Reklama

Reklama

Záchranáři

Trailer

Obsahy(1)

Do myší záchranářské organizace se dostane vzkaz v láhvi od malé Penny, která byla unesena z místního sirotčince. Organizace vysílá na misi odvážné myšky Bianku a Bernarda. Ty zjistí, že za únosem je Medúza, majitelka vetešnictví. Medúza míří do Čertí zátoky, kde Penny vězní ve vraku starého parníku. Každý den posílá dívenku do tmavé pirátské jeskyně, kde musí hledat bájný diamant pirátů. Myšky Penny najdou a společně s ní vymyslí plán útěku. Medúza ráno odvede Penny do jeskyně, aby znovu hledala diamant. Penny má s sebou obě myšky, kterým se podaří diamant najít. Když ho Penny předává Medúze, uvidí to její pomocník Čmuchal a začne se s ní o něj prát. V nestřežené chvíli myšky a Penny utíkají. Za chvíli mají ale v patách Medúzu... (TV Nova)

(více)

Recenze (21)

Němi 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale vcelku originální příběh, nádherná animace, které ještě slovo kýč nic neříká a typické atributy filmů Walta Disneyho z dob, kdy je nestačili "tvořivci" dotáhnout do absurdního maxima a zprotivit každému nad (mentálních) deset let. Například song Rescue company je slušná hitovka :) Snad jen ten příběh byl až moc bez dramatických nástrah. Alespoň minimální gradace, napínavá scéna... Jinak totiž není moc co vytknout. Postavy jsou sympatické, dobře napsané, animace s důrazem na hnědou, červenou a zelenou stylová (je-li dokonalost styl), pár decentních gagů by se také našlo a stopáž tak akorát... Milá jednohubka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónaTržby USA $71,215,869Tržby Celosvetovo $72,200,000║ Mierne temnejšia Disneyovka než býva zvyčajne zvykom ale za to graficky pútavá, dokonca na to že dej sa odohráva v prítmí noci aj zábavná, k tomu tu je veľa zaujímavých postavičiek. /80%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bernard a Bianca to ani u těch důslednějších tuzemských fanoušků světa mistra Walta nemají snadné. Svého času to sice dotáhli alespoň do edice krásných výpravných knížek od Egmontu, ale v kinech se na rozdíl od slavnějších kolegů dodatečného uvedení nedočkali. A byla to škoda. V pohádce bez princezen či hrdinských reků se to hemží hlavně odvážnými myškami, popletenými ptáky nebo maniakálními lidskými existencemi, ale tím spíš mají záchranáři v disneyovském světě své pevné místo. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Odvážné myšky Bernarda a Bianci v kresleném dobrodružném příběhu, plný vymožeností a triků tehdejšího studia Walt Disney. Myšky v pověření Mezinárodní myší záchranné organizace osvobodí malou holčičku z chapadel zlé medúzy. Roztomile kýčovitý Disneyův půvab- pečlivá kresba, originálně a vtipně ztvárněné zvířecí postavičky i velká záplava hudby, to vše mně na tomto méně známém snímku zaujalo a líbilo se mi. Elegantní miss Bianca a její bodrý průvodce Bernard prožili ještě dalších 1990 dobrodružství jako The Rescuers Down Under. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Napínavá a docela ponurá Disneyovka, kde je holčička ze sirotčince nucena pátrat po velkém diamantu v úzkém jeskynním komplexu. Myší OSN zachycuje volání o pomoc a vysílá dvojci dobrovolníků na misi ji zachránit. Jako děcko jsem viděl druhý díl a o tomhle neměl ani ponětí takže si doplňuju vzdělání. Jižanské reálie, bažiny a psychotická mrcha v roli hlavního záporáka jsou v téhle variaci na Rychlou rotu tím nejlepším. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myšky Bernard a Bianca plující po temné řece, bojácně se tisknoucí k sobě... odvážný racek letec...samé pěkné vzpomínky mám na tento parádní animovaný film. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

treba povedat ze 4 hviezdicky su cisto z nostalgie (jedna z mnoha videokaziet ktore sa dost casto obracali v mojom videu) lebo viac menej je to cista trojka... neviem si predstavit ze by sa tento namet dostal dnes do vyroby lebo je celkom dost temny a to sa hlavne tyka vyuzavania malej penny na otrocku pracu, medusa ma zbran a vyhrozuje nou nielen dietatu ale i ostatnym naokolo (v dnesnej dobe dost politicky nekorektne a to sa nenosi)... animacia je na spickovej urovni ako u vacsine disneyovek a vsetky postavy ci uz zvieracie alebo ludske vyzeraju vynikajuco... najvacsiu vytku mam vsak k zvukovej stranke filmu, ktora je neskutocne odflaknuta. hudbu je pocut minimum, ziadna hlavna linka ktora by bola zapamatania hodna, pesnicky dej nikam neposuvaju ale su len vyplnou, pocas vacsiny scen nie je ziadna hudba ale ani ziadne alebo minimum zvukovych efektov! napriklad nahanacka vazky a netopierov je skvele nakrutena ma sem tam dobry napad, ale pocas celej sceny pocujeme len bzukot vazky a netopierov!!! tomu hovorim zabita scena ktora mohla byt jednym z vrcholov filmu a takychto pasazi sa tam nachadza neurekom co je skoda... a posledna vytka smeruje k dabingu myssich hrdinov ktory je dost slaby, to sa hlavne tyka bernarda ktory je strasne iritujuci... ale ako som povedal nostalgia zohrala svoje tak take slabsie 4 hviezdicky si to zasluzi... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným trochu temnější a pro menší děti jistě strašidelnější disneyovka. Malá Penny je roztomilá a jejím zachráncům musíte logicky fandit. Dokonce ani písničky (viděla jsem v originálním znění) mi nevadily. Milý film. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh ani animácia ma nejak extra neoslovili, ale na celkom zábavný humor sa dalo pozerať (hlavne s gunárom-lietadlom). Hodnotenie: 60 % ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl obrázkovou knížku, která byla o dvou myškách, které zachraňují malou holčičku. No a potom jsem náhodou narazil na tento animovaný filmek. Takže spíše trochu z nostalgie dávám o * navíc. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Konečně v roce 1977 animák bez výhrad. Dvě roztomilé myšky (mírně zbabělý Bernard a dáma Bianca) se vydávají zachránit malou nešťastnou holčičku. Tu vězní v bažinách šílená babinza Medúza s přitroublým sluhou a dvěma krokodýly, aby ji našla obří diamant. Krásně nakreslené, temné lokace se vyvedly, je tu spousta zvířátek (hyperaktivní komár, albatros-letadlo, smečka jižanských vidláků s pálenkou), pár vtípků (krokodýli hrající na piano :D) a nechybí ani nějaká ta napínavá situace či zběsilá honička ve finále. Písničky spíše průměrné, ale není jich moc. A celkově Záchranáři nejsou žádnou nesmrtelnou klasikou, ani žádným humorným nářezem, jen hezkou pohádkou pro děti z dob kdy to Disney ještě uměl. A mě to na 4* bohatě stačí. Animovaný film roku 1977. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Tento film není u nás tolik známí což je velká škoda. Animace podle mě zase o krok postoupila, ale né o moc. Příběh mě také mile překvapil, protože je velmi originální a celkem zajímavý. Postavy jsou taky moc zajímavé. Jsou zajímavý dobré charaktery i špatné charaktery (tím myslím záporáci). Jediný problém filmu je to že byl místy trošku natahovaný ale ničemu to moc nevadí. Tento film mě mile překvapil a 80% (4 hvězdy z 5). ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Uřvaný a přemrštěně akční animák. Nelíbil se mi, tři dávám jen za syna, že se na to vydržel dívat víc než jednou. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tak hezký a milý příběh. Na svoji dobu moc pěkně udělaný a už vím, jak se dali Bernard a Bianca dohromady. Neměla jsem tu možnost to vidět jako malá holka, ale i v téhle době mi to udělalo radost. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přesně naopak to mám s hodnocením prvního a druhého dílu. Zatímco Záchranáři se mi až tolik nelíbili, Záchranáři u protinožců kapánek víc, přičemž zdejší uživatelé toto hodnocení převrátili naruby. Nezaujaly mě ani písničky ani příběh jako takový. Umím si představit údernější rotu v podobě psů nebo koček i vzhledem k velikosti. Navíc zlatá horečka už dávno skončila a pokud Medúza prahne po bohatství, jistě by nepoherdla všemi diamanty i těmi menšími, i když by i nadále toužila po tom největším. Jedinou humornější stránku poskytoval pták jako letadlo. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých menej známych Disneyoviek. Veľmi ma neohúrila. Animácia je napríklad v porovnaní s o 22r staršou Popoluškou výrazne horšia. Dej je trošku chaotický a nudný. Tiež tu chýba nejaký silný odkaz. Okrem slabého "keď sa máš zle, pozri sa na hviezdu a bude ti lepšie" si človek z toho veľa nezoberie. Napriek tomu som rád, že som to videl. Je tu pár úsmevných situácií a troška napätia. 60% - 3* ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

"Sometimes, some crimes go slippin' through the cracks; But these two gumshoes are pickin' up the slack; There's no case too big, no case too small; When you need help, just call..." zmatečný příběh, nezajímaví protagonisté, nijak úchvatná animace. To co z toho vzešlo později bylo mnohem lepší. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Rýchla rota bez Chipa a Dalea. Podceňovaná žena vyráža na dobrodružstvo a dokazuje, že na to má (pokrokové sedemdesiatky :-D ), pričom jej pomáha rovnako podceňovaný údržbár. Spolu tvoria sympatickú dvojicu. Na pár momentoch som sa dobre zasmial. Záporáčka nie je najhoršia, ale na Disney zlodušskú elitu proste nedosahuje. Celkovo som spokojný, jedná sa o milý animák. ()

Reklama

Reklama