Reklama

Reklama

Der Würger von Schloß Blackmoor

  • Slovensko Škrtič zo zámku Blackmoor (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Klasická hororová detektivka západoněmecké série, tentokrát podle povídky Bryana E. Wallace. Lucius Clark se vrátil z Afriky do Anglie a najal si část prostor na zámku Blackmoor. Má zde dobře ukryté uloupené diamanty a jimi splácí své dluhy. Zámecký pán lord Blackmoor a Clarkova neteř, novinářka Claridge nevědí o Clarkově temné minulosti. Avšak vždy, když jsou diamanty odeslány, zjeví se maskovaný škrtič a zanechá své oběti na čele značku písmene „M“. Tajemný mstitel má jen devět prstů, stejně jako Clark... (Mariin)

(více)

Recenze (11)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Super atmosférická detektivka se starým zámkem, maskovaným vrahem a nápaditě schovanými diamanty. Skvělý a napínavý byl hlavně závěr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Wallacovky jsem měl moc rád, Němci se v mnohých z nich přiblížili hammerovským horrorům. Škrtič mě ani po letech nezklamal. Začátek je spíše klasickou detektivkou, postupně se ale přidává temný les okolo zámku, mlha, noc, vítr z vřesovišť a tajemný vrah. Závěr se mění v napínavou podívanou kdo s koho. Nechybí ani smrtící jízda na motocyklu či hořící auto. Navrch krásná Karin Dorová a úžasná černobílá kamera. Psychadelická experimentální hudba je místy na nervy lezoucí, avšak současně vytváří opravdu podivnou atmosféru. A nebyli by to Němci, aby nepřidali něco vtipného (tak jako ve filmech podle K.Maye) - zde je to skotský lord Blackmoor. ,,Natáčím záznam zpěvu drozdů!" ,,Jejda!" Žebřík padá, lord visí na větvi a suše prohlásí: ,,Konec záznamu..." ,,Bum!" ()

giallo 

všechny recenze uživatele

The Strangler of Blackmoor Castle mohl být jedním z nejlepších zpracování E. Wallace, protože měl k dispozici ty nejlepší trumfy. Na režijní stoličce v té době asi nejlepší německý režisér Harald Reinl, před kamerou krásna Karin Dor a k tomu námět z pera legendárního Edgara Wallace. Bohužel ani tyto vysoké plusy nevedly ke kýženému cíli. Reinl se sice s látkou popral statečně, ale chybí lepší horrorová atmosféra a některé scény mi přišly velice odbyté. Na druhou stranu na tu dobu jsou k vidění odvážné předzvěstí gore-scén, kdy železným lankem škrtic amputuje hlavu! Velkým mínusem vidím také příšernou absolutně se nehodící hudbu, která mi trhala uši... No dle mého názoru nejlepší Wallacovka zůstává opět nepřeknonána (tajemný mnich), ale pár zajímavých kousků jsem ještě neviděl. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná oddechová krimi s Karin Dorovou. Na svou dobu vzniku (1963) nepochybně divácky atraktivní film, opět s historizujícím šlechtickým sídlem, tajemným vrahem a scénami, příznačnými pro tento žánr (podzemní chodby, močály, londýnské podsvětí aj.). Mám rád tyhlety - do značné míry naivní - západoněmecké detektivky 60. let. Souhlasím s komentářem Flega, že v tomto případě i Mistr Reinl tu měl slabší místa. A hlavě, dle mého názoru, tu bylo málo humoru, chyběla tu výrazná postava starého komisaře (typu S. Schürenberga), jinak ale velmi příjemná, malebná podívaná, při níž se nelze nudit. Celkově tento film určitě patří k těm lepším z celé bohaté série wallaceovek v období 1959-72. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre západonemecké kriminálky 60-tych rokov, ktoré boli z veľkej miery natočené podľa románov Edgara Wallaceho. Tento film je podla románu jeho syna Bryana a je druhý v poradí. Škrtič má v sebe zopár odfláknutých scén, čo ma od zručného remeselníka ako je Harald Reinl prekvapilo. Navzdory tomu ma film moje sympatie. Ide o klasický, tajomný príbeh zo starého zámku v lese, ktorý je postavený na katakombách. Vrah zastrašuje lorda Luciana, škrtí svoje obete a vypaľuje im na čelo "M". Inšpektor Scotland Yardu sa s pomocou lordovej netere ( vždy elegantná Karin Dor ) snažia odhaliť tajomného vraha. Dej má ako vždy vysoké tempo a záverečné scény sa pomocou strihu ešte zrýchľujú. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Tento film je příjemným oživením celé série díky poměrně neokoukaným hercům. K tomu přičtu tajemnou atmosféru a opravdu skvělý finiš, a tak můžu tento film zařadit mezi nejlepší adaptace knih Edgara Wallace. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Milujem tieto stare detektivky - maskovany skrtic zanechava stopy na obetaich, ukryte ukradnute diamanty a stary zamok. Vyborne, som velmi spokojny : 77 % ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Chýbal mi tu síce E.Arent v roli povestného trótla, ale inak dobré. Starý Londýn, klasická hmla, tajomné stredoveké sídlo. Dejovo slušné, hlavného záporáka (škrtiča) som objavil hneď ako sa objavil na scéne. A skrýša diamantov nemala chybu! ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Krimi detektivky můžu....Tato se němcům povedla,Film měl smysl,pointu...Závěrem : rád podpořím dobrý film,takže za 4 *** ()

Reklama

Reklama