Reklama

Reklama

Záchranáři

Trailer

Obsahy(1)

Do myší záchranářské organizace se dostane vzkaz v láhvi od malé Penny, která byla unesena z místního sirotčince. Organizace vysílá na misi odvážné myšky Bianku a Bernarda. Ty zjistí, že za únosem je Medúza, majitelka vetešnictví. Medúza míří do Čertí zátoky, kde Penny vězní ve vraku starého parníku. Každý den posílá dívenku do tmavé pirátské jeskyně, kde musí hledat bájný diamant pirátů. Myšky Penny najdou a společně s ní vymyslí plán útěku. Medúza ráno odvede Penny do jeskyně, aby znovu hledala diamant. Penny má s sebou obě myšky, kterým se podaří diamant najít. Když ho Penny předává Medúze, uvidí to její pomocník Čmuchal a začne se s ní o něj prát. V nestřežené chvíli myšky a Penny utíkají. Za chvíli mají ale v patách Medúzu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Han22 

všechny recenze uživatele

Konečně v roce 1977 animák bez výhrad. Dvě roztomilé myšky (mírně zbabělý Bernard a dáma Bianca) se vydávají zachránit malou nešťastnou holčičku. Tu vězní v bažinách šílená babinza Medúza s přitroublým sluhou a dvěma krokodýly, aby ji našla obří diamant. Krásně nakreslené, temné lokace se vyvedly, je tu spousta zvířátek (hyperaktivní komár, albatros-letadlo, smečka jižanských vidláků s pálenkou), pár vtípků (krokodýli hrající na piano :D) a nechybí ani nějaká ta napínavá situace či zběsilá honička ve finále. Písničky spíše průměrné, ale není jich moc. A celkově Záchranáři nejsou žádnou nesmrtelnou klasikou, ani žádným humorným nářezem, jen hezkou pohádkou pro děti z dob kdy to Disney ještě uměl. A mě to na 4* bohatě stačí. Animovaný film roku 1977. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Odvážné myšky Bernarda a Bianci v kresleném dobrodružném příběhu, plný vymožeností a triků tehdejšího studia Walt Disney. Myšky v pověření Mezinárodní myší záchranné organizace osvobodí malou holčičku z chapadel zlé medúzy. Roztomile kýčovitý Disneyův půvab- pečlivá kresba, originálně a vtipně ztvárněné zvířecí postavičky i velká záplava hudby, to vše mně na tomto méně známém snímku zaujalo a líbilo se mi. Elegantní miss Bianca a její bodrý průvodce Bernard prožili ještě dalších 1990 dobrodružství jako The Rescuers Down Under. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Bernard a Bianca to ani u těch důslednějších tuzemských fanoušků světa mistra Walta nemají snadné. Svého času to sice dotáhli alespoň do edice krásných výpravných knížek od Egmontu, ale v kinech se na rozdíl od slavnějších kolegů dodatečného uvedení nedočkali. A byla to škoda. V pohádce bez princezen či hrdinských reků se to hemží hlavně odvážnými myškami, popletenými ptáky nebo maniakálními lidskými existencemi, ale tím spíš mají záchranáři v disneyovském světě své pevné místo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónaTržby USA $71,215,869Tržby Celosvetovo $72,200,000║ Mierne temnejšia Disneyovka než býva zvyčajne zvykom ale za to graficky pútavá, dokonca na to že dej sa odohráva v prítmí noci aj zábavná, k tomu tu je veľa zaujímavých postavičiek. /80%/ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Napínavá a docela ponurá Disneyovka, kde je holčička ze sirotčince nucena pátrat po velkém diamantu v úzkém jeskynním komplexu. Myší OSN zachycuje volání o pomoc a vysílá dvojci dobrovolníků na misi ji zachránit. Jako děcko jsem viděl druhý díl a o tomhle neměl ani ponětí takže si doplňuju vzdělání. Jižanské reálie, bažiny a psychotická mrcha v roli hlavního záporáka jsou v téhle variaci na Rychlou rotu tím nejlepším. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Do širšího povědomí se film dostal v roce 1999, kdy byl odhalen podprahový obraz nahé ženy v okně, což způsobilo navrácení přibližně 3,4 miliónů kopií, čímž se Disney pokusilo obnovit svou důvěryhodnost. Za tímto činem zřejmě nestojí žádný z animátorů, jelikož byla prý přidána až v postprodukci. [Zdroj: kinobox.cz] (Duoscop)
  • V začátcích projektu se zvažovalo, že by hlavní zápornou postavou mohla být Cruella De Vil, která se objevila ve seriálu 101 dalmatinů (od r. 1961). (..Lucas..)

Reklama

Reklama