Reklama

Reklama

I po smrti svého zakladatele si Studio Walta Disneyho snažilo udržet svůj náskok na poli animace a v pravidelných intervalech vyrábět celovečerní animované filmy pro kina. Náměty těchto produkcí byly klasické i moderní pohádky a také známé příběhy z historie. K nim patří legenda o Robinu Hoodovi, anglickém zbojníkovi ze Sherwoodského lesa, který bohatým bral a chudým dával. Disneyovští tvůrci pod vedením známého režiséra a producenta německého původu Wolfganga Reithermana (101 dalmatinů, Kniha džunglí) známý příběh zpracovali v roce 1973 se zvířecími hrdiny – lišákem (Robin Hood), lvem (princ Jan), medvědem (Malý John), jezevcem (bratr Tuck), vlkem (šerif z Nottinghamu) a dalšími. Každá správná disneyovka obsahuje písničky a nejinak je tomu i tady – jedna z nich, nazvaná Love, byla dokonce nominovaná na Oscara. A celý soundtrack filmu byl poctěn nominací na Cenu Grammy. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Robin Hood patří spíše mezi průměrné filmy studia Walta Disneyho. Děj je hodně jednoduchý, v podstatě by se dal shrnout do pár vět. Postavy jsou i na animovanou pohádku až příliš extrémně černobílé. Ale jinak je to docela svižné, s povedenou hudbou, celkem vtipné a rychle to uteče. Průměrné 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic moc neočekával ale dopadlo to celkem dobře. Animace zase o krok postoupila což je velmi milé potěšení. Příběh Robina Hooda asi všichni známe. Robin Hood okrádá bohaté a dává chudým. To co musím vyzdvihnout je Robin Hood který je naprosto dokonalá a sympatická hlavní postava a celí film mu budete fandit. Nevím co dál říct, 80% ( 4 hvězdy z 5). ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Příběh Robina Hooda, zasazený do zvířecího prostřední, to samo o sobě zní velmi lákavě. Nicméně až na místy povedenou hudbu jsem byl velmi zklamaný. Postrádal jsem charismatické postavy, lepší děj a celková atmosféra na mě moc nezapůsobila. Animace, na tu dobu jistě bezkonkurenční, působí dnes již velmi vtipně a asi nemá cenu ji nějak více rozebírat. Celkově mi Robin Hood přišel dějově velmi prázdný, prakticky divákovi nemá co nabídnout, krom dnes již zažitých pohádkových klišé a nějaké té chytlavé písničky. Očekával jsem daleko víc. Jednoznačně jedna z těch velmi špatných pohádek od Disneyho. 2/10. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jůů.. přesně tyto obrázky, co jsou zde na CSFD, jsem si celé dětství prohlížela v jedné ze svých Disney knížek. Nevím, jak zhodnotit, co přesně se mi na tom líbí. Je to čistě ta nostalgie a láska. Objektivně přiznávám, že to možná není tak úchvatné veledílo, ale ty vzpomínky mi nikdo nevezme :) Raději bych, aby se děti dívaly na takovou to čistou krásu nezaobalenou do pozlátka, jako je tomu u kdejaké ptákoviny pod záštitou 3D technologie. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více. Mám rád staré Disneyho pohádky a byl jsem zvědaví, jak bude vypadat v jeho podání samotný zbojník z Sherwoodského lesu. Samotný film je dost hravý a má dobré nápady a pořád se tam něco děje. Problém je, že mě to tolik nechytlo a místy jsem se trochu nudil. Fakt jsem se těšil a o to více mě to mrzí, že mi to tolik nesedlo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Aby se ušetřilo, tvůrci hodně „obkreslovali“ ze starších disneyovek. Například taneční scény se nápadně podobají tancům ze Sněhurky a sedmi trpaslíků (1937), malý John se zase pohybuje nachlup stejně jako medvěd Balú z kreslené Knihy džunglí (1967). [Zdroj: kafe.cz] (Duoscop)
  • Tvůrci původně do role faráře Tucka obsadili pěkně růžovoučké prasátko. Producent však tento počin ihned zamítl z obavy, že by je církev mohla žalovat. Proto z něj nakonec udělali alespoň šedivého jezevce. (Rodriguez)

Reklama

Reklama