Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (266)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec tie temné miesta neboli až tak temné. Mám na mysli atmosféru a mysteriózny základ, vlastne nič prevratne mysteriózne som tu nepostrehol. Naproti tomu snímok disponuje zaujímavým príbehom na základe krimi odkrývania pozadia ohľadom vyvraždenia rodiny hlavnej hrdinky. Všetko nasvedčuje tomu, že šialený čin vykonal jej brat, ale je to skutočne tak? To je zároveň aj hlavným hnacím motorom snímku - zvedavosť, kto tú ohavnosť naozaj spáchal. Škoda, že tu hrala Ch. Theron, nie je moja obľúbenkyňa, aj keď musím uznať, že v tomto prípade sa prekonala, ležérne a drsňácke pózy jej pristanú. 65/100 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vážně by mě moc zajímalo, co tak důležitého měla na práci madam Atmosféra, že si neudělala čas přijít do Temných koutů. Někdo vyvraždí rodinu včetně malých dětí a mě to objede větším obloukem než Jižní spojka centrum Prahy? Co je mi platná vydařená Charlize, když v ději se tu skáče jak z Vyšehradu, tipnout si správného vrahouna by nedokázal ani Copperfield, nic nepodpoří ani muzika a režijní ruka se Brennerovi třese víc než jak by se měl třást divák před tím, jak to všechno dopadne...? Buď si někdo přečetl jen obal knížky a řekl si, že to stačí anebo ten někdo přeskočil několik stránek slepených po předčasné onanii nad tím, že Temné kouty budou stejné bingo jako Zmizelá. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle mě tedy Charlize, co by herečka hlavní role a spoluproducentka, pěkně naprdla. Čekal jsem, že to nebude kdo ví jak zářné, protože se o tom také kdovíjak zářně nemluvilo, ale Charlize je výborná herečka, jen leze veskrze do volovin - což se tady potvrdilo. Takovou dobu se to snaží budouvat nějakou atmosféru a začíná to pomalu vypadat, že by se z toho nějaké to mysteriózně-dramatické-thrillero vyklubalo, až šlápnete na lejno a rozmáznete ho po celé chodbě, kterou tenhle film je. Naprosto idiotskou pointu s chováním matky (spoiler! která se raději nechá zabít, aby s vrahem nechala samy čtyři/tři děti v baráku? Cože? Kvůli farmě? Ta je dětem u prdele, zajímá jen ji, děti by mohli za tetou i s ní a nějak by se to řešit dalo - zvolený způsob byla naprostá hovadina), stejně jako pointa s bratříčkem (spoiler! a jeho mladou milenkou s dítětem, přičemž oběma bylo u prdele, že uškrtila jeho sestru, wtf?). V tuhle chvíli jsem již věděl, že filmu víc jak dvě hvězdy dát nemůžu, ani kdybych fakt pod drogama kdy snad i chtěl. Jenže pak ještě přišel úplný závěr (spoiler!, kdy si oba zbývající rodinný dementi odpustili svoje chyby a viny)? Cože? Tohle už bylo fakt ultradementní a film šel doprdele. Čekal jsem, že on za to, co (ne)udělal zůstane hnít ve vězení, protože jeho sestřička, vědoma si toho, znovu potvrdí svoji původní výpověď a sama pak skočí pod kola prvnímu kamionu. Jediný, kdo tak zůstane znát pravdu bude její průvodce a člen Kill Clubu, který ale nebude moci nic dokázat a tak případ zůstane veřejně záhadou. A ono takovéhle lejno rozmázlé z toho vylezlo. Charlize, ty vole, co to děláš? ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je tahle tajuplná rozkrývačka vskutku výtečná. Střídání současné a minulé roviny vyprávění se vzájemně velice umě prolíná a postupně skvěle doplňuje celou skládanku. Ruku v ruce s odhalováním jednotlivých střípků toho, co se odehrálo, se odvíjí rovněž tak trochu pulzující atmosféra, která postupně nabírá na síle a v některých scénách je téměř dokonale mrazivá. Děj je promyšlený, ale nikoli překombinovaný, a vcelku přehledně ukazuje všechny okolnosti případu i počínání hlavních postav, zejména té ústřední, která v jeho průběhu prochází viditelnou psychologickou proměnou. Vše nakonec vrcholí ve velmi výživném závěru, který emocemi rozhodně nešetří. 90 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby režisér správně ponurou kriminálku nevyprávěl tak strašně těžkopádně, byl bych vysloveně nadšen. I přesto tady Charlize Theron opět předvádí poctivý výkon ženy s osudem šneka na štěrkové cestě a musím říct, že kvůli ní jsem celý film dokoukal až do konce. Postupné rozplétání zápletky nakonec způsobilo samotné nadšení ze závěru, který perfektně zlomil celý, temnotou nasáklý, příběh. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Libby (Charlize Theron) poprvé navštíví klub, si zahrála menší roli autorka knižní předlohy, Gillian Flynn. Tu zde můžete vidět, jak sedí na křesle se sekyrou v ruce. (hansel97)
  • Ve filmu je zmíněno datum vražd 13. 10. 1985. V knižní předloze je to ale 3. 1. 1985. (chelsea17)
  • Podle filmu i knížky má být postava Bena Daye o sedm let starší, než jeho sestra Libb. Ve skutečnosti je však představitelka Libby, Charlize Theron, o rok starší než filmový Ben, Corey Stoll. (hansel97)

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama