Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer

Obsahy(1)

Panter Baghíra najde při své každodenní procházce džunglí v rozbité loďce opuštěné děťátko. Nejbližší lidské obydlí je vzdáleno mnoho dní cesty a bez mateřské péče je dítě odsouzeno k záhubě. Baghíra se proto děťátka ujme. Desetkrát nastaly deště a desetkrát zase ustaly. Žádné "lidské štěně" není možná šťastnější, a přece Baghíra ví, že se jednoho dne bude muset Mauglí vrátit k lidem... Jedné noci se vlčí stařešinové sešli na poradní skále. To proto, že se po deseti letech do džungle vrátil tygr Šírkán, známý svou nenávistí k lidské smečce. Vlčí rada rozhodne, že se chlapec musí bezodkladně vrátit k lidem. Panter Baghíra ho má dopravit do vesnice. Mauglí se však nechce rozloučit se svými zvířecími přáteli a chce zůstat v džungli. Při cestě pralesem se Mauglí spřátelí s hravým medvědem Balúem, který ho učí, jak se má bránit v boji se zvířaty i jak se má těšit ze života. Baghíra ví, že Mauglí se musí co nejrychleji dostat z džungle, neboť tygr přichází. Mauglí se ale Šírkánovi postaví: i když je ještě malý, nebojí se ho, nebude před ním utíkat. Chopí se hořící větve a bije tygra hlava nehlava. Šírkán se bolestí a strachy raději odplazí. Všichni se radují. Mauglí slibuje, že teď už je nic a nikdo nerozdělí. Vracejí se do nitra džungle, když tu chlapec zahlédne u řeky holčičku nabírající vodu. Mauglí je okouzlen. Chce si ji prohlédnout a vůbec nepozoruje, že se vzdaluje svým kamarádům a následuje dívenku až do vesnice. Baghíra ví, že se to muselo stát. Balú neví co má říct, vždyť věřil, že z Mauglího bude jednou báječný medvěd... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (152)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na tuto kreslenou klasiku jsem se opravdu moc těšil a jsem rád, že jsem dostal přesně to co jsem očekával. I přes fakt, že se zde nevyskytuje pevný příběh je "Kniha džunglí" pro mě nejzábavnější ručně kreslená Disneyovka, kde spousta zábavných a skvěle namluvených postaviček (ať už v originále tak i v českém dabingu) předvádí zajímavá taneční čísla v rytmu krásné hudby a to vše v úžasně namalovaném světě, kde se pořád něco děje. Výborná zábava. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Posledná "disneyovka", na ktorej sa podieľal Walt Disney. Animácia zvierat je zaslúžene kultová, ale pozadie (a celkovo atmosféra džungle) už taká pôsobivá nie je. Rovnako osekaný príbeh tiež nepatrí k tomu najlepšiemu z Disneyho tvorby (resp. filmy s ešte redším dejom bývali lepšie dramaturgicky zvládnuté). Ale The Bare Necessities je parádna pesnička. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Asi nejtradičnější záležitost, kterou každý od Walta Disneye moc dobře zná. Kniha džunglí je něco, co ani nepotřebuje veliké představování (nebo spíše žádné). Snad jen poznámka k tomu jak zajímavou genezí prochází sympatie k téhle pohádce. Jako malý jsem na tom měl rád hlavně ta zvířata, pak zase přírodu a teď ocením celkovou atmosféru, která je vlastně taková strašně uklidňující. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že se vrátím na pár chvil do dětských let, a to disneyovkou, která mi unikala odjakživa. Bohužel mě tento film úplně minul. Děj nulový, zábava žádná, nechápu asi. Písničky se mi nezdály ani hezké, ani chytlavé. Balu nemusel být takový idiot a Šerchán takový posera.... Škoda. Zlatá Nová kniha džunglí z roku 1994. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to lepší. Animovaný film není špatný, jen se v něm moc neděje a postavy přicházejí, zazpívají a pak opět mizí. Oproti mladším animákům jsou ty písničky dost na jedno brdo a po chvilce začnou nudit. Naštěstí jsou tady sympatické postavy od Mauglího, Baghíra a samozřejmě nesmí chybět medvěd Balú. Viděl jsem lepší animáky od Disneyho přesto pořád velký nadstandard. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (13)

  • Medveď Baloo, panter Bagheera a slon Hathi majú mená podľa pomenovania svojho druhu v hindčine. Shere Khan znamená v hindčine "kráľ tiger". (LadyJinx)
  • V scéne, keď Bagheera presviedča plukovníka Hathiho, aby pomohol nájsť Maugliho, Hathiho žena Winifred sa vyháža, že prevezme velenie stáda, ak Hathi chlapca hľadať nepomôže. Hathi je pobúrený myšlienkou, že by ženská mala viesť stádo. Vtip je v tom, že v prírode vedie slonie stádo vždy slonica - matka, kým dospelí samci žijú spravidla samotársky. Ako jediná slonica v stáde by bola vodkyňou tak či tak Winifred. (LadyJinx)
  • Jde o poslední film Walta Disneyho, který vznikal pod jeho vlastním dohledem. (hippyman)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama