Reklama

Reklama

Království bílé čarodějnice

  • Čína Bai fa mo nu zhuan zhi ming yue tian guo (více)

Obsahy(1)

Na súmraku dynastie Ming je cisársky dvor je sužovaný korupciou a tyrani vládnu krajine. Vojna s Mandžuskom, ktorého obyvatelia ťažia z oslabenia ríše, je nevyhnutná. V snahe zachrániť občanov pred utrpením sa kúzelníčka Jade Raksha rozhodne bojovať proti vojakom, ktorí utláčajú ľud pre ich vlastný zisk. Miestni vládni úradníci následne zvalia vraždu guvernéra Zhuo Zhongliana na Jade, aby sa jej pomstili. Tento podvod z Jade a jej kultu razom učiní najhľadanejších utečencov, a to za zločin, ktorý nikto z nich nespáchal. (figliar)

(více)

Recenze (19)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá historická fantasy dráma. Má pomerne dobrý príbeh odohrávajúci sa v dobách, keď je cisársky dvor plný korupcie a nečestných ľudí, ktorým ide len o moc a vlastný prospech a o bežných ľudí sa vôbec nezaujímajú. Schopný muž z vplyvnej rodiny sa zoznamuje s čarodejnicou, do ktorej sa hneď zamiluje, pričom ona jeho city opätuje a keďže sa čarodejnica už nemôže pozerať na tieto nespravodlivosti, stojí na strane vzbúrencov a bojuje so skorumpovanými vojakmi, s čím sa zoznamuje aj jej nový priateľ. Lenže situácia je komplikovaná a čakajú ich len samé problémy. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. A môže za to niekoľko výrazných záporov, ktoré mi to kazia, obzvlášť hlavný hrdina, ktorý si ma moc nezískal, pričom ani chémia medzi ním a čarodejnicou mi neprišla až tak silná, takže som im ani neprial, aby im to spoločne vyšlo, čo je v tomto type filmu dosť problém a rovnako si myslím, že kombinovať historickú drámu, kde ide o rôzne intrigy, snahu získať trón a podobne a na druhej strane čarodejnicu, ktorá ale nie je len doplnkovou postavou, ale prakticky hlavnou hrdinkou sa vôbec nehodí. Ale zase určite musím pochváliť výborné tempo filmu, keďže tu sa skutočne stále niečo deje, za čo môže aj ideálny výber dĺžky, sadla mi postava čarodejnice a celá tá mytológia okolo nej, plno scén má také veľmi príjemné čaro a často z toho cítiť, že by z toho mohlo byť skutočne vydarené fantasy, ale to sa nanešťastie kvôli spomínaným nedostatkom nestane. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou celkom spokojný. Súboje síce neobsahujú nič, kvôli čomu by vynikali, či už nejaké fantasy nápady, alebo zaujímavejšie chvaty, čo ma určite trochu mrzí, choreografia je skôr len štandardom, ale sadlo mi vizuálne prevedenie, natočené je to okulahodiaco a aj ten wuxia štýl je na pomery žánru v posledných rokoch celkom kvalitne zvládnutý. A tak ani jeden súboj nevyniká, ale aspoň si každý splní potrebný štandard. Čo sa týka hereckého obsadenia, najväčšiu pochvalu si rozhodne zaslúži výborná Fan Bingbing ako čarodejnica, ktorá si všetky svoje scény berie pre seba a nesklame ani druhá ženská postava, ale inak mi zvyšné postavy, či už záporné alebo vedľajšie aj napriek prítomnosti niekoľkých známych hercov prišli také nevýrazné, takže až na čarodejnicu ma prakticky žiadna postava nezaujímala. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, síce občas to pôsobí zbytočne umelo, hlavne viacerými kulisami alebo niektorými efektami, ale inak sa mi to po tejto stránke páčilo, vizuál je väčšinou kvalitný a páči sa mi aj atmosféra. Takže určite som sklamaný, dúfal som, že konečne opäť uvidím kvalitné čínske fantasy, čo sa nestalo, ale určite to nie je ani zlé, kladov je tu aj tak dosť a nemám problém si to ešte niekedy pozrieť. 65% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film poukazuje na jakési milníky čínské historie. Přiznávám, že vůbec netuším, jestli je to tak či jinak. Je rovněž možné, že neumím dostatečně číst mezi řádky, že mi automaticky nedocházejí různé souvislosti, děj se mi totiž zdál zmatený a trochu zvláštní. Pár pouťových triků a už je z toho fantasy. Nechybí láska jako trám a stovky rozsekaných těl, které se staly pilíři celého snimku. Nejsem kdovíjaký odborník na Asii, ale několik skvělých filmů znám. S těmi se ale příběh téhle bloncky srovnávat nedá. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Důrazné varování: film si třetí hvězdu zasloužil jen a pouze tím, jak moc dokázal být v některých okamžicích Trololo, takže hledá-li někdo kvalitní historické wuxia drama, nechť jeho kroky zamíří jiným směrem, s reálným Case of the Red Pills má společného jen velmi málo. Zde jsou k nalezení tradiční ňuňu CGI obrázky zaručeně neexistujících krajin, plejáda nelogicky se chovajících postav v čele s hlavním hrdinou, jemuž výraz prostoduchého optimismu ala reklama na šampon sleze z obličeje jen v moment, kdy hutně trpí a jeho milou, která sice na rozdíl od něj asi něco ví, ale moudře mlčí, co kdyby to náhodou mohlo zachránit situaci. Dobří jsou také Wudang mniši, kteří v jeden moment hrdinovi spílají, že již není členem klanu, aby následně zničehožnic (OK, po jedné z několika vydatných promluv na téma nutnost sjednocení v obraně Národa, ale jelikož ji Yihan pronášel v uzavřené jeskyni, moc netuším, jak by ji mohli slyšet) přiběhli a prohlásili, že nyní již vidí vše v širším kontextu a jsou zase kamarádi. Mniši ex machina. Jediný, kdo projevuje známky pokročilejší inteligence je záporák, který se nevykecává, když má příležitost, tak podřezává a nepromarní šanci blokovat rukojmím. A dokonce má něco jako backstory. Sice posléze projevuje dosti zvláštní módní vkus a zavdává příčinu k dohadům na téma fungování Hedvábné stezky v 17. století a doba dodání kožených oblečků z berlínského Lederszene krámku do odlehlé čínské province, nicméně važme si takových padouchů, jsou málo viděný druh a i tenhle nám vymřel. Ono to vlastně vymřelo všechno, pardon, povedený páreček ascendoval za zvuků řádně kýčovitého popu coby hvězdy na Nebesa. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Film je pěkně natočen a má slušný a zajímavý příběh a herci kupodivu jsou dost v pohodě a herečky pěkné, delka je krátka což mě potěšilo ale ty jejich otřesné kostýmy to fakt ne. A nejhorší jsou prostě souboje toje prostě litající katastrofa to fakt vadí, hudba skvělá. ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Inu tento asijský kousek si to za rámeček opravdu nedá. Námět potenciál měl, ale veškeré scény, co děj mohli rozvinout jsou mikrokrátké a naopak nic neříkající film natahují v jednotlivých situacích naprosto zbytečně, pak samotný film vyznívá tak nějak nedodělaně a uspěchaně. Jako když dáme maso do hrnce a po dvaceti minutách ho na minutu zapnem a zas vypnem a zas čekáme, pak zas zapnem... Kostými velice dobré, i když na lepší efekty už jim peníze taky nezbyly. Bohužel hlavní herec buď nemá zkušenosti s hraním s počítačovými efekty, nebo je prostě tak špatnej. Dá se říct, že je to ztráta času i pro ty, kterým se tyto filmy líbí... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vedie ma potešiť milostné príbehy, ktoré obsahujú aj iné ingrediencie, ako je láska a slzy. Akcia a napätie. Táto fantasy ponúkala mix týchto chutí v luxusnom balení. Ale výsledok tomu veľmi nenasvedčuje. Okrem spomínaných akčných scén ( tie aziati snáď ani nevedia natočiť zle ), je to bledé ako samotné vlásky titulnej Witch. Už neviem po koľkýkrát, ma fantastická produkcia 21. storočia Made In China sklamala. A to je tento žáner u nich, ako doma. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Efektní a zjevně drahé, ale přeplácané mnoha postavami a jejich cíli a i přes relativní krátkost tak zanedlouho dosti nudné. Nepovedená/é/ý zfilmovaná/é/ý wuxia. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný milostný příběh na pozadí palácových intrik, zrady, hrozící války, šermířských soubojů a bídy a hladu, který sužuje chudý lid. Kromě příběhu se mi moc líbilo herecké obsazení, kostýmy, exteriéry a hudba. Závěrečnou píseň točím po těch letech v přehrávači i dnes. Viděla jsem to několikrát a pořád dobrý. Pro mě zasloužené 4*. Přeloženo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud se chce evropan podívat na film s nálepkou historický a současně fantasy a navíc jde o film čínský, je jasné, že dostane solidní dávku intrik a příběh, který bude poetický a současně plný patosu. A pokud to má být navíc i film romantický, je potřeba počítat s dvojnásobnou dávkou. The White Haired Witch Of Lunar Kingdom má trochu víc padouchů, než jsme zvyklí a vztahy se mezi postavami mění téměř celý film. Takže jsem se zpočátku příliš neorientoval, komu o co jde. O to větší radost ale budete mít, když na konci zjistíte, že je to tak, jak jste si mysleli. Já osobně mám tu asijskou poetiku a estetično moc rád, ale umím si představit, že v tomto případě, už je to pro někoho moc a je fakt, že posledních pár minut, je v tomto ohledu vysloveně hrůza. Nicméně pořád je tady moc hezký začátek a vcelku slušný prostředek filmu, který za ty tři hvezdy je. Snad nikde jinde, než v čínských filmech, se tak často nesetkáte s tím, že se ON a ONA zamilují během toho, co se jeden druhého snaží zabít. U nás je to trochu jinak. My se snažíme své ženy zabít, až když je poznáme :o) Vzhledem k tomu, že tady na CSFD chybí popis děje, dovolím si stručný nástin: Děj se odehrává kolem roku 1620 a jako tomu bylo po celé čínské dějiny, i tady se pokouší dostat k moci jiný klan. A jako vždy, je to pomocí intrik, různých podlostí a v neposlední řadě, za pomocí armády. A jako vždy, se najdou vzbouřenci, nebo aspoň nezávislí, či neutrální lidé, díky nimž se misky na vahách převáží na jednu, či druhou stranu. Když se potká ON a ONA, pokouší se táhnout za jeden provaz, než zjistí, že to tak docela nejde, protože každý hájí trochu jiné zájmy a navíc on je obviněn z vraždy a ona to má u císaře taky špatný. A tak se snaží být spolu, nebo aspoň aby přežil ten druhý a taky ti okolo a současně splnit své závazky, takže to mají opravdu blbý. No a vo tom to je. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Film je dobrý jen v momentech, ve kterých se vůbec nebojuje (naštěstí jich je málo) a není omáčen v té digitální sračce. No ale ten konec to je kopanec do koulí zabalený do pořádné porce digitálního hnusu. Škoda, toto na průměr vůbec stačit nebude, a to to v některých částech vypadalo na docela slušný film. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Docela to odsejpalo, takže dobrý, ale v těch postavách jsem se ze začátku ztrácel a té akce mohlo být také víc. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou milenců, bělovlasé čarodějnice, vůdce taoismu Zhuo Yihang a jejich lásky, která by mohla změnit osud národa. Příběh čerpající tradiční čínský tzv. wuxia, což znamená hrdinský romantický příběh na pomezí čínského fantasy a legend. Pro mimo asijské diváky nemálo těžkopádné, ale v rámci kultury a tradic v poznání osvěžující. Je to vlastně taková, jak by jsme my nazvaly, pohádka se vším všudy. Co je však pro asijské diváky dokonalé, pro nás vcelku vizuálně nevýrazné. Kromě zmíněných tradic a legend jsou do děje zamíchaný také historické a politické sounáležitosti posledních let dynastie Ming, o čemž tady nikdo nic neví. Romantické a emoční chvilky krapet skřípají a nevytváří takovou citovou stránku, jaká by měla být. Pokulhává to i v dramatizaci a to na úkor právě přílišné expozice vizuální stránky ve snaze navodit ohromnou fantazii atmosféru. Snímek v jádru potenciál má ale je potřeba se řádně ponořit do jo hloubky. Nebo mít alespoň smysl pro asijskou romantickou fantasy. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa sa tu prezentuje v lietajúcich mišmašoch. Scenár kde nikto nevie kto je kto a proti komu, radenie scén a logika ich nadväznosti odveký problém šikmáčov. tam nestačí meniť vlasy z čiernej na bielu a pol hodinu padať z útesu. Osudovosť šitá v bezbrehom stratení sa v deji a miestami máte nulový záujem o osud zúčastnených. Kolísavá réžia a zle zvládnuté akčné scény nútia prihodiť tejto biede benzín. Aby sa sama spálila a kývla na rozlúčku kinematografii. (videné 03.06.2018, YT) ()

Tasartir 

všechny recenze uživatele

Čínský velkofilm o lásce a zradě. O lásce nezkrotné, mladé a krásné čarodějnice k velmistrovi řádu. Celkem nenápaditý scénář nahrazují hezké dobové kostýmy i triky. Má to něco do sebe, i klišovitá témata mohou zaujímat pořád a pořád. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Na takovéto filmy je lepší dlouhá stopáž, 104 minut je žalostně málo a proto jsou některé události shrnuty jen do konstatování skutečnosti. Film bohužel působí jako levnější Painted Skin 2 a to naneštěstí vizuálem i kamerou. Každopádně ale pro HK pozitivní jedince slušný kousek, pro ostatní bych asi volil již zmínění Wa Pei 2. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Film je očividně určen pro čínského diváka se znalostí čínské historie. Pro evropana je děj prakticky nerozklíčovatelný, protože jen naznačuje události a očekává znalost jejich historického předobrazu. Dohromady z toho vychází snůška postav s neznámou motivací pronášející nepochopitelné dialogy, několik hezkých soubojů s létajícími hrdiny a spousta milostné konverzace hlavních hrdinů. Jedna zrada následuje druhou, jedna vražda další, postavy se množí a divák nechápe. Bingbing Fan vypadá jako modelka, která se připletla omylem do akčního filmu - hezky se na ni kouká, ale nehodí se tam. ()

Reklama

Reklama