Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie (více)
Trailer 2

Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (275)

joehot 

všechny recenze uživatele

Taková spousta nápadů! Jen scéna ve vězení jich má více než průměrný hollywoodský biják za celou stopáž. Krásná ryzí groteska, jak před sto lety. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Moc velké zklamání! :( :(... Jsem velký fanoušek animovaných filmů a seriálů. A Shaun the Sheep patří mezi mé oblíbence. Bohužel mi tady chybelo to NĚCO, co propůjčuje zajímavost a chytrý humor v každém osmi minutovém dílu. Byla jsem na tom v kině a zdálo se mi, že to ani ty děti moc nebaví. Jsem velmi zklamaná! :( ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aardmanovská stop-motion animácia v kombinácii s prietržou nápadov, nikdy nebude nudiť. Popkultúrne odkazy, morálne ponaučenie a nedigitálne postavičky, skombinované v turbulentné dobrodružstvo. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Se Shaunem se povedlo něco, co bych od kraťasu nečekala - povedlo se ho převést do filmové podoby bez toho, aby celovečerák nudil. Ovečka Shaun ve filmu je akční (možná víc než leckterý z dílů stejnojmeného seriálu), legrační a zábavný přesně na oněch osmdesát minut. Filmu ani na chvíli nedochází dech a jakmile přece jen děj polevuje, objeví se skeč, který vás dostane (pes ve vězeňské cele, Mr. X a jeho wolverinovské nůžky, operační sálek). Shaun je zkrátka pořád takový, jaký by měl být, a to je dobře. Snad se z něj postupem času nestane amerikanizovaná břečka, kterými jsou naše kina v poslední době hojně zalévána. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Aardmani zcelovečernili svůj druhý velký klenot (druhý hned po Wallace & Gromit) a celkem se jim to povedlo. Netuším sice, jak třeba menší děcka dokáží hltat lavinoidní rychlost některých obrázků a skečů, ale i my starší se na tu záplavu v dobrém smyslu dětských hovadin rádi podíváme. Některé nápady jsou skutečně výborné, byť se objeví jen na chvilinku (např. pavouk bezdomovec s jen křídou namalovanou pavučinou) a to, že se jich plno jen mihne, je skoro až škoda, když pomyslíte na to, kolik času to mihnutí muselo při stopmotion dát skutečné práce a času. Při té příležitosti si nemohu nevzpomenout na louži, kterou projížděl autobus - docela by mě zajímalo, jak udělali tu stopmotion vodu :) Přiměřeně dlouhý a nenudící příběh s ovečkami, vkusně zvolený soundtrack i odpovídající Eshkeriho doprovod. Povedlo se, byť by spád vizuálních fórků mohl být krapet pomalejší, aby si šlo plno detailů vůbec všimnout. ~ PS: Teď už jen zbývá čekat, kdy Aardmany schramstne a zabije Disney po vzoru Pixarů. Jasně, počítačová animace a stopmotion jsou si vzdáleny, ale přesto... (a můžou rovnou přibrat i Laiku). ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Výborný nástup, epizodická výstavba s nutnou dávkou (seba)irónie a sarkazmu si drží laťku porovnateľnú so seriálom. Avšak, iba do určitej fázy a úrovne. Ťažko proste meniť charakterovú rytmiku i náladové vyznenie, keď celý váš príbeh nemá jasnú kostru rozprávania. Videl by som to tak na 25 minút super sranda, záverečných 15 minút emocionálnej rozpravy a trošku suchý stred. Prečo pridávam len tak tak tú štvrtú je zrejme fakt, že za posledné obdobie a s tématicky podobnými animé, práve Ovečka Shaun disponuje veľmi nefalšovaným prejavom. Určite tomu dopomáha množstvo faktov ako napr. : plastelínová obratnosť, nešpecifikovateľné vyjadrovacie zvuky alebo istý druh nadhľadu. Štúdio Aardman rozhodne neťahá za nos svojich potenciálnych návštevníkov v kinách. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Kdo se jako malý coby správný borec díval na Hříště 7, nemůže původní seriál neznat. Jen je trochu  problém že se většina dílů odehrává na malém prostoru farmy s několika postavami a po pár dílech už se to může okoukat. Ovečka Shaun ve filmu jde o kus dál. A to až do velkého města, aby zachránila svého nezvěstného farmáře. Velmi brzy se k ni samo sebou přidají i všechny ostatní ovce z farmy. A já se nestačil divit jak dokáže být taková kupa animovaných ovcí roztomilá (i s tím farmářem, který mi jinak vždy připadal spíš jako mrzout, ale stejně ho mám nejradši)  a jak jejich infantilní příběh dokáže pobavit, spolehlivě zabavit a zároveň vzít za srdce bez jediného slova. Opět se mi tím potvrdilo že studio Aardman je zárukou alespoň minimální kvality. Jejich osobitá poetika a styl animace působí mezi ostatními americkými animovanými filmy jako příjemné zjevení. Tento film není výjimkou a zaslouží si ocenit i možná lehce nadhodnotit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, jako všechno, co studio Aardman dělá a jejich animace je prostě jedinečná a proti ní prostě nic nemám. Pokud se ale týká příběhu, tak ten mě sám o sobě tak nezaujal. Jsou zde některé výborné gagy, ale pro mě jich nebylo tolik, abych měl ze snímku zase jednou pocit, že jsem viděl něco výjimečného. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Perfektní skloubení situačního humoru pro velké i malé a popkulturních dloubanců pro nás odrostlejší. Spokojené tváře táty i synátora jsou důkazem výborně odvedené práce. Bravo Aardmane! [Jonáš v kině / 2] ()

stration 

všechny recenze uživatele

Veselá taškařice pro milovníky této vlněné a plastelínové zábavy. Tempo svižné, hromada perfektních odkazů (Mlčení jehňátek nejlepší) a konec pěkně dojemný. Já jsem spokojen. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem zažil kino, ve kterém krom naší rodiny (a uvaděčky) nebyl nikdo. Prázdniny. Nové kino na malém městě... ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Hřejivě milý, nápaditý a vtipný film pro celou rodinu, u kterého jsem se skvěle bavila. Úžasné postavičky (Bitzer vede), pěkná plastelínová animace, super soundtrack (hlavně úvodní píseň). Ze seriálu jsem viděla jenom pár dílů, ale teď mám chuť to napravit. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Videla som iba pár častí seriálu o ovečke Shaun, nezaujala ma, nevadila mi, neskôr som na existenciu tejto rozprávky úplne zabudla. A odrazu sa objavila ovečka vo filme. Moji bratia dostali krízu stredného veku, nie toho predpubertálneho, takže som sa na ňu radšej pozrela s 23 ročným vysokoškolákom. Prvé minúty vyzerali nie zle, ale veľmi priemerne. No po príchode odchytávača zvierat (či ako sa to volá) na scénu sa rozprávka, zdanlivo určená iba menším, rozbehne a je vtipná svojím osobitým štýlom. Neviem tento typ humoru presne pomenovať, no je veľmi jednoduchý a veľmi jednoducho funguje. Aj napriek prvotnému detinskému dojmu, ktorý ovečky vzbudzujú, by som sa nehanbila ju odporučiť dospelým. Naozaj môžete vlastniť občiansky preukaz a baviť sa. Možno miestami viac, než tí bez neho. :) ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Nápadité, živé, možná o našich stereotypních životech a jak je změnit - nakonec zjistíme, že farmář patří na farmu a ovečky do ohrady:o) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Seriál mám hodně ráda a poetika Aardmanovců mi sedí, takže jsem pochopitelně byla zvědavá i na Ovečku Shaun ve filmu. Bohužel se dostavilo lehké zklamání. Snímek působí rozvláčně a oproti několikaminutovým seriálovým dílům, které jsou nahuštěné a s mnoha gagy a nápady, prostě neplyne takovým tempem, jež by vás nenechalo vydechnout a nutilo vás neustále se chichotat. Za mě lehké zklamání. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Seriálem jsem naprosto nepolíbená, ale mám aktuálně sto chutí si všechny díly dohnat. Nevěřila jsem, že mě na hodinu a půl zabaví němý animák o stádu ovcí, ale stalo se. Ústřední melodii z filmu si vybavuji ještě po několika dnech a při vzpomínce na některé nápady (nejmenší ovečka jako batoh, celá sekvence v luxusní restauraci, "zlý" pes v útulku a další a další) se musím zase aspoň pousmát. Skoro 5*. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Dobrou hodinu a čtvrt se neřekne ani slovo, kterému by jste rozuměli a přesto je to úžasná zábava jak pro děti, tak pro dospělé. .. A jak už tu mnozí psali, studio Aardman prostě ví jak to udělat. .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním shlédnutí je to "jen" za čtyři,ale věřím,že do budoucna tohle (ne jen kvůli dětem) uvidím ještě několikrát.Filmový Shaun je sice dějově hodně jednoduchý a v tomhle směru hodně pro děti,ale na druhou stranu spoustu vtipů,narážek a odkazů pochopí jen dospělý divák.Narozdíl od seriálu není filmový Shaun třeskutě vtipný,ale divák se tak nějak usmívá po celou dobu.Stále je to navíc klasická Aardmanovka,která v 1Oti minutách naservíruje víc nápadů,než leckterý hollywoodský animák a spousta tvůrců by se mohla inspirovat...80% ()

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama