Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávka, aj keď by ma neprekvapilo, keby práve filmy tohto druhu zakorenili v deťoch nesprávne stereotypy o zvieratách, ako napríklad, že slon pije cez chobot, alebo že hroch môže spať pod vodou. Musím sa priznať, že ma to aj trochu nudilo – hoci mám kreslené rozprávky rád –, ale pre deti to je zaiste iný zážitok. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Otto Englander, Joe Grant, Dick Huemer / Predloha: Helen Aberson & Harold Pearl - Dumbo | Hudba: Frank Churchill, Oliver Wallace | Distribúcia: RKO Radio Pictures | Štúdio: Walt Disney Productions | Rozpočet: 950,000 $ | Tržby: 1,6 miliónov $ || Rozprávka, ktorú som v detstve videl niekoľkokrát na VHS, a vďaka muzikálovým číslam a podareným gagom ma to bavilo opätovne. Jednoducho klasika, rozbrnkávajúca i emočné struny diváka. 85% | VHS, 2.0, HU | ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

"To, co tě táhlo k zemi, tě vynese nahoru, Dumbo." Dumbo se nese zcela ve stylu linie Bambiho a já musím říct, že mi pořád tak nějak víc sednou pohádky o princeznách. I tak se mi ale tenhle ušatý slon líbí a scéna (a následné muzikálové číslo), kdy Dumbo přijde navštívit svou matku uvězněnou v maringotce, považuji za jednu z nejsilnějších scén v dějinách animovaného filmu. Dumbordéry byly už jen drobným detailem, který mě ponoukl dát tomuhle snímku tu čtvrtou hvězdu. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Milucky slonik Dumbo je stelesnenim nevinnosti. Ako krasne je tu zobrazena materinska laska. Oproti hranej verzii z roku 2019 je tento povodny animovany Dumbo vylucne pre male deti. Uz ako dospely divak, som sa zial pri Dumbovi nudila, nestacilo mi vidiet tie pekne zvieratka ako sa tulia k svojim mamickam. Asi najkrajsie a najdojimavejsie bolo stretnutie Dumba a jeho mamky len tak na dialku cez mreze, ako ho mamka s laskou hojda, to bolo fakt milucke. Naopak nepacili sa mi opite zvieratka a vsetky tie bublinkove vidiny. Jedna z najslabsich Disneyoviek, chybal mi tam jednoducho nejaky vacsi pribeh alebo aspon pekne pesnicky. Skoda. Ale pre deti super. 65%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jsem jediný, kdo si všímá, že spousta rodinných filmů, která zobrazuje ústředního hrdinu jako terč posměchu, vlastně navádí své dětské diváky k šikaně? A já už tohoto typu sentimentality mám ve filmech plné zuby. Zvlášť když se v řadách posměváčků objevují dospělé charaktery, které by měly mít rozum. V celkovém měřítku je pro mě Dumbo stejnak tou slabší Disneyho klasickou jednohubkou, jež pohřbila hlavně prapodivná pasáž s růžovými slony. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (12)

  • Prezident Harry Truman sa pri svojej návšteve Disneylandu v roku 1957 odmietol odviezť na Dumbovej atrakcii, pretože slony sú symbolom republikánov. (Raccoon.city)
  • Jedná se o jediný animovaný film studia Disney s hlavním hrdinou, který ve filmu nepromluví jediné slovo. (Mr.Hudson)
  • Patrí medzi najlacnejšie a najrýchlejšie produkované diela: animátori využili neprítomnosť „maximalistického“ šéfa, ktorý bol na služobnej ceste. (Hystory)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama