo (zmiznutie dieťaťa, zhorenie chlapa zaživa a podpálenie domu). "No, viete, prišlo tam také strašidlo a ono to urobilo.“ – "Aha, jasné, v pohode, môžete ísť, my už si to nejako zaevidujeme.“ - "Ďakujeme, Dovi." - "Dovi." ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nevytratil se jen moment překvapení, ale i dnes už pověstná atmosféra mrazivé jedničky. Sequel se podle hollywoodských standardů snaží více strašit skrz lekací scény (nefungují), mrtvé fakany (zívačka) a dvojnásobný počet home videí, z nichž vyděsí nebo znechutí jen dvě - tady dozajista vedou krokodýli a krysy. Aura kolem obávaného Baghuula se navíc silně rozpadla, protože tenhle týpek tu svými bubu výpadky připomíná spíše škodolibého raracha, než Ministera Zla. A to je prostě blbě, že jo... Na druhou stranu to provázání s původním filmem s jednou přeživší postavou není úplně blbá, a díky ní alespoň máme komu fandit. Celkově je však dvojka nastavenou kaší, po níž chuť na další nášup rozhodně nedostanete. (50%) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka sa so svojimi dvoma synmi pri úteku pred násilníckym manželom ukryje na odlahlej farme s kostolom. Policajt z prvej časti sa snaží dostať čo najbližšie k démonovi Bughuulovi, a tak prichádza preskúmať miesto, na ktorom sa rodina usídlila. Jeden zo synov však v sklepe nájde pásky s vraždami a keď si rodina uvedomí, že ich syn sa stal Bughuulovou ďalšou obeťou, môže byť už príliš neskoro na útek. - Väčšina ludí odsúdila Sinister 2 ešte predtým, než sa vôbec dostal do kín. Po niekolkých premietaniach v kinách mal na ČSFD 31%!, ale aj tak som neveril, že to môže byť tak zlé. Samozrejme to vôbec zlé nebolo, len si ludia opäť museli potvrdiť svoju Demenciu (ktorá vychádza tento piatok a nemôžem sa jej dočkať). Sinister 2 je za moje krátke pôsobenie na ČSFD prvý horor, u ktorého s pribúdaním hodnotení pribúdali aj percentá. Tolko k štatistikám a mentálnej zaostalosti. Dvojka mala snahu pokračovať presne v tempe, ktorého sa držala jednotka. Tento štýl však nemohol fungovať, pretože jednotka podla mňa poskytla až príliš vela informácií o Bughuulovi, takže sa vytratila tajomnosť, ktorá bola velkou prednosťou jednotky. Z domu sa úplne vytratil ten pocit ohrozenia a niečoho zlého. Velmi zlou volbou bolo podla mňa aj prenesenie velkej časti deja do exteriérov. Najhoršie bolo to, že komunikácia s duchmi prebiehala aj za bieleho dňa, čo naozaj nepôsobí dobre. Chýbala mi tu aj sila, ktorú má Ethan Hawke v priestoroch domu, či už v Sinister alebo The Purge. Herecké výkony boli oproti jednotke podstatne slabšie. Smrti na páskach boli prekvapivo dobré, aj keď ovela menej brutálne a emotívne. Hudba bola podla môjho očakávania velmi dobrá a keby sa dej odohrával takmer celý v dome, atmosféra by podla mňa prekonala aj jednotku. Moji oblúbenci tomandandy sú proste zárukou kvality a na hororovej scéne patria momentálne k absolútnej špičke, takže sa nemôžem dočkať hororu The Ten O'Clock People. Rád by som napísal, že ma Sinister 2 prekvapil, ale nebola by to pravda. Ako jeden z mála som ho totiž dopredu neodsúdil, a tak som mal z neho radosť napriek tomu, že môj komentár obsahuje viac kritiky ako pochvál. + herec z Sinister a Kristy + herec z Sinister a The Purge + herečka z Sinister + 4 deti z Sinister ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nahrávky na páskách jsou děsivé asi jako video, kde si Palaščák s Láďou vyjasňují zhodnocení výpalného (takže vůbec), duchové dětiček mi při zívání vysadili sanici, Vrána Bagul tu a tam udělá baf a herci se předhání v amatérismu ochotnických výstupů. Podezřívám Derricksona, že už při psaní přiblblého scénáře myslel na to, aby se na jeho jedničku vzpomínalo s nostalgickou hrůzou, protože druhý ministr umělecky zachyceného zla ji nejen atmosférou minul obloukem o velikosti Gateway Arch. Opět ten případ, kdy je sequel stejně zbytečný jako Afroameričan sedící poslední únorovou neděli v hledišti Dolby Theatre.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ciaran Foy je ešte väčší packal než som sa obával. To, že mu tu a tam z neznámych dôvodov prechválili jeho Citadelu ešte prehryznem, aj keď to žiadna pecka nebola a že talent z neho práve nesrší onedlho potvrdil aj sequelom Sinistra. Pretože natočiť tak slabé, bezduché, generické a nezaujímavé pokračovanie k niečomu tak silnému, temnému a atmosférickému je hanbatý fail. Nemôžem to pomaly ani normálne porovnať, pretože je to vo všetkých aspektoch o toľko horšie, až som mal pocit, že pozerám nejakú nevydarenú paródiu a aj tými 2* možno nadhodnocujem. Uff, radšej na túto blbosť rýchlo zabudnem a budem predstierať, že Sinister bol iba jeden, dúfajúc, že iritujúcej, komerčnej Blumhouse fabrike, ktorá chrlí horory ako levné zboží na páse, nenapadne ho znehodnotiť ešte ďalším prírastkom. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Prvý Sinister bol jeden z najzaujímavejších hororov za posledné roky, ale aj tak som od tohto pokračovania radšej moc nečakal, keďže hororovým pokračovaniam sa v poslednej dobe vôbec nedarí a urobil som dobre, aspoň som sa vyhol sklamaniu, keďže ani tentoraz sa na tom nič nezmenilo. Zase určite sa nejedná o nejakú katastrofu, dá sa na to bez problémov pozerať, ale prakticky všetko, čo bolo zaujímavé v jednotke je tu na podstatne nižšej úrovni a ani okrem toho som tu nenašiel jediný výraznejší klad. Dlho som čakal, kedy sa to už konečne rozbehne, keďže celú prvú hodinu to prakticky nikam negraduje, len sa neustále strieda pár tých istých typov scén, ktoré sú ale len úplne priemerné, keďže tie dôležité dejové prvky ani nemajú čím zaujať. Problémy so skutočným otcom, ktorý chce matke na úteku vziať deti sú v takomto type filmu úplne zbytočné, snaha ovplyvniť chlapca k vražde rodiny, čo ma na prvom diely najviac nebavilo tu má dokonca príliš moc priestoru, ešte omnoho viac, než predtým a tá kriminálna línia, ktorá ako jediná mala aj nejaký potenciál ho zase dostala minimum. A nanešťastie zvyšok filmu, keď sa to už rozbehne je ako z tých najbéčkovejších hororov, takéto finále vôbec nemusím. Po hororovej stránke tu tiež nie je o čo stáť, tá skvelá atmosféra z jednotky, ktorá pôsobila tak výborne depresívne a znepokojivo je už preč, miesto toho je tu množstvo ľakačiek, ktoré ma absolútne nezaujímajú a nudné scény s deťmi. Dokonca ani samotný démon tu nevyvoláva skoro žiadny rešpekt. A tak jedine tie pásky sú pomerne dobre zvládnuté, ale tiež to nie je nič, čo by ma dokázalo nadchnúť. Postavy sú len úplne priemerné, pričom hlavný hrdina mi ani moc nesedel, ale aspoň vizuálne je to dobre zvládnuté. Takže keby toto pokračovanie nevzniklo, vôbec nič by sa nestalo, aj tak sa tu okrem vizuálu nenájde nič nadpriemerné, ale zase nebudem zbytočne kritický, dalo sa na to pozerať, no už si to určite nikdy nepozriem. 55% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V posledních dvou letech dostáváme samé hororové sequely, které nikdo nechtěl a kvalitami se ani nepřibližují svým předchůdcům. Sinister 2 by byl celkem snesitelný horor, kdyby neodkazoval k jednomu staršímu fantastickému filmu, jemuž se ale ani v základech nepodobá a po vzoru Insidious 3 nebo nebo katastrofální Anabelle rozhodně dělá značce ostudu. Ještě že se toho postava Ethana Hawkea nedožila :) ...50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tož chtěla utéct se svými dvěma syny před násilnickým manželem, jenže mladá matka (jejíž jméno dosud nevím, jak se vyslovuje :-) Shannyn Sossamon), ve starém domě zjišťuje, že tam někdo naporcoval celou rodinu. Bubák je zpět a řetězec hrozivých událostí je třeba utnout. Scott Derrickson před lety z toho mála dokázal vyždímat maximum. Vznikl solidně hutný kousek. Se scénářem si tentokrát dal stejný tým ještě méně práce, přesto se tvůrci místy docela dobře vyřádili. Klasická duchařina nikdy nebude mým šálkem kávy, tu a tam ale ve správný moment vytáhne nějaké to znepokojivé eso z rukávu. A ano, lekl jsem se. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Courtney po ťažkom rozvode uniká spolu s dvomi deťmi pred svojim manželom. Bez ohľadu nato, že by o tom čo i len tušila, nasťahuje sa do opusteného domu na vidieku, ktorý bol v minulosti svedkom mnoha krutých udalostí. Keď sa jeden so synov začína správať čoraz zvláštnejšie, začína si uvedomovať, že niečo nie je v poriadku. Nemôžem si pomôcť, ale mne sa toto druhé pokračovanie páčilo o niečo viac. Duchariny sú môj najobľúbenejší hororový subžáner, pričom len zriedka ktorý má naozaj milo prekvapí. Nejaké mimoriadne zápory som nepostrehol, pribudli úmrtia, ktoré boli dostatočne originálne. Milujem lakačky a tak sa musím priznať, že mňa osobne v niektorých momentoch pekne nadhodilo (napriek tomu, že sú niektoré predvídateľné). Atmosféra miestami dobrá a keď k tomu prirátam solídnu hudbu, konečne môžem byť po dlhej dobe spokojný. Nebyť toho nemastného, neslaného záveru kedy sa vyslovene pýtalo pritvrdiť, jednu ☆ by som prihodil. Takto - 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2012 natočil Scott Derrickson film "Sinister". Bola to pôsobivá démonická duchárčina. Ohodnotil som ju štyrmi hviezdami. Takže ma týmto snímkom nalákal na pokračovanie, ktoré vzniklo o tri roky neskôr. Lenže "Sinister 2" ma ani zďaleka tak nezaujal ako pôvodný film. Scott Derrickson sa síce podieľal na scénari, ale réžie sa chopil neskúsený Ciaran Foy. Ten natočil celkom zbytočný sequel, ktorému nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. Dúfam, že z toho nevznikne upadajúca séria. Na prípadný "Sinister 3" nie som vôbec zvedavý. ** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

O hodně lepší než první díl, ale na více než na 3 hvězdy to nemá. Třetí díl doufám už nebude. ()

Reklama

Reklama