Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer

Obsahy(1)

Panter Baghíra najde při své každodenní procházce džunglí v rozbité loďce opuštěné děťátko. Nejbližší lidské obydlí je vzdáleno mnoho dní cesty a bez mateřské péče je dítě odsouzeno k záhubě. Baghíra se proto děťátka ujme. Desetkrát nastaly deště a desetkrát zase ustaly. Žádné "lidské štěně" není možná šťastnější, a přece Baghíra ví, že se jednoho dne bude muset Mauglí vrátit k lidem... Jedné noci se vlčí stařešinové sešli na poradní skále. To proto, že se po deseti letech do džungle vrátil tygr Šírkán, známý svou nenávistí k lidské smečce. Vlčí rada rozhodne, že se chlapec musí bezodkladně vrátit k lidem. Panter Baghíra ho má dopravit do vesnice. Mauglí se však nechce rozloučit se svými zvířecími přáteli a chce zůstat v džungli. Při cestě pralesem se Mauglí spřátelí s hravým medvědem Balúem, který ho učí, jak se má bránit v boji se zvířaty i jak se má těšit ze života. Baghíra ví, že Mauglí se musí co nejrychleji dostat z džungle, neboť tygr přichází. Mauglí se ale Šírkánovi postaví: i když je ještě malý, nebojí se ho, nebude před ním utíkat. Chopí se hořící větve a bije tygra hlava nehlava. Šírkán se bolestí a strachy raději odplazí. Všichni se radují. Mauglí slibuje, že teď už je nic a nikdo nerozdělí. Vracejí se do nitra džungle, když tu chlapec zahlédne u řeky holčičku nabírající vodu. Mauglí je okouzlen. Chce si ji prohlédnout a vůbec nepozoruje, že se vzdaluje svým kamarádům a následuje dívenku až do vesnice. Baghíra ví, že se to muselo stát. Balú neví co má říct, vždyť věřil, že z Mauglího bude jednou báječný medvěd... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Budu si muset doplnit vzdělání o nová zpracování Knihy Džunglí, protože by mě opravdu zajímalo, jestli i v současné ustrašeně korektní době jde natočit film s hudebními čísly, kde orangutani - a jenom oni - jedou regulérní černošskou muziku:) Ale k původní Knize - viděl jsem sice jakousi výroční remasterovanou verzi, ale to nic nemění na tom, že ta plynulost animace, která plně respektuje anatomické zvláštnosti jednotlivých zvířat (a není opravdu jednoduché udělat věrohodně se pohybující kočku), je dokonalost sama. Nemyslím si, že by dnes takto koncipovaný film mohl udělat nějakou díru do světa, ale je to rozhodně oprávněně žánrová klasika, která vám hrozí implantovat do mozku tak na jeden až tři dny nějakou ze svých chytlavých písniček:) 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $141,843,612Tržby Celosvetovo $205,843,612Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,301,833 //počet predaných kusov 715,481Tržby za predaj DVD v USA $274,595,330 //počet predaných kusov 11,162,275/80%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Bruns : 1. Overture [2:43] ,2. Baby [2:11] ,3. Colonel Hathi's March [2:32] ,4. The Bare Necessities [4:51] ,5. I Wanna Be Like You [4:39] ,6. Monkey Chase [1:06] ,7. Tell Him [2:16] ,8. Colonel Hathi's March [2:00] ,9. Jungle Beat [1:22] ,10. Trust In Me [2:50] ,11. What'cha Wanna Do [3:09] ,12. That's What Friends Are For [2:06] ,13. Tiger Fight [2:43] ,14. Poor Bear [1:08] ,15. My Own Home [3:32] ,16. The Bare Necessities [0:57] ,17. Interview With The Sherman Brothers [12:26] ,18. Baloo's Blues [3:02] ,19. It's A Kick [1:42] ,20. Brothers All [3:41] ,21. Song Of The Seeonee [2:29], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S hodně velkým odstupem jsem měl možnost tenhle můj dětský poklad znovu vidět a zjistil jsem, že nostalgie je ošemetná věc. Přestože je zub času na Jungle Book mnohem víc znát než třeba na o čtvrt století starším Bambim, nedokážu nakonec jít s hodnocením níž. Asi kvůli jednomu z nejkouzelnějších disneyovských závěrů. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Osobně bych asi plný počet nedal, ale byl jsem donucen mou tříletou dcerou, pro níž tohle byl první pořádný celovečerák a byla nadšená... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Larry Clemmons, Ralph Wright, Ken Anderson, Vance Gerry / Based on The Jungle Book by Rudyard Kipling | Hudba: George Bruns (Score), Terry Gilkyson, Richard M. Sherman, Robert B. Sherman (Songs) | Produkcia: Walt Disney | Distribúcia: Buena Vista Distribution | Štúdio: Walt Disney Pictures | Tržby: 205,843,612 $ || Krásna rozprávka s príjemnými pesníčkami na dokonalý námet. Animácia je skvelá, no tempo a rytmus celku ma nijak neoslovili. Pre dieťa ale dokonalá, pomalá a hlavne čistá rozprávka na zahryznutie. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kiplingova známa knižná predloha o chlapcovi vychovanom zvieratami džungle v typicky presladenej disneyovskej úprave. Napriek nostalgickým spomienkam na moje prvé kinopredstavenie, ide o len sériový produkt známej firmy, štruktúrou deja, charakteristikou postáv, chytľavými pesničkami a mäkkou animáciou neveľmi odlišný od predchádzajúcich celovečerných kreslených úspechov. Zaujímavý je tým, že ide o posledný, na ktorého výrobu osobne dohliadal sám Walt Disney. Samotnému filmu, a najmä jeho akoby náhle useknutému koncu to však príliš nepomohlo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kniha džunglí byla jedna z mnoha hezkých dětských knížek, kterými rodiče vybavili naši dětskou knihovničku. Moc pěkné a poutavé, ale do mé top 10 nikdy nepatřila (ne tak u mé sestry, ta by mě asi za Mauglího vyměnila v tu ránu). Včera jsem pustila film a ráno bylo: "chci Mauglího!" žádáno ještě před snídaní s takovou důrazností, že jsem ráda, že tu máme i druhý díl. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, jindy tak nenažraný zub času nechal Knihu džunglí naštěstí na pokoji - je to pořád tak krásná zábava jako před lety. Navíc je velmi pěkně animovaná, nepřeplácaná, znějí v ní ty nejchytlavější písně ze všech "klasických" disneyovek a ponaučení o hledání sebe sama není ani trochu křečovité. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Knihu džunglí jsem jako dítě samozřejmě viděl, nicméně pořádně jsem se na podíval znovu až po shlédnutí "hraného filmu" z roku 2016. Tedy jsem zvolil opačný postup než u Lvího krále, kde po několikaletém nakoukávání animovaného originálu nikdy nebudu moct příjmout hranou verzi. Bylo by nošením dříví do lesa, že Disney tyto pohádky s písničkami vždy uměl. 75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Posledná "disneyovka", na ktorej sa podieľal Walt Disney. Animácia zvierat je zaslúžene kultová, ale pozadie (a celkovo atmosféra džungle) už taká pôsobivá nie je. Rovnako osekaný príbeh tiež nepatrí k tomu najlepšiemu z Disneyho tvorby (resp. filmy s ešte redším dejom bývali lepšie dramaturgicky zvládnuté). Ale The Bare Necessities je parádna pesnička. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Poslední Disneyho celovečerák vzniklý za Waltova života, premiéry se legendární tvůrce již nedožil. V každém případě jde o důstojný konec jedné éry, která změnila dějiny nejen animovaného filmu (1937 - 1967). Adaptace Kiplingova románu je samozřejmě velmi volná, nicméně atmosféra snímku je i po více než půlstoletí fantastická. Charaktery postav jsou jasně srozumitelné a písničky nápadité. Knize džunglí se nedá nic vytknout a baví mě i jako dospělého diváka. ()

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama