Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer

Obsahy(1)

Panter Baghíra najde při své každodenní procházce džunglí v rozbité loďce opuštěné děťátko. Nejbližší lidské obydlí je vzdáleno mnoho dní cesty a bez mateřské péče je dítě odsouzeno k záhubě. Baghíra se proto děťátka ujme. Desetkrát nastaly deště a desetkrát zase ustaly. Žádné "lidské štěně" není možná šťastnější, a přece Baghíra ví, že se jednoho dne bude muset Mauglí vrátit k lidem... Jedné noci se vlčí stařešinové sešli na poradní skále. To proto, že se po deseti letech do džungle vrátil tygr Šírkán, známý svou nenávistí k lidské smečce. Vlčí rada rozhodne, že se chlapec musí bezodkladně vrátit k lidem. Panter Baghíra ho má dopravit do vesnice. Mauglí se však nechce rozloučit se svými zvířecími přáteli a chce zůstat v džungli. Při cestě pralesem se Mauglí spřátelí s hravým medvědem Balúem, který ho učí, jak se má bránit v boji se zvířaty i jak se má těšit ze života. Baghíra ví, že Mauglí se musí co nejrychleji dostat z džungle, neboť tygr přichází. Mauglí se ale Šírkánovi postaví: i když je ještě malý, nebojí se ho, nebude před ním utíkat. Chopí se hořící větve a bije tygra hlava nehlava. Šírkán se bolestí a strachy raději odplazí. Všichni se radují. Mauglí slibuje, že teď už je nic a nikdo nerozdělí. Vracejí se do nitra džungle, když tu chlapec zahlédne u řeky holčičku nabírající vodu. Mauglí je okouzlen. Chce si ji prohlédnout a vůbec nepozoruje, že se vzdaluje svým kamarádům a následuje dívenku až do vesnice. Baghíra ví, že se to muselo stát. Balú neví co má říct, vždyť věřil, že z Mauglího bude jednou báječný medvěd... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Teď už vím, že medvěd dosáhne orgasmu drbáním zad. Možná to bude lepší, když ho drbe někdo jiný, ale dokáže to i svépomocí o strom či skálu... Achjo. Tohle pro mě nikdy nemůže být klasika. Částečně proto, že jsem celé dětství koukala na ruskou verzi "Maugli" z roku 1973, částečně proto, že ona ruská verze je rozhodně lepší, a částečně i proto, že se mi tahle disneyovská verze prostě nelíbí. Moc zpěvu, zbytečně moc "vedlejších" dějových linií a málo Maugliho jako takového. Konec se mi ale líbil. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Fabrika na roztomilost semlela další materiál, tentokrát opravdu hodně na jemno. Závěrečná scéna u řeky: „Tatí, ty se teď tváříš přesně stejně jako Mauglí!“ ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Měl jsem rád knížku, ale filmově jsem vždycky radši sáhl po Tarzanovi. Jinak ale velmi pěkná, klasická disneyovka, kterou jsem ale dokázal plně ocenit až nedávno. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Ó,"Džunglínku", lásko a hrdino mého dětství...! Po všech těch letech mě trochu zarazila poněkud plošší a prázdnější zvuková stopa, než mají ostatní Disneyovky, ale nemám pocit, že by to něčemu vadilo. (Konec konců, když člověk večer předčítá roběti pohádku, taky u toho paralelně nevyluzuje zvuky pralesa nebo jiné speciální ruchy a přesto všechno krásně funguje - asi jsme moc zmlsaní.) Nicméně, zapomeň na to, drahý "Džunglínku", za ten pohled pro bohy, jak jsi u písní dokázal roztančit mého muže a dítě ve stylu Josefiny Bakerové, za ten bych Ti připsala ještě i několik hvězdiček - kdyby se sem vešly! :-D ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha klasických disneyovek, na jejichž neustále se opakujícím přehrávání znovu a znovu jsem vyrůstal celé mé rané dětství. U mírně smutných pasáží jsem okamžitě hnal slzy do očí, ve scénách s hadem Ká jsem se schovával, kde to jen šlo a při hláškách či moudrech medvěda Balú jsem se opravdu bavil. Jsem šíleně vděčný, že mě dětství ještě mohlo být protkané těmito prastarými, ale upřímnými a krásnými pohádkami. Obávám se, že v době frekventovaných výplachů od JimJamu či Disney Channelu se dětem vyrůstajícím právě nyní již šance vidět klasickou Popelku z roku 1950, o třináct let starší Sněhurku či o 17 let mladší Knihu džunglí nedostane. A je to obrovská škoda. Uvědomí si, že by měli tento rest dohnat jako velcí. V tom věku ovšem už snímek tohoto typu neprocítí tak, jako jsem prociťoval já během mého vyrůstání. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, jako... Kniha džunglí je fakt slabší disneyvka, ve který se navíc prakticky nic nestane (a nová verze 2016 je o mnoho řádů lepší a propracovanější). Přesto je to ale nadprůměrná, kvalitní podívaná. Postavy jsou samozřejmě sympatické (jen ten Šer Chán má žalostně málo prostoru) a sloní pochod je fakt výbornej song, v tomhle filmu je jasně nejlepší. Každý si navíc všimne, že konec je uspěchaný, urychlený a odfláklý (ale kouzelný). Fakt jsem to poprvé viděl až teď, takže moje hodnocení je naprosto objektivní... 80%. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Osobně dávám přednost té realističtější verzi od Rudyarda Kiplinga, než této dětinské Disneyovské adaptaci. I tak je to příjemná pohádka pro ty nejmenší, animace 60. let filmu dodává punc klasiky. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady klasickych Disneyovek,tentokrat podle zname Kiplingovy predlohy.Maly chlapec vyrusta v dzungli a rodice s kamarady jsou vsechna zvirata okolo.Je to krasny pribeh pro celou rodinu,i kdyz tady se Ti mensi budou bavit vic,protoze je pribeh diky hlavnimu hrdinovi opravdu roztomile detsky.Opet je vse nadherne animovane se skvelou hudbou a pisnickami.A k tomu jeden z nejnadhernejsich koncu,co znam.U me jasnych 85%. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Klasická predloha, jednoduchá animácia a veľa pesničiek... Táto rozprávka dokáže potešiť aj v súčasnosti a dokonca musím pochváliť ozaj skvelý slovenský dabing plný známych hercov, ako aj preklady pesničiek a ich prespievanie. Vrele odporúčam, hlavne kvôli tomu, aké množstvo animákov so zvieratkami sa na nás v súčasnosti valí a ani zďaleka nedosahujú kvalít filmov, ktoré vznikli pred viac ako 40 rokmi! ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Dal bych tři a půl, ale to nejde - a jelikož byla "Kniha džunglí" moje zřejmě první PC hra, kterou jsem projel celou od počátku až do konce a ty Disneyho postavičky jsem si tedy zamiloval, dávám tedy za čtyři. Na ty největší Disneyovské klasické pohádky to nemá, ovšem pořád si to drží svůj velmi dobrý standard a je to roztomilé a hravé. Ty zvířata si prostě zamilujete a pro mě osobně je největší elegán Šér Chán, hned po Baghírovi. :) Na medvědy já nikdy nebyl, promiň Balú... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to lepší. Animovaný film není špatný, jen se v něm moc neděje a postavy přicházejí, zazpívají a pak opět mizí. Oproti mladším animákům jsou ty písničky dost na jedno brdo a po chvilce začnou nudit. Naštěstí jsou tady sympatické postavy od Mauglího, Baghíra a samozřejmě nesmí chybět medvěd Balú. Viděl jsem lepší animáky od Disneyho přesto pořád velký nadstandard. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná pohádka se skvělými chytlavými písničkami. Ostatně přesně jako ostatní pohádky od Walta Disneyho z dřívějších dob. Škoda jen, že medvěd Balú se objeví až později, protože být tam již od začátku, tak bych se nebránil hodnotit i pěti hvězdami. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že tomuto filmu dám pozitivnější hodnocení, než jiným i když tenhle je trochu pro mě depresivní materiál. Opět lehce dětská záležitost. Nicméně stále to nic nemění na tuně midrácích z hada a z otravnejch opic. Ten příběh mohl být úplně jinde než je dneska. A to je smutné i kouzelné. V tomhle filmu ale jednoznačně je nejlepší a nejsilnější postavou je Žer Chán. To bezkonkurenčně. Ale jde pořád o tvrdou a příběhově stabilní klasiku. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Klasika - jednoducho krásny príbeh, na ktorom sam vyrastal. Prežíval som príbeh Mauglího, aj keď som ho čítal už po desiatykrát. Jednoducho legendárny príbeh :). ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Až ve třetím desetiletí se dostávám k Disneyho klasikám. A je mi trošku líto, že až tak pozdě. Animace úžasná, příběh lehký jako vánek, písně sic trochu vousaté, ale veselé, Baghíra s charismatem a Balů je prostě pravý "bigbuddy." Je tam v tempu cítit rok výroby, ale dětem určená stopáž žádnou nudu nedovolí a člověk vskutku zarelaxuje beze stopy studu. V džunli se našlo lidské mládě, událost roku a změna pro včechny!... 80% ()

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama