Reklama

Reklama

Aristokočky

  • Česko Aristokrati - Aristokočky (více)
Trailer

Obsahy(1)

V době, kdy slavná Eiffelovka byla ještě mladá, žila v Paříži jistá excentrická milionářka a ta měla čtyři kočky: Dámu a její koťata Berlioze, Toulouse a Marii. Nebyly to kočky ledajaké - Dáma měla fantastický rodokmen a Berlioz, Toulouse i Marie byli ohromně umělecky nadaní - zkrátka pravé aristokočky! Není divu, že se jim paní milionářka rozhodla odkázat veškeré své jmění. S tím se ovšem nedokázal smířit sluha Edgar a začal vymýšlet ďábelský plán, jak se Aristokoček zbavit. Ještěže se v pravou chvíli objevil statečný kocour O'Malley, který přišel aristokočkám na pomoc a ukázal, co je to být aristokočka ducha! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Měla jsem Aristokočky za nudu, ale teď jsem se podívala a jsem mile překvapena. Viděla jsem to jen když jsem byla malinká a je nutno vnímat fakt, že je to pro ty nejmenší. Ale užila jsem si to i jako dospělá! Příběh je pěkný, má to vibe mých oblíbených 101 dalmatinů (přece jen, kočky jsou atraktivnější než psi, takže to člověka i více baví) a animace je naprosto přenádherná! Milý dabing, úžasné postavy - strýček z Moravy byl nejvíc :⁠-⁠D. Jsem ráda, že jsem mohla vidět pohádku, kterou se nebudu muset bát pustit i dětem. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Můj "první" film ze sedmdesátek (z těch jsem toho viděl už docela dost, takže uvozovky) a to animáč, kterých v té době moc nevznikalo a těch klasických ještě méně. Aristokočky žádnou legendární disneyovkou vskutku nejsou, jen zvířátkový film s komickým záporákem, ovšem špatný to nebylo. Čtyři číče (máma a 3 děti) žijí na zámku s madam, která je miluje natolik, že jim odkáže majetek, což se nelíbí zákeřnému sluhovi, který je odveze pryč. A začíná cesta domů. Kočičky jsou k sežrání, kresba celkem pěkná, hlavně luxusní čtvrtě Paříže mě připomenuly starou adventuru Broken Sword. Na cestě čekají různá zvířata - husy ala anglické tetky, pouliční kočky jako swingující banda, nechybí ani statečná myš a dva psi specializující se na hon motorek a aut :) Žádné napětí či dojetí se nekonalo, ale zasmál jsem se a nohou si podupoval při Everybody Wants To Be a Cat a ke 4* spokojenosti mi to stačí. Animovaný film roku 1970. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Larry Clemmons, Ken Anderson, Frank Thomas, Eric Cleworth, Julius Svendsen, Ralph Wright, Tom McGowan, Tom Rowe .. Everybody wants to be a cat. Kočičí naivita a povýšenost versus lidská chamtivost v roztomile animovaném snímečku, který svou hezkou, nenásilnou formou baví a vychovává. Pohádkový příběh je prostý leč funkční, jak se na produkční stáj Walt Disney sluší a patří (-lo?) s humorem předkládaným s lehkostí a uhlazeností, kde si každý z rodiny něco malého uzobne. Ruční animace oku lahodí, písně jsou perfektní, honičky se psy vtipné, románek srdceryvně růžovoučký - prostě AristoCats. ()

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

Film o kterém nejde toho moc říct, pozitivního ani negativního. Problém je tu taky že scénář je asi nejméně zajímavý, ze všech Disneyho filmů. Také je tu několik zbytečně dlouhých scén. Záporák není špatný, ale Scarovi se nemůže rovnat. Protagonisté byli méně otravní, než jsem čekal. Nejzajímavější část byla s psími postavami a hlavním záoprákem, která byla zajímavější, než zbytek filmu o kočkách. Není co dodat, už víc o tomto fimu nedokážu říct. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se bál, že to bude vyloženě hodně dětský až dětinský film podobně jako Jungle Book nebo Liška a pes. Ale obavy byly docela liché, Aristokočky i přes svou jednoduchost děje baví téměř po celou dobu slušně i dospělého diváka. Animace je moc pěkná, kočičky zajímavě koncipované a padouch nečekaný, o to však podlejší. :-) Nebýt pár spíše otravných a zbytečně natahovaných pasáží (např. honička se psy), možná bych šel i na 4 hvězdy....takhle zůstanu u lepších 3. (Blu-ray, orig.) ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Celé jméno kocoura O´Malleyho bylo Abraham De Lacey Giuseppe Casey Thomas O´Malley. (Rodriguez)
  • V roce 2005 bylo plánováno pokračování, které se mělo odehrávat na moři. Od natáčení se však nakonec upustilo, tvůrci se báli, že bude nízká sledovanost. (AnselmaAlois)

Reklama

Reklama