Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Recenze (168)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Mě naopak (viz gouryella) příběh nepřijde zas tak světoborný, u Disneye se dají najít mnohem povedenější kousky... 3,5* ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Neskutečně temná a tématy komplexní Disneyovka, které však chybí silnější scénář a pevnější základy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $950,000Tržby za predaj DVD v USA $61,160,228 //počet predaných kusov 2,809,962║ Úžasná rozprávka, krásne si animátori pohrali s obrázkami, zábavné a rovnako tak aj dojemné! /100%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Stary klasicky film studia Disney sice neoplyva nadhernou animaci na jakou jsem dnes zvykli, ale zato ma nadprumerny pribeh - i kdyz mistami na muj vkus zbytecne sentimentalni. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, ano to je to legendární létající slůně s velkými ušima pokud se nepletu? Ve srovnání ale třeba s předchozím ale o to více spornějším snímkem Fantazie je ale animace a děj tohoto snímku zcela konvenční, přesto však tento snímek obsahuje i mnohé experimentální sekvence. V jedné a pro mě jako dítě nezapomenutelné scéně slůně vypije plnou mísu šampaňského a potom zažije vize hýřící barvami. Mě osobně se však ale nejvíce líbili záběry z přehlídky sladce růžových slůňat, které vešly do podvědomí a dějin animovaného filmu jako jeden z určitě nejoriginálnějších obrázků. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Krásné, magické... A nevím, jak tehdy, ale na dnešní Disneyovské poměry v podstatě i docela nekorektkní a podivně psychedelické... No kdo to kdy viděl, aby se v disneyovce hlavní hrdinové (notabene kreslení) opili :))) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) -"Did you ever see an elephant fly?" -"Well, I've seen a dragonfly." No sakra, pod vší tou "roztomilostí" se skrývá velmi temný příběh, což sice kvituji s povděkem, ale jinak mám přesně pocit, že to je kombinace kraťasu roztaženého na celovečerák a příkazu shora po předchozích finančních propadácích udělat film za co nejméně peněz. A karikovat animátory, co stávkovali, aby za svou práci dostali pořádně zaplaceno, jako opilecké klauny, to je docela sviňárna. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tenhle animovaný snímek kdysi patřil do mé sbírky, na kterou jsem se jako malý neustále díval, pamatuji si, jak jsem měl díky tomuto značně sentimentálnímu snímku slzy v očích a smutně sledoval osud malého slůněte, ještě živě si pamatuji scénu, kdy je Dumbo zavřen v karavanu a jeho chobot se houpe ven skrze mříže. Přestože kvalita animace není tak veliká jak jsme na ní zvyklí dnes, disponuje snímek jinými přednostmi, má srdce a laskavý příběh, který pohladí po duši, přesně to co dnešní přemodernizované pohádky již postrádají... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Otto Englander, Joe Grant, Dick Huemer / Predloha: Helen Aberson & Harold Pearl - Dumbo | Hudba: Frank Churchill, Oliver Wallace | Distribúcia: RKO Radio Pictures | Štúdio: Walt Disney Productions | Rozpočet: 950,000 $ | Tržby: 1,6 miliónov $ || Rozprávka, ktorú som v detstve videl niekoľkokrát na VHS, a vďaka muzikálovým číslam a podareným gagom ma to bavilo opätovne. Jednoducho klasika, rozbrnkávajúca i emočné struny diváka. 85% | VHS, 2.0, HU | ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dumba jsem dobrých patnáct možná dvacet let neviděl až teď. Je to pořád pecka. Srdeční záležitost. Malý lítací sloník patří k mým nejoblíbenějším Disneyovkám. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních Disneyovek, která kdy spatřila světlo světa a zároveň prý i nejoblíbenější snímek samotného Walta stvořitele. Původní, dnes již dávno klasický Dumbo poutá nejen na svou dobu kouzelnou animací, spoustou hudebních čísel (Oscar) a hlavně sentimentálním příběhem o odloučení dítěte, zde slůněte, od své matky a vzniku skutečného přátelství. Na dnešní dobu krátká stopáž nemá (až na snovou sekvenci) čas nudit a film si příjemně plyne k očekávanému závěru. Škoda jen, že si divák létajícího Dumba neužije víc. Jinak je to tradiční pohádka staré školy, kde není jen cukr a smích, ale i zdůraznění faktu, že život není peříčko a procházka růžovým sadem. Mně se to po boku malé dcerky o vánočních svátcích líbilo a třeba si jednou dám i novou verzi od Tima Burtona. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Dumbo ještě o něco delší a všechno to létání ze závěrečné montáže dostalo více prostoru, dal bych čtyři čisté a ani bych nemrkl. Takhle jsou to tři a půl spokojené hvězdičky. Dávám je především za úžasnou scénu s tančícími slony, za výborné vrány, parodicky dramatický začátek předcházející písni o čápech a za senzační dvojku malé němé slůně a ještě menší, mluvný a po čertech sympatický myšák. Záporem z nejzápornějších je ovšem i na Disneyho poměry neskutečně infantilní živá lokomotiva, brrr. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem bohužel během svého dětství vůbec neviděl. Ale věděl jsem, že by se mi líbil, protože mamka mi jako dítěti koupila knížku, kde byl příběh popsaný a to doplňovaly původní obrázky z filmu. Ten příběh jsem prostě miloval a pamatuji si, že před spaním jsem chtěl po mamce, aby mi četla jen tohle. Pak začal vycházet dětský časopis Dumbo a bylo jasné, že mi ho mamka prostě musí kupovat, protože tou dobou už jsem ten příběh miloval a tohle bylo ještě něco navíc. Ale i přes to všechno jsem ten film nikdy neviděl, pouze jsem ho znal z vyprávění. Až teď, ve svých 21 letech, jsem dostal poprvé možnost se na zfilmovaného Dumba podívat. A nebyl jsem zklamán. Ba právě naopak, film splnil veškerá má očekávání a potvrdilo se mi, že ten film je opravdu tak překrásný, jak jsem si ho představoval. Takže i když jsem ho viděl až v rané dospělosti, tak přesto mne provázel mým dětstvím a já ten příběh miloval a miluji ho dodnes. To je prostě pro mne klasika, která nikdy nezestárne a která stále bude mou nejoblíbenější animovanou Disneyovkou, ať se děje cokoliv. Celé je to úžasný příběh, který se prostě musí líbit i dospělým a proti kterému snad nikdo ani nemůže nic mít. Takže nejen díky nostalgii, ale především díky kvalitě filmu i celého příběhu o jednom malém sloním outsiderovi uděluji pět hvězdiček. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

To bylo tak hezoučké...! Možná se mnou někdo nebude souhlasit, ale ta animace je ve své nedokonalosti paradoxně mnohem silnější než přesné, avšak často velice chladné počítačové výtvory posledních X let... Navíc ten příběh je ohromně kouzelný a hravý, místy dojemný, ale ne nějak přehnaně sentimentální. Vtipná byla i taková jemná ironie, např. při zobrazování nadutých slonic. Dumbo ani nepodlehl nějakému moralizování, jak tomu bylo třeba později ve Lvím králi. No a když k tom přičtu na svou dobu dost překvapivou scénu s růžovými slony.... Dumbo byl vlastně průkopník psychedelie..:-)) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je geniální proto, že se na něj dá koukat dnes a bude se na něj možno dívat i z padesát let a pořád půjde o milý a příjemný zážitek. ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama