Reklama

Reklama

I po smrti svého zakladatele si Studio Walta Disneyho snažilo udržet svůj náskok na poli animace a v pravidelných intervalech vyrábět celovečerní animované filmy pro kina. Náměty těchto produkcí byly klasické i moderní pohádky a také známé příběhy z historie. K nim patří legenda o Robinu Hoodovi, anglickém zbojníkovi ze Sherwoodského lesa, který bohatým bral a chudým dával. Disneyovští tvůrci pod vedením známého režiséra a producenta německého původu Wolfganga Reithermana (101 dalmatinů, Kniha džunglí) známý příběh zpracovali v roce 1973 se zvířecími hrdiny – lišákem (Robin Hood), lvem (princ Jan), medvědem (Malý John), jezevcem (bratr Tuck), vlkem (šerif z Nottinghamu) a dalšími. Každá správná disneyovka obsahuje písničky a nejinak je tomu i tady – jedna z nich, nazvaná Love, byla dokonce nominovaná na Oscara. A celý soundtrack filmu byl poctěn nominací na Cenu Grammy. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to takové dost dětské. Ale v takové míře, že mi to nevadí a naopak se mi to líbí. Sice bych uvítal lepší děj, míň cucání palce a míň písniček (ačkoli se mi jedna líbila), ale jinak už nemám co vyčítat. Je to pěkná a milá pohádka, se sympatickými postavami, rozumnou stopáží, taky jsem se u ní nenudil a pár vtipných (groteskních) scén se tam taky našlo, takže za mě celkem spokojenost. Mohlo to vypadat samozřejmě líp, ale i tak to funguje. Slabé 4* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Asi už jsem ten samý příběh viděl v moc verzích, takže mě tahle varianta kdovíjak nenadchla. To disneyovské ladění je sice hezké, postavy jsou sympatické a dětem se to určitě bude moc líbit, ale pro dospělého je to přece jenom dost infantilní. Na vypnutí hlavy ale super. 65% ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Jako chápu, že se musí brát ohled na ročník vzniku filmu, ale že to bude až taková nuda, to ani děti nečekaly...40% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsme měli doma na videokazetě a daboval ji jeden člověk. To je nejsilnější zážitek, který si pamatuji. Co se týče děje, tak vím, že jsem tento příběh neměla moc ráda a jako dítě mě některé animované výjevy děsily. ()

Diego 

všechny recenze uživatele

V porovnání s ostatními filmy z té doby, graficky odfláknuté. Velmi dětské a připomínalo mi to spíše scénky Looney Tunes s Médou Bedou dohromady, než celovečerní film od Disney. Pro mě to nemělo ani nostalgické kouzlo. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více. Mám rád staré Disneyho pohádky a byl jsem zvědaví, jak bude vypadat v jeho podání samotný zbojník z Sherwoodského lesu. Samotný film je dost hravý a má dobré nápady a pořád se tam něco děje. Problém je, že mě to tolik nechytlo a místy jsem se trochu nudil. Fakt jsem se těšil a o to více mě to mrzí, že mi to tolik nesedlo. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Disney opět utočí v jiné kultovním a slavném příběhu. Opět po svém. Jako bajka. Pro děti. Samozřejmě mluvíme o dobrém filmu. Pro mě osobně málo epický a nějak extrémně zajímavý, ale stále jako milé filmové dílo. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V podstatě jediné, co zaujalo a pobavilo, byla dvorní dáma. Humor nenápaditý a primitivní, příběh fádní - nemá žádné tempo ani nějaké napětí - a písničky (alespoň v české verzi) taky žádná sláva. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Robin Hood patří spíše mezi průměrné filmy studia Walta Disneyho. Děj je hodně jednoduchý, v podstatě by se dal shrnout do pár vět. Postavy jsou i na animovanou pohádku až příliš extrémně černobílé. Ale jinak je to docela svižné, s povedenou hudbou, celkem vtipné a rychle to uteče. Průměrné 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak ani druhý animák z roku 1973 mě extra nechytl. Disney nebyl moc ve formě a tak bůhvíproč natočil stokrát natočený příběh Robina Hooda se zvířátky jako třeskutě vtipnou komedii. Pár scének z legendy, pár animákovitých honiček, ultradementní princ Jan mlátící po hlavě hada a prakticky nulové napětí, příběh nebo nějaký pocit hezké pohádky. Párkrát jsem se zasmál (tlustá slepice hrající americký fotbal, ghetto dialogy), finále je i mírně napínavé, ale celkově tohle je animák opravdu pro nejmenší. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

21. animovaný celovečerní film ze studia Walta Disneyho, vychází z anglické legendy. Přiznává však americké zpracování. Značná část herců, kteří namluvili postavy ve filmu, byli Američané, kterí se proslavili ve westernových filmech. Potulního zpěváka kohouta Alan-a-Dalea namluvil folkový zpěvák Roger Miller, medvěd Little John nazývá Robina Hood Rob a prince Johna P.J., stráže-nosorožci se slepicí Lady Kluck hrají americký futbal. Příběh je humorný, má dobrý spád, animace je na úrovni. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Překvapivě neinfantilní vtipná Disneyovka s tradičně kvalitním dabingem,která pobaví i dospělé.Animace je stejná jako např. u známější Knihy džunglí,na které se podílel stejný režisér. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

robin hood se zvířátky, prakticky šlo jen o vikreslení zbojníka, první část, chudoby druhá, roztomilých dětí a krásné mariany a na konec represe od zlého bratra krále. Výsledkem byl velký útěk z vězení. Nějak mi tam chybělo něco vtipného, připadalo mi to moc vážné a strohé... ()

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

X-té zpracování Robina Hooda, teď se toho chopil samotný Disney. Žádná postava tu není na škodu, všechny zapadají do světa Robina Hooda. Záporák je průměrný, ale filmu moc nevadí. Vytknul bych nezajímaví děj, který nemá čím překvapit. Finále je výborné, narozdíl od posledního Disneyovek, co jsem viděl (Aristokočky, Kniha džunglí, Meč v kameni). Písně nejsou k zahození, i přesto že v rámci Disneyho nejsou nejznámější. I když postavy jsou poměrně dobré, tak tu nedostávají prostor, který by si zasloužili, jelikož film má jen 90 minut. Celkem dobrá Disneyovka, ale spíš patří k těm průměrnějším. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Příběh Robina Hooda, zasazený do zvířecího prostřední, to samo o sobě zní velmi lákavě. Nicméně až na místy povedenou hudbu jsem byl velmi zklamaný. Postrádal jsem charismatické postavy, lepší děj a celková atmosféra na mě moc nezapůsobila. Animace, na tu dobu jistě bezkonkurenční, působí dnes již velmi vtipně a asi nemá cenu ji nějak více rozebírat. Celkově mi Robin Hood přišel dějově velmi prázdný, prakticky divákovi nemá co nabídnout, krom dnes již zažitých pohádkových klišé a nějaké té chytlavé písničky. Očekával jsem daleko víc. Jednoznačně jedna z těch velmi špatných pohádek od Disneyho. 2/10. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic moc neočekával ale dopadlo to celkem dobře. Animace zase o krok postoupila což je velmi milé potěšení. Příběh Robina Hooda asi všichni známe. Robin Hood okrádá bohaté a dává chudým. To co musím vyzdvihnout je Robin Hood který je naprosto dokonalá a sympatická hlavní postava a celí film mu budete fandit. Nevím co dál říct, 80% ( 4 hvězdy z 5). ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre najmenších. 4 ročný syn mal rodosť zo zvieratok a vtipných scénok. Ale žiadna iná pridaná hodnota tam nie je. Aj graficky by to mohlo byť zvládnuté lepšie. Príbeh veľmi jednoduchučký. Ozaj pre najmenších. ()

Reklama

Reklama