Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rosalie Richardová je nalezena znásilněná a mrtvá pod útesem u moře... Je to vůbec poprvé, co se na Magdalenských ostrovech stane takový krutý čin. Její smrt obrátí poklidný život seržanta André Surprenanta vzhůru nohama. Seržant André Surprenant je policejní důstojník a otec rebelující puberťačky, který se snaží žít obyčejný poklidný život muže po rozvodu. Jeho práce spočívá v dohledu nad dodržováním venkovského práva na Magdalenských ostrovech (Quebec), což je ironie osudu, neboť se velmi bojí vody a nepomáhají ani lekce plavání, kterými chce svou fobii překonat. Jeho život se zcela změní, když je na útesu nad mořem nalezena osmnáctiletá Rosalie Richardová znásilněná a mrtvá. Z Montrealu přijíždí inspektor Gingras, aby vraždu vyšetřil. Surprenant si všimne, že se policisté z hlavního města zaměřují na nejasná fakta a rozhodne se sám pustit do vyšetřování společně se svou parťačkou Genevieve Savoiovou, která ho miluje. A všichni vesničané jsou rázem podezřelí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprosto fascinující byla ustřední dvojice policajtů. Oba na mně působili děsně zaprdle, že by se jim do ksichtu vysmál i šnek, absolutně z nich nešla žádná autorita o to šokující bylo , když na ně někdo yvstaqrtoval jak s ním hned zametli a skolili ho, to bylo rychlejší než Slyovi splašený kladiva v akci. Ovšem to nebylo všechno co mě ztopiřilo, třeba způsob zatýkání byl taky jak z Alenyk v říši divů. Oni normálně přišli k nějakýmu chlapovi, ve sklepe objevili péčka, tak ho zatkli. Přítáhli ho na policii a tam jim šéf řekl, máte špatnýho, děte sebrat tamhle toho, v tu chvíli nebylo ani jediný slovíčko důkazu, proč zatkli toho či onoho a vypadalo to jako když policie zatýká vraha systémem šťastných deset. No a třetí pecka jak kráva, když z ničeho ty dva zaprdlíci spolu začnou šukat, to sem byl už jako v jiřikově vidění. Ta ženská ho vždy nepochopitelně pochvalí, on na ní čumí jak včela bez žihadla a najednou ěup a už se odávaj bouchaný. Jako jestli to takhle funguje na Magdalenských ostrovech, možná bude na čase změnit adresu a poznat trošku krásy Magdalénských ostrovů. Přes všechno mnou napsané se však jedná o docela zajímavou kriminálku jejichž největší síla spočívá v atmosféře, specifickým prostředí a poměrně gradujícímu finále. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl jsem skeptik, když jsem na tuhle kanadskou kriminálku šel. Ale pořád mě přitahovalo to prostředí, ve kterém se odehrávala, takže jsem se na ní i tak rozhodl podívat. Magdalenské ostrovy jsou dost zajímavé místo a ještě zajímavější jsou na vraždu a její filmové odvyprávění. Průser ale tkví v hlavních rolích. Jednak je ten vyšetřovatel s tou kolegyní dost nesympatický a jednak jednají tak, že hodnotit to policejní úřad v té nejzapadlejší vesnici uprostřed Vysočiny, budou nechápavě kroutit hlavou. Obviňují, zatýkají, nikoho se na nic neptají. Jednou přijdou, pronesou rozsudek, za chvíli to pro změnu zase všechno změní. Nikomu se neomluví, jenom nadávají. No, a když pak přijde řada na osobní život, taky se dvakrát nepředvedou. Ten fotr policajt byl dobrej zabedněnec, ještě že na konci na to alespoň přišel. Síla v tomto filmu nicméně tkvěla ve, chvíli až, severská atmosféře, za kterou mohly především ty ostrovy. Mít to lepší zpracování, propracovanější postavy a smysluplnější jednání, byla by tahle kriminálka fakt dobrá. Takhle jsou dobrý fakt akorát ty ostrovy v samotných záběrech, které jsou místy opravdu krásné. To je ale vše. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ JSEM VENKOVSKÝ POLICAJT. MOJE MÍSTO JE TADY.…“ /// Ostrov co smrdí rybinou … možná to mohlo bejt Islandský … taky to ,,severský“ tempo… Vyloženě nenudí, ale žádnej dechberoucí sprint nečekejte. Kam taky chvátat. K vraždě tady dochází maximálně jednou (dvakrát) za 20 let, vokruh podezřelejch se (klasicky) neustále zvětšuje, ale naštěstí i trochu ,,kriminálně“ přituhuje. Kouzlo tohodle filmu by mohlo bejt v jeho vobyčejnosti. Nikdo nic násilně nevovlivňuje (ani ta fóbie) a na jeho konci aspoň člověk nemá pocit ztráty času. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,On finit toujours par payer“, kterou v roce 2003 napsal Jean Lemieux jsem nečetl. 2.) Zjistím, že policejně myslet to může nejen Poirotovi. 3.) Thx za titule ,,mark82 a jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra, Marťania v hlavných úlohách a dialógy, ktoré sa vidia už len v Mestečku Twin Peaks. Čo viac si môžem priať... Ja pier-do-le! ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, skvělý prostředí, dobrá zápletka a stejně jsem měla pocit, že se dívám na nepovedenou detektivní parodii. Ano, fakt to jde všechno dohromady zvládnout, aneb i takového filmového průjmu lze zjevně úspěšně dosáhnout, gratuluji. Za to obsazení, herecký výkony a dialogy by se mělo popravovat. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Vždycky když jsem se probudil, tak jsem čuměl jako blázen - máme vraha...pak to bylo tak napínavý, že jsem usnul.... vzbudím se, ty woe máme zase vraha, jenom jinýho..... tak nevím - nebyl to sestřih seriálu? :( ()

Reklama

Reklama